۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۳۴
شنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۴
کد خبر: ۲۴۷۶

زیان ایران‌خودرو و سایپا را باید مردم جبران کنند؟!

زیان ایران‌خودرو و سایپا را باید مردم جبران کنند؟!
پژویان: دولت موظف نیست زیان این دو شرکت را بپردازد چراکه متولی این دو شرکت ظاهرا بخش خصوصی است. اگر متقاضی برای محصولات آنان وجود ندارد از بازار خارج شوند و توقع نداشته باشند که دولت برای جبران زیان دو شرکت از جیب کل مردم ایران هزینه کند.

دیروز احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان از آنچه «سیاست سرکوب قیمتی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره خودروهای تولیدی» می‌نامید انتقاد کرده و خواستار پرداخت کمک زیان به خودروسازان داخلی شده‌است.

به گفته او «مشکلات سرکوب قیمتی خودروها و فروش نرفتن آن‌ها به قیمت‌های واقعی در سال‌های گذشته از سوی شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار، منجر به زیان ایران خودرو و سایپا شد، طوری که تیر ماه امسال در مجامع عمومی اعلام زیان کردند.»

او می‌گوید که بنابر ‌تبصره یک ماده ۱۰۱ قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی و بند ۹۰ اصل ۴۴ قانون اساسی، اگر دولت به هر دلیلی قیمت هر کالایی را کمتر از ارزش واقعی آن مشخص کند، باید نسبت به پرداخت کمک زیان اقدام کند.

زیان مافیا خودروسازی نباید از جیب بیت‌المال داده‌شود

ادعای خودروسازان مبنی بر متضرر شدن از قیمت گذاری دولتی در حالی مطرح می‌شود که بخش بزرگی از مردم و کارشناسان از قیمت بالا و کیفیت پایین خودروهای ساخت داخل شکایت دارند. جمشید پژویان رئیس پیشین شورای رقابت در همین پیوند به خبرنگار فراز می‌گوید: «دولت موظف نیست زیان این دو شرکت را بپردازد چراکه متولی این دو شرکت ظاهرا بخش خصوصی است. اگر متقاضی برای محصولات آنان وجود ندارد از بازار خارج شوند و توقع نداشته باشند که دولت برای جبران زیان دو شرکت از جیب کل مردم ایران هزینه کند.»

او با اشاره به این که باید وضعیت هزینه فایده خودروسازها بررسی شود می‌گوید که تجربه به من ثابت کرده‌است که خودروسازی در ایران تبدیل به مافیا شده‌است و مافیا خودروسازی می‌خواهد ریخت و پاش‌ها و هزینه‌های عجیب‌‌اش را با انحصار در تولید خودرو ممنوعیت واردات آن جبران کند درحالی که شورای رقابت وظیفه نظارت بر این دو شرکت را دارد.

به اعتقاد پژویان «اتومبیل‌های تولیدی در ایران به نسبت خودروهای خارجی هم‌طراز آن‌ها بسیار بی‌کیفیت و گران هستند. اگر خودروهای خارجی اجازه ورود به کشور را داشتند هرگز خودرویی از سایپا یا ایران خودرو خریداری نمی‌شد و این دو شرکت ورشکست شدند. تنها راه اصلاح این مشکل نظارت بر گمرک و اصلاح آن است. این که محصول باکیفیت پایین و هزینه بالا خریدار نداشته‌باشد طبیعی است. دولت که نباید برای کم‌کاری عده‌ای سوبسید درنظر بگیرد.»

او ضمن اشاره به این که ارزش واقعی خودروها بسیار کم‌تر است، می‌گوید: «رییس انجمن خودروسازان ماهیت قانون را اشتباه متوجه شده‌است». همه صورت‌های مالی خودروسازان باید حسابرسی کامل شود و کسانی که دانش کافی ندارند، صلاحیت نظردهی دراین باره را ندارند.

رییس پیشین شورای رقابت ضمن یادآوری این نکته که شورای رقابت فراقوه‌ای است و جایگاهش از دولت بالاتر است می‌گوید: «وزارت کار «بی‌جا» می‌کند در حوزه قیمت‌گذاری خودرو دخالت کند. وظیفه شورای رقابت این است که درباره این مسایل اظهارنظر کند و اجازه ندهد وزارت کار وارد شود».

در آن صورت افراد هم می‌توانند اعتراضات و تقاضاهای خود را در این شورا مطرح کنند.

حق با خودروسازان است

فرید زاوه كارشناس صنعت خودرو اما نظری متفاوت با پژویان دارد. او خبرنگار فراز می‌گوید: «منطقا و قانونا حرف درستی است که هنگامی که دولت قیمت کالایی را سرکوب می کند وظیفه دارد ما به التفاوت آن را پرداخت کند».

زاوه معتقد است «در ایران در هیچ حوزه‌ای مابه‌التفاوت‌ها پرداخت نمی‌شود. دولت با بی‌انظباطی باعث تورم شدید می‌شود و سپس با روش‌های دستوری سعی در کنترل آن دارد و درنهایت زیان فعالان حوزه‌های مختلف را نمی‌دهد. در موارد بسیار دیگری مانند مواد غذایی و لوازم خانگی به طور مرتب این اتفاق تکرار شده‌است. بنابراین ادعای رییس انجمن خودرو سازان درست است. ضمن این که صورت‌های مالی شرکت‌ها در نهادهای عمومی منتشر می‌شود و صحت آن تایید می‌شود بنابراین متضرر شدن شرکت‌های خودروسازی حداقل در اسناد مستدل است.»

او می‌افزاید: «با در نظر گرفتن این که تورم ناشی از سیاست های پولی نادرست باشد، باز هم نباید از کشوری که ۲۰۰ تا۳۰۰ درصد تورم دارد و نمی‌تواند قیمت ارز و سکه را کنترل کند انتظار داشته باشیم قیمت خودرو پایین باشد.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی