۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۲۱
دوشنبه ۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۰
کد خبر: ۴۴۱۶۳

عملکرد قوه قضاییه به روایت آمار

عملکرد قوه قضاییه به روایت آمار
معاون راهبردی قوه قضاییه در همایش سراسری قوه قضاییه به ارائه گزارشی از عملکرد سال ۹۹ دستگاه قضا در زمینه انجام ماموریت‌هایی که در سند تحول قضایی ذکر شده است، پرداخت.

به گزارش فراز،  سید محمد صاحبکار معاون راهبردی قوه قضاییه در همایش سراسری قوه قضاییه با ارائه گزارشی از عملکرد سال ۹۹ دستگاه قضا در زمینه انجام ماموریت‌هایی که در سند تحول قضایی ذکر شده است، گفت: در سال گذشته در زمینه رسیدگی به پرونده‌ها و تظلمات، بیش از ۱۹ میلیون پرونده به واحد‌های قضایی وارد شد که رشد ۵ و نیم درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت.

رشد نرخ شاخص رسیدگی

معاون راهبردی دستگاه قضا با بیان اینکه در سال ۹۵ ورودی هر شعبه دادگستری ۱۰۱ پرونده بود که این عدد در سال ۹۹ به ۱۲۰ پرونده رسید، عنوان کرد: با این وجود، نرخ شاخص رسیدگی در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۵ رشد قابل توجهی داشت.

صاحبکار با اشاره به کاهش حدود ۱۲ درصدی مانده پرونده‌ها در دوران تحول قضایی نسبت به سال ۹۵ گفت: در دوره تحول قضایی نه تنها رشد افزایشی «مانده پرونده» وجود نداشت، بلکه روند کاهشی آن آغاز شد.

کاهش ۱۱ درصدی پرونده‌های معوق

وی در خصوص شاخص پرونده‌های مانده معوقه دستگاه قضایی نیز گفت: پرونده‌های مانده معوقه در سال ۹۹ کاهش ۱۱ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت. مجموعا حدود ۲۰۰ هزار پرونده مانده معوقه در دوران تحول قضایی مورد رسیدگی قرار گرفته است.

معاون راهبردی دستگاه قضا با اشاره به ماموریت قوه قضاییه در حوزه احیاء حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی‌های مشروع گفت: دیدار با اقلیت‌ها، برگزاری جلسات هم‌اندیشی با اقشار مختلف به ویژه بانوان و برپایی کارگاه‌های حقوق شهروندی، از جمله اقدامات صورت گرفته در این حوزه محسوب می‌شود.

جلوگیری از بیکاری ۲۵ هزار نفر با حمایت‌های قضایی

صاحبکار با اشاره صدور دستورالعمل جدید اقتصاد مقاومتی در سال ۹۹ از سوی قوه قضاییه گفت: طبق آمار‌های موجود، حمایت قضایی از  واحد‌های صنعتی و تولیدی طی دو سال گذشته، موجب جلوگیری از بیکاری بیش از ۲۵ هزار نفر شده است.

 انجام بیش از ۷ هزار و ۶۰۰ بازرسی مسئله محور

وی همچنین بازرسی‌های صورت گرفته از سوی سازمان بازرسی کل کشور را طی دو سال گذشته «بازرسی‌های مسئله محور» توصیف کرد و گفت: بیش از ۷ هزار و ۶۰۰ بازرسی مسئله محور در سال ۹۹ رشد قابل توجهی نسبت به دوره‌های گذشته داشته است.

معاون راهبردی قوه قضاییه در زمینه ماموریت دستگاه قضا در حوزه پیشگیری از وقوع جرم گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مربیان و کارکنان، زوجین، اطفال و نوجوانان و همچنین ایجاد مراکز مهر خانواده، برخی از اقدامات مهم صورت گرفته در حوزه پیشگیری از وقوع جرم در سال ۹۹ بود.

افزایش ۱۶ درصدی مرخصی زندانیان

صاحبکار همچنین به ماموریت اصلاح مجرمین که بر عهده قوه قضاییه است پرداخت و با اشاره به آزادی بیش از ۲۰ هزار زندانی در نتیجه اجرای طرح پایش و غربالگری زندانیان گفت: مرخصی زندانیان در سال ۹۹ افزایش ۱۶ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت.

وی با اشاره به آمار ۵۴ درصدی اشتغال زندانیان در انتهای سال ۹۹ عنوان کرد: طبق هدفگذاری صورت گرفته، این آمار باید در انتهای سال ۱۴۰۰ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

کاهش ۴۸ درصدی اعزام زندانیان به محاکم

معاون راهبردی قوه قضاییه از آزادی بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ زندانی با کمک‌های مردمی در سال ۹۹ خبر داد و گفت: در نتیجه انجام دادرسی‌های الکترونیک، تعداد اعزام و بدرقه زندانیان در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ حدود ۴۶ درصد کاهش پیدا کرد.

صاحبکار با اشاره به ماموریت دستگاه قضا در حوزه حمایت از حقوق مالکیت گفت: در سال ۹۹ بیش از ۱۷ میلیون سند رسمی صادر شد که رشد ۷ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشت.

معاون راهبردی قوه قضاییه همچنین ابراز امیدواری کرد که طرح الزام ثبت معاملات اموال غیرمنقول در سال ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی