۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۱۲
دوشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
کد خبر: ۴۷۶۹۹

متخصص بیماری‌های عفونی: تزریق واکسن جلوی جهش‌های ویروس کرونا را می‌گیرد

متخصص بیماری‌های عفونی: تزریق واکسن جلوی جهش‌های ویروس کرونا را می‌گیرد
متخصص بیماری‌های عفونی مازندران با اظهار این که مهم‌ترین تهدید ویروس کرونا جهش یافتن آن در گذر زمان است که سبب می‌شود تا درمان کووید ۱۹ مشکل‌تر شود ، گفت : تنها راه جلوگیری از جهش این ویروس و ریشه کن کردن بیماری کووید ۱۹ ، تزریق واکسن است.

دکتر فرهنگ بابا محمودی افزود : واکسن پدیده جدیدی نیست چون از زمان های دور بشر با ساخت و تزریق واکسن توانست برخی از بیماری های خطرناک مانند سرخک ، فلج اطفال ، کزاز و دیفتری را مهار کند در حالی که این بیماری ها زمانی باعث مرگ افراد مسن و کودکان می شدند.

وی با اظهار این که بیمارهایی مانند سرخک محلی بودند و در یک منطقه خاص بروز کرده و شیوع می یافتند که امروز با واکسن مهار شدند ، گفت : بشر قبل از کرونا با همه گیری بیماری آبله هم مواجه شد که توانست با واکسیناسیون جهانی آن را مهار و ریشه کن کند.

بابامحمودی تفاوت کرونا با آبله را در جهش یافتن ویروس کرونا دانست و افزود : به همین دلیل در مورد کرونا علاوه بر تزریق واکسن باید نکات بهداشتی مانند رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک هم مورد توجه باشد تا علاوه بر مهار این ویروس ، ریشه کن شود..

وی توضیح داد : تزریق واکسن کووید ۱۹ بدین معنا نیست که افراد مبتلا به آن نمی شوند چون که این ویروس هر بار جهش می یابد و پس از جهش یافتگی به دنبال میزبان می رود ولی مزیت واکسن زدن این است که حتی سویه جهش یافته کرونا هم به صورت خفیف تری در بدن میزبان به صورت بیماری کووید ۱۹ بروز می کند و مهم تر از همه از میزان کشندگی آن کاسته می شود.

این متخصص بیماری های عفونی گفت : همچنین تزریق واکسن به افراد باعث می شود تا ویروس کرونا در بدن افراد قادر به نفوذ و تکثیر برای جهش نباشند و بدین طریق جلوی انتشار آن گرفته می شود . 

وی افزود : اکنون نیز با دسترسی راحت تر برای تزریق واکسن در کشور و حتی آغاز تزریق به کودکان فرصتی به وجود آمده است تا شهروندان با شرکت در طرح واکسیناسیون عمومی ، هم سلامتی خود را حفظ کنند و هم در جهت ریشه کن کردن این ویروس همکاری کنند.

اولین واکسن در دستر ، بهترین واکسن است

دکتر بابا محمودی به مردم توصیه کرد که به سخنان متخصصان علم پزشکی درباره تزریق واکسن ها اعتماد کنند و به دنبال نوع خاصی از واکسن نباشند و به اولین واکسنی که دسترسی پیدا کرده اند آن را تزریق کنند .

وی گفت : خوشبختانه در ایران انوع مختلف واکسن کرونا از نوع تولید داخل و خارج وجود دارد که از نظر تخصصی همه آنها از کیفیت و کارایی لازم برای هدف جلوگیری از جهش ویروس مورد نظر را دارند و بر خلاف تصور عامیانه هیچ واکسنی نمی تواند ایمنی صد درصدی ایجاد کند.

او افزود : حتی واکسن هپاتیت بی که ایمنی ۹۵ درصدی را برای آن مطرح می کنند هنوز این سطح از ایمنی را به بشر نداده است در نتیجه نمی توان برای واکسن کرونا که تازه کمتر از ۲ سال از ساخت آن سپری شده ، انتظار ایجاد ایمنی خیلی بالایی داشت.

بابامحمودی با اشاره به اینکه برخلاف اظهارات غیر کارشناسی افراد مبنی بر عوارض واکسن کرونا بر بدن توضیح داد : تزریق هر نوع واکسنی ۲ نوع عوارض دارد که در همه واکسن ها وجود دارد ؛ یکی عارضه معمولی که تورم و قرمزی محل تزریق را در پی دارد و دیگر عارضه سیستمی است که تب ، سستی و بی حالی را شامل می شود در نتیجه شهروندان باید توجه کنند که بزرگ و بد جلوه دادن عارضه تنها عاملی در جهت تشویش افکار عمومی است و نباید به این مساله توجه کنند که سبب تاخیر در تزریق واکسن می شود.

وی با اعلام این که کارهای تحقیقاتی برای شناسای عوارض واکسن های کرونا و نیز میزان و شدت  ابتلا افراد بعد از تزریق در استان مازندران در دست اجرا است ، گفت : تاکنون تحقیقات نشان داده است که تزریق انواع واکسن به مازندرانی ها هیچ گونه عارضه ای ایجاد نکرده است و تنها به همان عارضه هایی نظیر قرمزی و ورم محل تزریق و سستی و بی حالی خلاصه شده است . 

این متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت : مشاهدات و آمارها نیز نشان می دهد تزریق واکسن کرونا باعث شده تا از میزان ابتلا افراد به نوع شدید و همچنین فوت افراد کاسته شود که شاید بتوان ملموس ترین نتیجه در این زمینه را به آمار ابتلا کادر درمان استان اشاره کرد که ابتلا آنها به بیماری را نداریم .

وی همچنین به شروع فصل سرد سال و زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اشاره کرد و افزود : از نظر علمی و پزشکی هیچ تضادی میان تزریق این ۲ واکسن وجود ندارد و توصیه شده است که تزریق این واکسن ها با فاصله ۲ هفته ای از یکدیگر انجام شود .

منبع: ایرنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی