۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۴۸
سه‌شنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۷
کد خبر: ۲۶۷۵

۲۰۰ میلیارد تومان برای توزیع شیر رایگان در مدارس

۲۰۰ میلیارد تومان برای توزیع شیر رایگان در مدارس
«پوکی استخوان»،«چاقی»، «مشکلات اسکلتی و عضلانی» دانش‌آموزان به دلیل تغییر سبک زندگی خانواده‌های ایرانی چالشی است که در سال‌های اخیر بارها مسئولان آموزش و پرورش زنگ خطر آن را به صدا درآورده‌اند.

«پوکی استخوان»،«چاقی»، «مشکلات اسکلتی و عضلانی» دانش‌آموزان به دلیل تغییر سبک زندگی خانواده‌های ایرانی چالشی است که در سال‌های اخیر بارها مسئولان آموزش و پرورش زنگ خطر آن را به صدا درآورده‌اند.

اگر چه ۱۹سال پیش برای حل این معضل توزیع رایگان شیر در مدارس را برای نخستین بار به طور آزمایشی برای ۴۲۰ هزار دانش‌آموز اجرا شد اما صحبت‌های دیروز رئیس دانشگاه ایلام که از اهمیت طرح «پایش سلامت جسمانی» به ایسنا گفته‌بود و مدعی شده بود برخی از دانشجویان حتی از انجام یک پرش ساده هم عاجزند، نشان از این دارد که این مشکل هم‌چنان ادامه دار است. آمارها نیز نشان می‌دهند که در سال‌های اخیر بازهم ایرانیان با مشکلات جسمانی مانند پوکی استخوان، کوتاهی قد، مشکلات دهان و دندان و مسائلی از این قبیل دست و پنجه نرم می‌کنند که بی‌شک نمی‌توان نقش تغذیه را در نقص‌ها و ناتوانی‌های جسمانی افراد یک جامعه نادیده گرفت.

سرانجام طرح توزیع رایگان شیر در مدرسه‌ها در سال ۱۳۸۰ به طور رسمی اجرا شد که در پی آن، یک‌میلیون و ۲۰۰هزار دانش‌آموز شیر رایگان دریافت کردند. این طرح که با هدف کاهش سوءتغذیه و جلوگیری از شیوع بیماری پوکی استخوان به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار و محروم طراحی شده است، از مدارس ابتدایی شهر تهران آغاز و به‌تدریج توسعه یافت تا امروز فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته‌است.

سال گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تصویب لایحه بودجه سال جاری ۲۰۰ میلیارد تومان به منظور توزیع رایگان شیر مدرسه تصویب و به دولت ابلاغ کردند، این موضوع وقتی مهم می‌شود که بدانیم در دو سال ۹۶ و ۹۷ چنین ردیفی در بودجه در نظر گرفته نشده بود. درباره این موضوع بشیر خالقی دبیر کمیسیون بهداشت و درمان به خبرنگار فراز می‌گوید که اساسا توزیع رایگان شیر در مدارس قانون است و به صورت لایحه‌ای از دولت آمده‌است. هنگامی که لایحه‌ کلان است اعتبار خاص لازم دارد.

او ضمن اشاره به این که توزیع شیر در مدارس هماهنگی سه وزارت‌خانه «جهاد و کشاورزی»،‌ «صنعت، معدن و تجارت» و «آموزش و پرورش» را می‌طلبد، می‌گوید که درسال‌های گذشته توزیع شیر در مدارس با ناهماهنگی‌هایی درگیر بود. وزارت آموزش و پرورش همیشه با کمبود اعتبار مواجه می‌شد و هر دو سه ماه یک‌بار در مدرسه‌ها شیر توزیع می‌شد که امید است با تخصیص بودجه برای این مسئله مهم مشکلات برطرف شود. او درباره اولویت‌بندی استان‌ها برای دریافت شیر می‌گوید: «همیشه مناطق محروم بر دیگر مناطق ارحجیت دارد».

خالقی درباره نظارت بر نحوه اجرا این لایحه می‌افزاید: «در بودجه‌ای که برای هر مسئله‌ای تعریف می‌شود، مبلغی نیز برای نظارت بر اجرای امر مورد نظر در نظر گرفته می‌شود. مسئولیت این موضوع با دیوان محاسبات است که باید مراقب باشد بودجه به موقع و در مکان‌های مناسب هزینه شود. این نهاد زیرمجموعه مجلس است.» او از نهاد دیگری که مسئولیت نظارت بر عملکرد توزیع شیر در مدارس را دارد نیز یاد می‌کند و می‌گوید: «سازمان بازرسی زیرمجموعه قوه قضائیه است و باید به دادرسی،‌شکایت و تخلفاتی که در این باره صورت گرفته رسیدگی کند».

اهمیت مصرف شیر میان کودکان موضوعی جهانی است و حتی در بیشتر کشورهای عضو فائو، روز جهانی «شیر مدارس» جشن گرفته می‌شود. در ایران نیز با وجود آن‌که فقر گستردگی دهه‌های ۴۰ و ۳۰ را ندارد، ولی در جامعه ما کودکان زیادی هستند که تغذیه مناسب ندارند و برنامه تغذیه رایگان در مدارس، می‌تواند بخشی از نیاز آنها را به مواد غذایی تامین کند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی