۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۲۶
سه‌شنبه ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۴۷۵۱۵

واکنش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به اظهارات «الهام علی‌اف»

واکنش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به اظهارات «الهام علی‌اف»
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: صحبت‌های رئیس‌جمهور آذربایجان را دیدم انتظار این است که مواضع به گونه‌ای باشد که بین کشورها و همسایگان سوءتفاهم ایجاد نشود، بالاخره اختلاف‌انگیزی، مناقشه و تنش‌انگیزی در منطقه به نظر من به نفع مجموعه‌هایی است که آرامش، صلح، انسجام، مراوده و حسن همسایگی را نمی‌خواهند.

عباس محمودزاده درباره این‌‎که رئیس‌جمهور آذربایجان بعد از مانور نظامی ایران در نزدیکی رود ارس اظهارات مداخله جویانه‌ای مطرح کرده است مبنی بر اینکه چرا ایران زمان درگیری با این کشور در مناقشه قره‌باغ این مانور را نداشته است، گفت: ما در سیاست خارجی یکسری اصول داریم و بر آن‌ها پایبند هستیم؛ از اصول و اولویت‌های ما در سیاست خارجی‌مان تقویت ارتباطات با کشورهای همسایه است و کشور آذربایجان هم از همسایه‌های ما است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی یادآور شد: جمهوری اسلامی در مناقشه یا جنگ قره‌باغ که برای آزادسازی این منطقه انجام گرفت، رسماً در کنار مردم آذربایجان ایستاد، در بالاترین سطح مقام جمهوری اسلامی ایران یعنی مقام معظم رهبری رسماً و علناً قره‌باغ را جزو خاک آذربایجان اعلام کرده و بر اساس این واقعیت، بر پایان اشغال این منطقه تاکید کردند.

وی با اشاره به اینکه ملت ایران در کنار مردم آذربایجان برای آزادسازی قره‌باغ ایستاد، ادامه داد: طبیعتاً جمهوری اسلامی ایران علاقمند تنش با هیچ کدام از کشورهای همسایه نیست و سیاستش هم دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر هم نیست. منتها یک اتفاقاتی افتاده است؛ بعد از آزادسازی قره‌باغ یک جابه‌جایی‌هایی صورت گرفت و یک قدرت‌های دیگری هم بر اساس آن توافقی که بین کشورهای دخیل بر مناقشه بود، وارد مساله شدند، از جمله روسیه که نیروهایشان در منطقه بر اساس قراردادی که بسته شد حضور دارند و این موضوع باعث شکل‌گیری نظم جدیدی در جغرافیای منطقه شده است که طبیعتا قوانین،‌ مقررات و رفتار کشورها با توجه به شرایط جدید یک زمانی طول می‌کشد تا با این نظم جدید منطبق شود.

نماینده مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما ضمن تاکید بر اصول و اولویت‌های خودمان توصیه‌مان این است در خصوص کارهای فنی در ارتباطات با مراودات به دستگاه‌های مسئول زمان داده شود و تنظیم شوند؛ چراکه این مناسبات باید بازتعریف و روز به روز تقویت شوند و موانع این ارتباط نیز باید برداشته شوند.

وی ادامه داد: من هم صحبت‌های رئیس‌جمهور آذربایجان را دیدم انتظار این است که مواضع به گونه‌ای باشد که بین کشورها و همسایگان سوءتفاهم ایجاد نشود، بالاخره اختلاف‌انگیزی، مناقشه و تنش‌انگیزی در منطقه به نظر من به نفع مجموعه‌هایی است که آرامش، صلح، انسجام، مراوده و حسن همسایگی را نمی‌خواهند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکسری از قدرت‌ها و عوامل آن‌ها بالاخره علاقمند هستند در منطقه بین ملت‌ها شکاف، تنش و گلایه ایجاد شود، مجموعه‌هایی مانند رژیم صهیونیستی آرزو می‌کنند بین همسایگان به ویژه همسایگانی که مسلمان هستند، مناقشات و اختلافاتی صورت گیرد؛ من به برادرانمان در آن طرف مرزها توصیه‌ام این است که به حساسیت‌ها دقت کنند و ملاحظات بیشتری داشته باشند به نظر من این مسائل حل خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: همان‌طور که گفتم ما بر اصول و اولویت‌هایمان پایبند هستیم و تا استقرار این نظم جدید یکسری کارهای فنی باید در حوزه قوانین و مقررات صورت گیرد. هر کشوری هم قوانین و مقررات خاص خودش را دارد و اصولا باید به قوانین و مقررات هم اخترام بگذرایم.

منبع: ایلنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی