۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۱۳
جمعه ۰۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۴۷۴۰۳

پایان سال آبی با کاهش ۳۷ درصدی بارندگی‌ها

پایان سال آبی با کاهش ۳۷ درصدی بارندگی‌ها
معاون آب و آبفای وزارت نیرو در صفحه‌ خود در شبکه اجتماعی نوشت: سال آبی مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰ درحالی به پایان رسید که بارش‌ها نسبت به متوسط دوره بلندمدت ۵۲ ساله با کاهش ۳۷ درصدی همراه بود.

«قاسم تقی زاده خامسی» در صفحه اینستاگرام خود نوشت: سال آبی اول مهر ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰ را می‌توان یکی از خشکسال‌ترین سال‌های نیم قرن اخیر نامگذاری کرد.

وی ادامه داد: اول مهر برای مدیران عرصه آب در ایران چه در خشکسالی و چه ترسالی که اول سال آبی جدید است؛ با دلهره همراه با امید به لطف پروردگار همراه است و این نگرانی اکنون که کشورمان با تغییر اقلیم روبرو شده افزایش بیشتری دارد. زیرا تغییر اقلیم بنا به گفته صاحبنظران سرزمین را با سال‌های خشک طولانی و ترسالی‌های همراه با سیل‌های مخرب روبرو خواهد کرد.

معاون آب و آبفای وزیرنیرو افزود: با وجود کاهش ۳۷ درصدی بارش‌ها همچنین آب در مخازن ۱۹۹ سد ملی کشور به حداقل رسیده و نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است که اگر نبود سیل و بارندگی سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ موجودی مخازن سدها بسیار کمتر از این می‌بود.

تقی زاده خامسی نوشت: سازمان هواشناسی پاییز امسال را نیز خشک و زمستان را طبیعی و زیرطبیعی پیش‌بینی کرده است، هرچند پیش‌بینی بیش از یک ماه حدود ۵۰ درصد قابل اطمینان است؛ اما سالی که نکو است از بهارش پیدا است.

وی ادامه داد: با اینکه برای تامین آب در سال جاری نگرانی کمتری وجود دارد، در برخی مناطق مثل خوزستان در صورتی‌ که جلوی کشت محصولاتی چون کلزا، چغندر و محصولات پر آب بر گرفته نشود به طور قطع در پایین دست کارون بزرگ و کرخه شوری آب آشامیدنی افزایش جدی خواهد یافت.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو افزود: کارگروه سازگاری با کم آبی استان به ریاست استاندار این نوع کشت‌ها را ممنوع اعلام کرده، ولی جلوگیری از آن مستلزم یک همت عمومی در سطح استان است.

تقی زاده خامسی نوشت: علت شوری ورود زه آب‌های نیشکر، برنج و پسآب‌های صنعتی در طول پیمودن بیش از  ۳۵۰ کیلومتر آب خروجی از سدها در مسیر رودخانه و کانال‌های روباز و علت نرسیدن آب به پایین دست برداشت های غیرقانونی آب در این مسیر است.

وی ادامه داد: سال سختی در پیش است؛ اول به لطف پروردگار امیدوارم و سپس به همراهی و یکپارچگی بدون بخشی‌نگری همه ذینفعان جهت اجرای دقیق برنامه منابع و مصارف در حوزه‌های آبریز ایران امید دارم.

 پیشتر شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام کرد:حجم آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۶ شهریور در حالی به ۲۹ میلیارد و ۳۵ میلیون متر مکعب رسید که این رقم سال گذشته ۵۵ میلیارد و ۶۱ میلیون متر مکعب بود.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی