۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۲۲
چهارشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۴۴۷۴۴

با ادامه تورم آمریکا، شاخص های مهم بورسی در اروپا و آمریکا ریزش کردند

با ادامه تورم آمریکا، شاخص های مهم بورسی در اروپا و آمریکا ریزش کردند
در وال استریت همه شاخص ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

به گزارش بلومبرگ، نرخ تورم آمریکا کماکان به طرز نگران کننده ای رو به افزایش است: متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به ژوئن با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۵.۴ درصد رسید.  این نرخ تورم که ۰.۵ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۱۳ سال اخیر بوده، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ به گونه ای که تورم بنزین به ۴۵.۱ درصد رسیده است.

تحرکات بانک های مرکزی زیر ذره بین معامله گران بورسی قرار گرفته است: کمیته پولی بانک مرکزی اروپا در حال بازنگری سیاست های نرخ بهره ای خود است. انتظار می رود نرخ بهره نسبت به سطح کنونی افزایش سریعی پیدا کند که آخرین بار در سال ۲۰۰۳ چنین بازنگری انجام شده بود. کریستین لاگارد- رییس بانک مرکزی اروپا گفته است حفظ ثبات بازارهای مالی و حمایت از بخش های آسیب دیده از کرونا به قوت خود باقی خواهند ماند و الان زمان مناسبی برای قطع همه حمایت ها نیست.  

روابط بین آمریکا و چین بار دیگر به محدوده تنش بازگشته و وزارت بازرگانی آمریکا از تحریم ۱۴ شرکت چینی به اتهام نقض حقوق بشر مسلمانان منطقه سن کیانگ خبر داد. از طرف دیگر وانگ ونگ بین- سخنگوی وزارت خارجه با محکومیت این تصمیم گفته است که دولت این کشور تمامی اقدامات لازم برای حمایت از شرکت های چینی را انجام خواهد داد و در زمان مناسب با اقدام متقابل به این تحریم های آمریکا پاسخ داده خواهد شد.  

با وجود گسترش ابتلا به کرونا در جهان و نیاز بازارهای مالی به حمایت های سیاست گذار، سیگنال های ارسالی از طرف بانک های مرکزی مختلف چنین القا می کنند که دوره خاتمه سیاست های محرک نزدیک است. بانک مرکزی اروپا در بیانیه ای اعلام کرد که دستیابی به تورم دو درصدی را هدفگذاری کرده و بدان پایبند است. مقامات بانک مرکزی آمریکا نیز از احتمال پایان دادن به برنامه خرید اوراق خبر داده اند که طی آن ماهانه حدود ۱۲۰ میلیارد دلار اوراق از بازار خریداری می شود.

کمیسیون اروپا در گزارش جدید خود اعلام کرد پیش بینی از رشد اقصادی کشورهای منطقه یورو برای امسال و سال آینده را افزایش داده است. در سه ماهه نخست امسال میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ کاهش محسوسی یافته و به لطف این اتفاق، محدودیت های رفت و آمدی و موانع پیش روی کسب و کارها توسط دولت ها کمتر شده است. این کمیسیون پیش بینی کرده است که متوسط رشد اقتصادی امسال و سال آینده منطقه یورو به ترتیب به ۴.۳ و ۴.۴ درصد برسد.  

چین در تلاش برای ثبات بخشی به بازارهای مالی و مهار بحران بدهی، محدودیت های تازه ای روی فعالیت شرکت های بزرگ این کشور وضع کرده که این مساله موجب نگرانی سهامداران آن ها شده است. از طرف دیگر آمریکا و متحدان اروپایی اش در تلاش هستند تا نرخ استاندارد مالیاتی جدیدی بر درآمد شرکت های بزرگ وضع کنند که البته برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ویژه کشورهای شرق و مرکز اروپا، موافقت خود را با آن اعلام نکرده اند.  

فشار تورمی در  کشورهای توسعه یافته به سطح قابل توجهی رسیده است. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در گزارش جدید خود اعلام کرد متوسط تورم ۳۸ کشور عضو این سازمان در دوازده ماه منتهی به می به ۳.۸ درصد رسیده که این رقم در مقایسه با بازه زمانی مشابه منتهی به ماه قبل ۰.۵ درصد بیشتر شده است. در بین بخش های مختلف، انرژی با تورم ۱۸.۶ درصدی (بالاترین تورم این بخش از سپتامبر ۲۰۰۸ تاکنون) پیشتاز تورمی بوده و بخش انرژی نیز با تورم ۱.۴ درصدی بیشترین نقش کاهنده را داشته است.  

تا پایان ماه می نرخ بیکاری در منطقه یورو با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۷.۹ درصد رسید. این نرخ در سطح اتحادیه اروپا با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۸ درصد رسید که کمترین نرخ بیکاری ثبت شده کشورهای عضو اتحادیه اروپا در چهار ماه اخیر بود. تخمین زده می‌شود تا پایان این ماه ۱۵ میلیون و ۲۷۸ هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، ۱۲ میلیون و ۷۹۲ هزار نفر ساکن کشورهای عضو منطقه یورو بوده‌اند.

تاکنون بیش از ۱۸۸ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۴۳۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۵۹ هزار و ۱۱۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۲۳ هزار و ۵۶ نفر، برزیل با ۵۳۴ هزار و ۳۱۱ نفر، هند با ۴۰۹ هزار و ۵۰۳ نفر، مکزیک با ۲۳۵ هزار و ۵۸ نفر و پرو با ۱۹۴ هزار و ۴۸۸ نفر بوده است.

فیونا سینکوتا - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در سیتی بانک - گفت: شرایط به نسبت ماه های قبلی قطعا بهتر شده است. ما اکنون شاهد رشد اقتصادی خوبی در بیشتر کشورها هستیم با این حال هنوز رشد در مرحله ای قرار ندارد که بتوان آن را یک روند رو به رشد تمام عیار دانست. در مقایسه با محیط کلان اقتصادی، شاخص های بورسی طی هفته های اخیر کمی بیش از حد افزایش داشته اند و این بدان معناست که روزهای اصلاح بازار در راه خواهند بود.  

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۹۲۳.۶۵ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۲۴ درصد ریزش تا سطح ۴۳۷۵.۴۶ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۵ درصد کاهش در سطح ۱۴ هزار و ۶۹۷.۵۴ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۰۲ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۱۲۴.۷۲ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۰۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۷۸۹.۶۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۰۱ درصدی در سطح ۶۵۵۸.۴۷ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۳۸ درصد پایین رفت و به ۸۶۹۴.۸۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۵۲ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۷۱۸.۲۴ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۱.۶۳ درصد بالا رفت و در سطح ۲۷ هزار و ۹۶۳.۴۱ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۰.۱۸ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۱۴۲.۱۰ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۰۲ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۳۳۲.۰۲ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۴۳ درصد افزایش به ۷۵.۱۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۵۷ درصدی به ازای ۷۶.۳۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۱۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۰۷.۵۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۲۴ درصدی به ازای ۲۶.۱۲ دلار مبادله شد.

  • مترجم  فربد دهقانی
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی