۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۲:۰۳
چهارشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
کد خبر: ۴۴۴۷۴

افزایش قیمت نفت عربستان سعودی

افزایش قیمت نفت عربستان سعودی
عربستان سعودی پس از این که مذاکرات اوپک پلاس درباره افزایش تولید نفت بدون نتیجه ماند، قیمت فروش نفت در ماه اوت برای خریداران از آسیا گرفته تا آمریکا را افزایش داد.

به گزارش فراز، عربستان سعودی و روسیه طی یک هفته گذشته به دنبال جلب موافقت سایر اعضای اوپک پلاس با تسهیل تدریجی محدودیت عرضه تا پایان سال ۲۰۲۱ و تمدید مدت اجرای پیمان محدودیت عرضه تا پایان سال میلادی آینده بودند. این پیشنهاد به دنبال مخالفت امارات متحده عربی که خواستار تعیین مبنای سطح تولید بالاتری برای خود بود، نتوانست تصویب شود.

شرکت آرامکوی سعودی قیمت فروش رسمی نفت به آسیا که بازار اصلی این شرکت است را برای گرید نفتی سبک عرب لایت به میزان ۸۰ سنت افزایش داد و دو دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه بالاتر از قیمت پایه منطقه ای تعیین کرد. این بزرگترین افزایش ماه به ماه از ژانویه بود و نشان می دهد که این غول نفتی با وجود کمبود عرضه در بازار، تولیدش را ماه آینده افزایش نخواهد داد.

جیووانی استونوو، تحلیلگر کالا در گروه یو بی اس در این باره گفت: با اوج گرفتن تقاضای داخلی در حدود اوت، نفت کمتری برای صادرات موجود خواهد بود مگر این که سعودیها از ذخایرشان نفت برداشت کنند. بازار منتظر افزایش کمتر قیمت فروش رسمی برای آسیا بود. پالایشگاههای آسیایی نمی توانند انتظار دریافت حجم بیشتری از عربستان سعودی را داشته باشند.

این کشور بیش از ۶۰ درصد از صادراتش را به آسیا می فرستد و چین، ژاپن، کره جنوبی و هند بزرگترین خریداران نفت سعودی هستند. عربستان سعودی ماه گذشته ۵.۷ میلیون بشکه در روز نفت به بازارهای جهان صادر کرد.

خریداران در آمریکا هم شاهد افزایش اندک قیمت فروش آرامکو در ماه میلادی آینده خواهند بود و قیمتها بین ۲۰ تا ۴۰ سنت در هر بشکه افزایش خواهد داشت. آرامکو قیمت فروش به شمال غربی اروپا را به میزان ۸۰ سنت در هر بشکه و به منطقه مدیترانه به میزان ۶۰ تا ۸۰ سنت در هر بشکه افزایش داد.

بهای معاملات نفت و بازارهای فیزیکی با پیشرفت نرخ واکسیناسیون که به بهبود تقاضا کمک کرده، افزایش پیدا کرده است. فروپاشی مذاکرات اوپک پلاس به معنای آن است که محدودیت تولید فعلی در اوت بدون تغییر می ماند و به کمبود شدیدتر عرضه در بازار منجر می شود.

فریدون فشارکی، رییس هیات مدیره شرکت مشاوره FGE در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ پیش بینی کرد قیمت هر بشکه نفت تا مرز ۹۰ دلار صعود می کند و احتمال سازش در اختلاف اخیر کشورهای اوپک وجود دارد.

در نظرسنجی بلومبرگ از ۹ معامله گر و پالایشگر نفت در آسیا پیش بینی شده بود آرامکو قیمت عرب لایت را بین ۵۰ سنت تا دو دلار و ۴۰ سنت در هر بشکه افزایش خواهد داد. این شرکت همچنین قیمت فروش سایر گریدهای نفتی به آسیا را به میزان ۸۰ سنت در هر بشکه افزایش داد و قیمت گرید عرب سوپر لایت یک دلار در هر بشکه افزایش یافت.

با این افزایش، قیمت عرب لایت به بالاترین حد از مارس سال ۲۰۲۰ می رسد که یک ماه پیش از شروع جنگ قیمت میان عربستان سعودی و روسیه و ریزش قیمتهای نفت بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اکثر کشورهای خاورمیانه قیمتهای فروش ماهانه خود را پایینتر یا بالاتر از قیمت پایه منطقه ای تعیین می کنند. قیمت فروش رسمی آرامکو بر روند قیمت گذاری در این منطقه تاثیرگذار است. امیرنشین ابوظبی که تقریبا همه نفت امارات متحده عربی را تولید می کند، معمولا هر ماه یکی از نخستین قیمتهای فروش رسمی در منطقه را بر مبنای قیمت معاملات آتی نفت خود اعلام می کند تا نفت خود را به عنوان قیمت پایه منطقه ای بشناساند.

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی