چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ 22 October 2025
يکشنبه ۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰
کد خبر: ۴۶۴۶۱

امید به متعادل شدن قیمت‌ هویج تا پایان ماه جاری

امید به متعادل شدن قیمت‌ هویج تا پایان ماه جاری
عضو هیات مدیره اتحادیه میوه و تره بار استان تهران معتقد است؛ زیان سال‌های گذشته کشاورزان در کاشت هویج و بالا رفتن هزینه‌ها دو دلیلی هستند که موجب کاهش تولید و عرضه در سالجاری و بالا رفتن قیمت‌ها شده است.

اکبر یاوری با بیان اینکه مشکلات کشاورزان هر ساله در حال افزایش است، اظهار کرد: در بخش هزینه‌های تولید در چند سال اخیر قیمت‌ها به شکل نجومی در حال افزایش بوده به نحوی که اجازه هر هکتار زمین برای کشت از ۱۶ میلیون تومان در سال ۹۸ به ۳۲ میلیون تومان در سال گذشته و به ۸۰ میلیون تومان در سالجاری رسیده است. 

وی ادامه داد: در نهاده‌های تولید مانند کود اوره که تولید آن داخلی است نیز قیمت هر کیسه آن از ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان به ۵۶۰ هزار تومان افزایش یافته، همچنین قیمت هر کیلوگرم بذر هویج از ۲۵ میلیون تومان به ۴۵ میلیون تومان رشد داشته است. 

به گفته یاوری؛ با توجه به اینکه هر هکتار زمین نیاز به ۳ کیلوگرم بذر برای کشت دارد برای کشت هویج در یک زمین ۳ هکتاری فقط به ۱۲۵ میلیون تومان بذر نیاز است. 

وی با تاکید بر اینکه این مشکلات بیش از هر چیز نتیجه سومدیریت در تولید است، افزود: سومدیریت موجب شد با وجود ‌گرانی نهاده‌های اولیه تولید و محدود بودن منابع با ارزشی همچون آب و خاک، شاهد بیش‌بود تولید در برخی سال‌ها و زیان مضاعف کشاورزان باشیم.

یاوری اظهار کرد: در حال حاضر بانک اطلاعاتی دقیقی وجود ندارد که از آن نیازسنجی محصول استخراج و بر اساس آن کشت انجام شود و این امر بی‌برنامه‌‌گی در تولید و بیش و کمبود هر ساله محصولات را به دنبال داشته است. 

وی با انتقاد از نحوی سیاست‌گذاری و تصمیم گیری در بخش کشاورزی، گفت: سال‌هاست وزارت جهاد کشاورزی وعده اجرای الگوی کشت را می‌دهد، اما تا امروز موفق نشده است حتی کشت یک محصول را هماهنگ و با اتکا بر آن برای کشاورزان انگیزه تولید ایجاد کند. 

یاوری یادآور شد: با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه کشور ما هر ساله بیش از ۲۷ میلیون تن تولید انواع محصولات سبزی و صیفی دارم، اما به دلیل سو مدیریت موضوعی که می‌تواند نقطه قوت و منبع درآمد مناسب برای کشاورزان و کشور باشد تبدیل به معضل شده است. 

وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی عرضه و قیمت محصول هویج در بازار متعادل می شود، اظهار کرد: هم اکنون هویج دزفول که تامین کننده عمده این محصول است پایان یافته ‌و هویج شهرهای ازنا و اقلید به صورت قطره چکانی در حال تزریق به بازار است. 

یاوری ادامه داد: انتظار می‌رود با اضافه شدن محصول الیگودرز تا پایان ماه جاری عرضه و قیمت هویج در بازار متعادل‌تر شود. 

وی قیمت امروز هر کیلوگرم هویج در میدان اصلی میوه و تره بار را ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: خرده فروشی مجاز هستند ۳۰ تا ۳۵ درصد به قیمت‌ها برابر فاکتور اضافه و به مصرف کننده عرضه کنند. 

منبع: ایلنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

اگر زنی در ۲۴ ساعت اول بعد از تجاوز توسط پزشکی قانونی معاینه نشود، تکلیفش چیست؟

اقتصاد دولتی چطور لیبرالیسم را تسلیم می‌کند؟

این تراپیست‌های مجازی علمی هستند یا نه؟

رونمایی از نخستین خودروی پلاگین هیبرید کشور/ آریا پلاگین هیبرید معرفی شد

نگرانی کاخ سفید از خروج نتانیاهو از توافق آتش‌بس غزه | استراتژی فعلی این است که نمایندگان ترامپ مانع این کار شوند

دفاع امارات از سازش و عادی‌سازی روابطش با تل‌آویو

عراقچی: سیاست همسایگی اولویت سیاست خارجی ماست

سخنگوی گردانهای قدس: مراقب میزان پایبندی اسرائیل به آتش‌بس هستیم

بلع ۶۰ بسته تریاک توسط ۲ مسافر در قطار زاهدان-تهران

صالحی‌امیری: قالیباف در جنگ دوازده روزه، دولت و نیروهای مسلح را یاری کرد

پیگیری مسیرهای صادراتی جدید برای پسته ایرانی

تصویب اولیه طرح جنجالی الحاق رسمی کرانه باختری در کنست | ۲۵ رأی موافق در برابر ۲۴ رأی مخالف

تصمیم نهایی درباره بانک آینده در آستانه اعلام رسمی

واکنش فرزانه صادق به حواشی فرودگاه اردبیل: این موضوع پررنگ نیست

پیشنهاد سردبیر
زندگی