۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۲۳
سه‌شنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۴۷۷۲۶

سایه سنگین 6 میلیارد دلاری قاچاق بر صنعت لوازم خانگی

سایه سنگین 6 میلیارد دلاری قاچاق بر صنعت لوازم خانگی
دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری با بیان اینکه گردش مالی قاچاق لوازم خانگی در ایران سالانه ۶ میلیارد دلار برآورد می‌شود، گفت: در حال حاضر به دلیل قاچاق تلویزیون به کشور، کمتر از نصف ظرفیت نصب شده در این صنعت فعال است.

محمدرضا شهیدی در مورد تأکید رئیس‌جمهور بر ادامه ممنوعیت واردات لوازم خانگی کُره‌ای، اظهار داشت: در حال حاضر مصرف تلویزیون در کشور سالانه حدود 2 میلیون و 200 هزار دستگاه است و این در حالی است که حدود 3 میلیون و 500 هزار دستگاه ظرفیت تولید در این صنعت ایجاد شده است. 

وی افزود: سالانه حدود یک و نیم میلیون دستگاه تلویزیون در کشور تولید می‌شود و در واقع مابه‌التفاوت میزان تولید و مصرف داخل از طریق قاچاق تامین می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقع ظرفیت نصب شده برای تلویزیون در کشور بیش از نیاز داخل است، اما همه این ظرفیت فعال نیست که دلیل آن، قاچاق تلویزیون‌های خارجی به کشور و عرضه آن در بازار است. 

به گفته وی، گردش مالی قاچاق لوازم خانگی در ایران سالانه حدود ۶ میلیارد دلار است و سیاست‌گذاری غلطی که در مورد برخورد با قاچاق صورت گرفته، در حال آسیب رساندن به تولید داخلی است.

شهیدی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت بالای تولید در کشور، امکان تأمین همه نیاز داخل در صورت ادامه ممنوعیت‌های واردات کالا هم فراهم است، افزود: برخی افراد انتقاداتی را نسبت به احتمال کاهش کیفیت لوازم خانگی تولیدی در داخل در پی ممنوعیت واردات مطرح می‌کنند، در حالی که با توجه به تنوع بالای تولید و تعداد زیاد تولیدکنندگان، این ادعا نمی‌تواند درست باشد.

وی ادامه داد: هر محصولی دارای شرایط تولید ویژه خودش است و نمی‌توان شرایط یکسانی را به محصولات مختلف مانند تلویزیون و یا خودرو و پوشاک تعمیم داد و گفت که لوازم خانگی نیز مانند صنعت خودروسازی دچار انحصار خواهد شد. 

شهیدی با اشاره به سطح بالای کیفیت و تکنولوژی در تلویزیون‌های داخلی، گفت: پنل تلویزیون که یک قطعه مهم محسوب می‌شود، از همان شرکت هایی خریداری می‌شود که پنل معروف‌ترین تلویزیون‌های دنیا را عرضه می‌کند. 

وی تصریح کرد: برخلاف بحث‌های مطرح شده، بازار لوازم داخلی انحصاری نیست و رقابت در این بازار وجود دارد، به طوری که در حال حاضر حدود 15 کارخانه در زمینه تولید تلویزیون فعال هستند و نمی‌توان گفت که این تولیدات مانند خودرو از بازار انحصاری برخوردار هستند. 

دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری در مورد چگونگی مدیریت قیمت لوازم خانگی در کشور نیز گفت: در حال حاضر بالا بودن قیمت مواد اولیه مهمترین دلیل بالا بودن قیمت تمام شده تولید لوازم خانگی در کشور است و در عین حال، بخشی از مواد اولیه نیز از طریق واردات تأمین می‌شود که نرخ ارز در این بخش تأثیرگذار است. 

وی با بیان اینکه هم اکنون مشکلی در تأمین مواد اولیه مورد نیاز برای تلویزیون وجود ندارد، گفت: در زمینه تلویزیون، تمام نیاز کشور از طریق تولیدات داخلی تامین می شود و در این شرایط، قاچاق کالا یا واردات به ضرر اقتصاد ملی خواهد بود.

وی ادامه داد: البته تولید همه کالاها از الگوی تلویزیون پیروی نمی‌کند و ممکن است تولیدکننده در تولید کالایی با برخی محدودیت‌ها و کمبود مواد اولیه روبه‌رو باشد یا محصولی که تولید شده از کیفیت لازم برخوردار نباشد، در آن صورت موضوع تضییع حقوق مصرف کننده صحت خواهد داشت. به همین دلیل نمی‌توان یک حکم کلی داد و گفت که واردات کالا کاملا آزاد یا کاملا ممنوع باشد، زیرا اگر یک کالای داخلی از کیفیت لازم برخوردار نباشد، باید چاره‌ای دیگر به جز ممنوعیت واردات برایش اندیشیده شود. 

به گفته شهیدی، در حال حاضر حدود 130 نوع تلویزیون در کشور تولید و عرضه می‌شود و تنوع و کیفیت تولیدات در سطح بالایی قرار دارد. در عین حال تولیدکنندگان گارانتی لازم را برای مصرف کنندگان ارائه می‌کنند و در این وضعیت، واردات کالای مشابه خارجی نتیجه‌ای جز دلسرد شدن تولیدکنندگان داخلی نخواهد داشت. 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی