۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۲۱
دوشنبه ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۳
کد خبر: ۴۶۱۶۲

سه اقدام ضروری برای مهار بحران کرونا

سه اقدام ضروری برای مهار بحران کرونا
تلاش برای به حد نصاب رساندن رعایت‌ها، سرعت‌بخشیدن به واکسیناسیون و روشن‌کردن تکلیف سفرها و تجمعات، سه اقدام ضروری هستند که انجام قاطع آنها می‌تواند کشور ما را از بحران کنونی کرونا نجات دهد.»

در سرمقاله روزنامه  جمهوری اسلامی  به قلم مسیح مهاجری آمده است: «کاملاً محسوس است که تحرکات برای واردات واکسن از کشورهای مختلف و همین طور قاطعیت در اجرای بعضی تصمیمات مرتبط با مهارکردن کرونا در دو هفته اخیر که رئیس‌جمهور جدید کار خود را آغاز کرده، بیشتر شده است. این را نقطه قوتی می‌دانیم که قبل از این دو هفته هم می‌توانست وجود داشته باشد ولی به دلیل برخوردارنبودن رئیس‌جمهور سابق از حمایت‌های لازم از چنین موهبتی محروم بودیم.

از این که حالا مردم و کشور از چنین نقطه‌ قوتی برخوردار هستند، خوشحالیم و آرزو می‌کنیم این وضعیت اولاً ادامه پیدا کند و ثانیاً قوی‌تر شود. میزان تزریق واکسن و همین طور میزان اِعمال قاطعیت در اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و حتی خود تصمیمات این ستاد هنوز در حدی نیستند که بتوانند کشور ما را از بحران کنونی کرونا خارج کنند. برای خروج از این بحران به عزمی راسخ از ناحیه مسئولین از یک طرف و همراهی جدی و عمومی مردم از طرف دیگر نیاز است.

آمار دقیقی از تجمعات تفریحی در کنار دریا و اماکن عمومی سیاحتی در روزهای تعطیلی اخیر نداریم ولی اجمالاً می‌دانیم که در این مکان‌ها دستورالعمل‌های بهداشتی به طور کامل رعایت نشده و عده‌ای از مردم به مقررات اعلام شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا پای‌بندی نشان نداده‌اند. با این که این بار نیروی انتظامی در اِعمال ممنوعیت تردد قاطعیت به خرج داده، عده‌ای مبادرت به انجام سفرهای غیر ضروری نموده و این مقررات را نیز دور زده‌اند. اینها زمینه‌های مناسبی برای شیوع کرونا آن هم در بحبوحه موج پنجم فراهم می‌کنند و میزان ابتلا و مرگ و میر را به‌شدت افزایش می‌دهند؛ افزایشی که تا دو هفته دیگر نمایان خواهد شد و ضایعات را دو چندان خواهد کرد. واقعیت تلخ این است که مسئولان هنوز نتوانسته‌اند برای سفرهای تابستانی و تعطیلات چاره‌ای بیندیشند؛ کمااین‌که هنوز برای کنترل تجمعاتی از قبیل جشن‌ها، مجالس ختم، مترو، اتوبوس‌، قطار بین‌ شهری، هواپیما و پارک‌ها راهکار مؤثری در نظر گرفته نشده است.

تکلیف چگونگی حضور در اماکن مذهبی، مجالس عزاداری محرم و صفر و سایر مناسبت‌ها هم هنوز آن چنان که بتواند رفتارها را یکسان و متناسب با دوران شیوع ویروس کرونا کند، روشن نشده است. مسئولان مربوطه گویی در برزخی قرار دارند که خودشان هم نمی‌دانند با متولیان اماکن و مجالس مذهبی چه رفتاری باید داشته باشند. الگوسازی رهبری که مجالس عزاداری را تماماً تصویری و بدون حضور مستمع برگزار کردند هم نتوانست مسئولین را از بلاتکلیفی خارج کند؛ به‌ طوری که به نظر می‌رسد قدرت مداحان و هیأت‌داران و سازمان تبلیغات اسلامی بسیار بیشتر است و قرار است دین دچار طعن بدخواهان شود و به اهمیت‌ندادن به جان مردم و سلامت جامعه متهم گردد! در عین حال که بسیاری از هیأت‌های عزاداری در همین دهه عاشورا دستورالعمل‌ها را با دقت رعایت کردند، خبرها و تصاویری از نقاط مختلف کشور در دست می‌باشند که نشان می‌دهند تعدادی از هیأت‌ها به دستورالعمل‌ها بی‌اعتنایی کرده و راه را برای تاخت و تاز کرونا و بهانه‌جویی بدخواهان هموار ساختند.

رعایت دستورالعمل‌های فردی از قبیل ماسک‌زدن و رعایت فاصله اجتماعی نیز طبق آن چه مشهود است، هنوز تا نصاب مطلوب فاصله دارد. تلاش برای به حد نصاب رساندن رعایت‌ها، سرعت‌بخشیدن به واکسیناسیون و روشن‌کردن تکلیف سفرها و تجمعات، سه اقدام ضروری هستند که انجام قاطع آنها می‌تواند کشور ما را از بحران کنونی کرونا نجات دهد.»

منبع:ایسنا

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی