۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۱۸
جمعه ۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۵
کد خبر: ۳۶۳۰

جنگ جدید تعرفه‌ای آمریکا با اروپا

جنگ جدید تعرفه‌ای آمریکا با اروپا
در حالی که جنگ تجاری آمریکا و چین هنوز محل مناقشه است، سازمان تجارت جهانی (WTO) راه را برای اعمال تعرفه آمریکا بر بیش از هفت و نیم میلیارد دلار کالای اروپایی باز کرده است.

در حالی که جنگ تجاری آمریکا و چین هنوز محل مناقشه است، سازمان تجارت جهانی (WTO) راه را برای اعمال تعرفه آمریکا بر بیش از هفت و نیم میلیارد دلار کالای اروپایی باز کرده است. ایرباس - بویینگ، یکی از چند موضوع مورد مناقشه آمریکا و اتحادیه اروپاست که از زمان روی کار آمدن ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۷ شدت گرفته است.

موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (GATT)، معاهده‌ای بین‌المللی است که با هدف گسترش تجارت بین کشورهای عضو به وجود آمده است. هشتمین دور این مذاکرات که به «مذاکرات دور اروگوئه» مشهور است، منجر به تشکیل سازمان تجارت جهانی (WTO) شد که از اهمیت زیادی در صحنه تجارت بین المللی برخوردار است.

۱۵ سال دعوای حقوقی

شکایت آمریکا از یارانه‌های شرکت هواپیماسازی ایرباس اولین بار در سال ۲۰۰۴ مطرح شد. استدلال آمریکا این بود که وام‌های دولتی کم‌هزینه که «شرکت ایرباس» از دولت‌های اروپایی می‌گیرد عملا معادل یارانه دولتی است. در آن زمان «سازمان تجارت جهانی به نفع آمریکا رای داد و آمریکا درپی آن شکایت کرد که اتحادیه اروپا و برخی کشورهای عضو آن رای سازمان تجارت جهانی را نادیده می‌گیرند. شکایتی که نهایتا به ۱۵ سال دعوای حقوقی منجر شد.

سازمان تجارت جهانی که وظیفه حل و فصل اختلافات تجاری را بر عهده دارد، در سال 2010 حکم مختلطی صادر کرد که سال‌ها تجدیدنظر را در پی داشت.

لازم به ذکر است سال آینده، سازمان تجارت جهانی در حال آماده‌سازی برای تصمیم‌گیری در مورد تعرفه‌هایی است که اتحادیه اروپا می‌تواند در قبال تلافی کمک‌های دولت ایالات متحده به «شرکت هواپیمایی بویینگ» تحمیل کند.

کالاهای مشمول تعرفه

به گزارش «فراز» به نقل از «گاردین»، آمریکا در پی آن بود که در عوض یارانه‌هایی که در این مدت به ایرباس داده شده، بر معادل ۱۱ میلیارد دلار کالاهای وارداتی از اروپا تعرفه وضع کند، با این حال سازمان تجارت جهانی این مبلغ را به ۷.۵ میلیارد دلار کاهش داد. این سنگین‌ترین جریمه صادر شده در تاریخ فعالیت این سازمان است. ایالات متحده ۱۰ درصد تعرفه بر «هواپیماهای ساخت ایرباس» تحمیل کرده است که این سیاست می‌تواند به تولید خطوط هوایی آمریکا که سفارش میلیاردها دلار هواپیمای ایرباس سفارش داده‌اند، آسیب وارد کند.

تعرفه بر محصولات کشاورزی و صنعتی

«دفتر نماینده تجارت آمریکا» (USTRO)، لیستی از صدها محصول کشاورزی اروپایی را منتشر کرد که مشمول تعرفه 25 درصدی خواهند شد؛ از جمله محصولات پشمی انگلیسی، پنیر فرانسوی، نوشیدنی‌های الکی، کلوچه و بیسکویت، سالامی، کره و ماست به همراه زیتون‌های فرانسه، آلمان و اسپانیا ، سوسیس و سایر محصولات گوشتی. قطعات دوربین آلمانی و انگلیسی، اجاق‌های مایکروویو صنعتی، کتاب‌های چاپی نیز مشمول تعرفه‌ جدید قرار گرفته‌اند.

این دفتر اعلام کرده که تعرفه‌ها را به طور مداوم بر اساس بحث‌ها با اتحادیه اروپا ارزیابی می‌کند و انتظار دارد که برای حل و فصل این اختلاف وارد مذاکره شود. به گزارش گاردین، واردکنندگان مواد غذایی در ایالات متحده از این سیاست ابراز ناراحتی کرده و گفتند که این مالیات به «دوره فروش کریسمس» آسیب می‌رساند. فعالان صنعت غذایی آمریکا همچنین از تاثیر منفی افزایش تعرفه‌ها بر کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط ابراز نگرانی کرده‌اند.

مقابله به مثل اروپایی‌ها

این تعرفه‌ها از 18 اکتبر (دو هفته آینده) می‌تواند وضع شود. اگر این اتفاق رخ دهد اختلافات تجاری دولت ترامپ با شرکای تجاری آریکا شدت خواهد یافت و بر تنش‌ها در اقتصاد جهانی می‌افزاید.

کمیسیون اروپایی معتقد است دو طرف باید برای توافق با تعرفه بر معادل ۱۵ میلیارد دلار کالای وارداتی از آمریکا تلاش کنند. این کمیسیون گفته اگر آمریکا تصمیم بگیرد با مجوز «سازمان تجارت جهانی» تعرفه‌هایش را اعمال کند، اروپا چاره‌ای جز مقابله به مثل نخواهد داشت.

این در حالی است که اقتصاد جهانی در حال حاضر با آثار جنگ تجاری علیه چین که توسط دولت ترامپ آغاز شده است، دست و پنجه نرم می‌کند. وجود جنگ تجاری جدید می‌تواند اقتصاد جهانی را با دشواری بیشتری روبه‌رو کند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی