۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۴:۰۱
يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۴۶۹۵۶

اتحادیه اروپا به دنبال توافق امنیتی - اقتصادی با ایران برای حمایت از افغانستان

اتحادیه اروپا به دنبال توافق امنیتی - اقتصادی با ایران برای حمایت از افغانستان
شبکه بلومبرگ گزارش داد، اتحادیه اروپا به دنبال یک توافق امنیتی - اقتصادی با همسایگان افغانستان، شامل ایران است تا در صورت لزوم بتواند حمایت خود را از افغانستان افزایش دهد.

 شبکه خبری بلومبرگ در گزارش خود آورده است: اتحادیه اروپا به دنبال آن است که با همسایگان افغانستان، از جمله ایران و پاکستان به یک توافق دست یابد تا در صورت تبدیل شدن طالبان به یک نیروی بی ثبات و ناپایدار حمایت خود را افزایش دهد.

بلومبرگ مدعی است که در این باره به سندی دست پیدا کرده که در آن آمده است: کشورهای آلمان و فرانسه به اتحادیه اروپا پیشنهاد داده اند تا با ایران، ترکمنستان، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان چنین توافقی به دست آورد.

بنا بر گزارش بلومبرگ، در این سند توصیه شده است که باید توجه ویژه ای به مشارکت احتمالی چین و روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس نشان داده شود.

پس از آنکه آمریکا نیروهای خود را به طور کامل از افغانستان خارج کرد و کنترل این کشور به دست طالبان افتاد، قدرت های جهانی نگرانند که اکنون ممکن است این خلأ قدرت را چین و روسیه پر کنند.

بلومبرگ در ادامه آورده است: در طرح پیشنهادی فرانسه و آلمان نام کشورهایی چون نروژ، ترکیه، ایالات متحده و انگلیس به عنوان شرکای مالی ذکر شده است. 

این پیشنهادات با وزارتخانه‌های امورخارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشته شد و چهار موضوع نیز مورد بررسی قرار گرفته است که عبارتند از امنیت و ثبات، شامل اقدامات ضد تروریسم، مهاجرت و جلوگیری از قاچاق انسان، حمایت بشردوستانه از افغانستان و همکاری و توسعه اقتصادی.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز پیش از این خواستار ارسال پول به افغانستان شد تا از بروز بحران اقتصادی که منجر به وضعیت فاجعه بار برای مردم افغانستان و همچنین فرصتی برای گروه های تروریستی می‌شود، جلوگیری شود.

این اظهارات وی پس از آن مطرح شد که دبورا لیون، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان  روز پنجشنبه به شورای امنیت هشدار داد که مسدود کردن میلیاردها دلار از دارایی‌های بین‌المللی افغانستان برای دور نگه داشتن آنها از دست طالبان بدون شک منجر به رکود شدید اقتصادی در این کشور خواهد شد.

گوترش همچنین اظهار داشت: ما در حال حاضر حتی نمی توانیم حقوق نیروهای خود در افغانستان را پرداخت کنیم. ما باید به دنبال راه هایی باشیم تا از وضعیتی که برای مردم این کشور فاجعه بار خواهد بود، جلوگیری شود. وضعیتی که از نظر من یک فرصت به گروه های تروریستی می دهد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی