يکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ 15 December 2024
شنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۶
کد خبر: ۲۴۱۵

زندگی در روستا، هر سال سخت‌تر از پارسال

زندگی در روستا، هر سال سخت‌تر از پارسال
این روزها، هرچند فشار تورم زیست شهری را بسیار دشوار کرده، اما آمارها حکایت از آن دارند که در روستاها وضعیت به مراتب وحشت‌ناک‌تر است. به نحوی که با پیشی گرفتن رشد هزینه‌ها به نسبت درآمدها، ادامه زندگی در اکثر روستاهای کشور دیگر مقرون به صرفه نیست.به گ

این روزها، هرچند فشار تورم زیست شهری را بسیار دشوار کرده، اما آمارها حکایت از آن دارند که در روستاها وضعیت به مراتب وحشت‌ناک‌تر است. به نحوی که با پیشی گرفتن رشد هزینه‌ها به نسبت درآمدها، ادامه زندگی در اکثر روستاهای کشور دیگر مقرون به صرفه نیست.

به گزارش فراز، بنابر تازه‌ترین آمار ارائه شده از جانب وزارت کار، دخل و خرج روستاهای شش استان کشور با هم هم‌خوانی ندارد. یعنی متوسط درآمد این روستاییان در سال ۱۳۹۷ کمتر از هزینه‌هایشان بوده است. این آمار و اطلاعات همچنین نشان می‌‍دهد علاوه بر این شش روستا که شامل روستاهای هرمزگان، مرکزی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری می‌شوند، این موازنه در شهر کرمانشاه هم برقرار نشده. یعنی کرمانشاه تنها شهری است که درآمد عموم مردم (۲۶۴ هزار تومان) از هزینه‌های آنها کمتر است.

هر سال سخت‌تر از پارسال

بر اساس این اطلاعات هزینه‌ها در روستا هر سال سریع‌تر از هزینه‌ها در شهر رشد می‌کند. به زبان دیگر تفاوت رشد هزینه نسبت به درآمد برای خانوارهای روستایی ۴.۷درصد است و این عدد برای خانوارهای شهری ۱.۶درصد است. پس سال ۹۷ فشار بیشتری بر خانوارهای روستایی وارد شده و دخل‌وخرج آن‌ها را بیشتر به سمت منفی حرکت داده است.

تفاوت درآمد و هزینه در روستا و شهر

سال گذشته شهری‌ها ۱۹ درصد بیشتر از سال ۹۶ برای خرید کالا و خدمات هزینه‌کرده‌اند اما این عدد برای روستایی‌ها ۲۰ درصد بوده است. درآمد افراد در روستا سال پیش دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و دو سال پیش دو میلیون تومان بوده است.(۱۵.۵ درصد رشد) از سوی دیگر شهری‌ها به طور متوسط سال ۹۶ سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان درآمد داشتند که با ۱۸.۵ درصد رشد در سال گذشته به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده‌است.

پرخرج‌ترین شهرها

در سال ۹۷ شهروندان تهران، البرز و کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از بقیه شهرها هزینه کرده‌اند و کم‌خرج‌ترین شهرها کرمان، خراسان جنوبی و آذربایجان غربی بوده‌اند. از سوی دیگر درآمد تهرانی‌ها، البرزی‌ها و مازندرانی‌های سال گذشته از همه بیشتر و آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و کرمان از همه کمتر بوده است.

یکی دیگر از نتایج به دست آمده این است که تهرانی‌ها به طور متوسط در سال ۹۷ حدود شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان درآمد و پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هزینه داشته‌اند. اگرچه این عدد بیشترین میزان درآمد بوده اما استان کهگیلویه و بویراحمد با ۴۶.۳درصد افزایش درآمد نسبت به سال ۹۶ برای خانوار شهری رکورددار رشد درآمد در سال ۹۷ بوده است. همچنین گیلان و بوشهر در سال گذشته تنها شهرهایی بوده‌اند که به طور میانگین با کم کردن هزینه از درآمد ساکنانشان ، حدود یک میلیون تومان مازاد برایشان باقی مانده است. این نشان می‌دهد میزان پس‌انداز در بیشتر شهرهای کشور هم در این مدت وضعیت خوبی نداشته است.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی