۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۴۵
شنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۴۷۱۷۷

تغییر نام «وزارت زنان» به وزارت « امر به معروف و نهی از منکر» توسط طالبان

تغییر نام «وزارت زنان» به وزارت « امر به معروف و نهی از منکر» توسط طالبان
به گفته ساکنان کابل، طالبان وزارت زنان این کشور را با «پلیس اخلاق» جایگزین کرد. فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که زنان کارمند سابق این اداره ظاهراً از ورود به ساختمان آن بازداشته شده‌اند.

روز جمعه، کارگرانی در کابل، تابلو ساختمان وزارت زنان را با نام جدید آن که ترکیبی از دری و عربی است به «وزارتخانه‌های نماز و ارشاد و امر به معروف و نهی از منکر» تغییر دادند.

ساکنان پایتخت افغانستان با ارسال فیلم‌هایی به ایندیپندنت گفتند این تغییر نام صحت دارد. این فیلم‌ها کارمندان زنی را نشان می‌دهد که می‌گویند چند هفته است که سعی می‌کنند سر کارشان برگردند، ولی به آنها گفته می‌شود که به خانه‌شان برگردند.

طالبان که ماه گذشته قدرت را در افغانستان به چنگ آورد، کابینه خود را ۱۰ روز پیش اعلام کرد. در این فهرست کفیلی برای وزارت امر به معروف و نهی از منکر معرفی شده است. هیچ اشاره‌ای به وزیر زنان در این کابینه مردانه نشده است، اما طالبان هنوز انحلال وزارت زنان را تایید نکرده است.

در ویدئوهایی که به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته شده، زنان در ورودی وزارت زنان می‌گویند که روز پنجشنبه در به روی آنها بسته شده است.

به گزارش رویترز، یک کارمند سابق این وزارتخانه گفت: «من تنها نان‌آور خانواده‌ام هستم. وقتی وزارتخانه وجود ندارد، یک زن افغان باید چه کند؟»

ماه گذشته طالبان با پیشروی صاعقه‌وار در سراسر افغانستان به قدرت رسید و دولت سابق در میانه خروج پرهرج‌ومرج نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای خارجی سقوط کرد.

طالبان پیش از این در سال‌های ۱۹۹۶-۲۰۰۱ در قدرت بود و در آن دوره دختران را از رفتن به مدرسه و زنان را از کار یا تحصیلات عالی منع کرده بود.

در آن دوره وزارت امر به معروف و نهی از منکر به عنوان پلیس اخلاقی این گروه شناخته شد.

یکی از رهبران ارشد طالبان در اوایل هفته جاری گفت که زنان اجازه ندارند در وزارتخانه‌های دولتی با مردان کار کنند.

پس از انتشار بیانیه‌ای از سوی وزارت آموزش طالبان در فیسبوک که به همه دانش‌آموزان پسر کلاس‌های ششم تا دوازدهم (سنین ۱۱ تا ۱۸) و معلمان مرد دستور می‌داد کلاس‌های خود را در سرتاسر افغانستان از سر بگیرند، نگرانی‌هایی مبنی بر ممنوعیت رفتن دختران به مدرسه به وجود آمد.

در این بیانیه که روز جمعه ارسال شد، هیچ اشاره‌ای به دختران در آن مقاطع سنی نشده است و این موضوع نگرانی‌ از احتمال اعمال محدودیت از سوی طالبان برای دختران و زنان را افزایش داده است.

از زمان تصاحب قدرت در ماه گذشته، طالبان به دختران کلاس اول تا ششم (سنین ۶ تا ۱۲ سال) اجازه داده است که کلاس‌های خود را از سر بگیرند. در دوره حکومت طالبان بر افغانستان در دهه ۱۹۹۰، آنها حضور دختران و زنان را در مدرسه و محل کار منع کرده بودند.

در برخی از استان‌ها، زنان هنوز اجازه ادامه کار نیافته‌اند. اما استثنائاتی در بخش‌های بهداشت‌، بیمارستان‌ها و آموزش و پرورش وجود دارد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی