يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ 07 September 2025
سه‌شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۷
کد خبر: ۴۸۲۴۶
۱۲ میلیون مازاد درآمد!

هزینه شهرنشینی در ۱۳ سال گذشته ۵۶۰ درصد افزایش داشته است

در حدود ۱۳ سال گذشته گرچه در مقاطعی هزینه‌ها بر درآمد خانوارهای شهری غلبه داشته اما حدود ۱۰ سالی است که درآمد مازاد بر هزینه‌هاست؛ به طوری که هزینه‌ها ۵۶۰ درصد و درآمد ۷۴۷ درصد افزایش داشته است.

بررسی گزارش گردآوری شده مرکز آمار ایران در قالب شاخص‌های کلان اقتصادی و اجتماعی در رابطه با بودجه خانوار بیانگر تغییر جهت هزینه و درآمد آنها در ۱۳ سال اخیر است.این در حالی است که از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۹ هزینه خانوارها از متوسط ۹.۴ میلیون به ۶۲.۱ میلیون تومان افزایش داشته است که رشد ۵۲.۷ میلیون تومانی معادل ۵۶۰ درصد دارد.  اما از سوی دیگر درآمد خانوارها از ابتدای دوره با متوسط ۸.۸ میلیون به ۷۴.۶ میلیون در پایان سال ۱۳۹۹ رسیده که نشان دهنده رشد ۶۵.۸ میلیون تومانی درآمد خانوارهای شهری در این سالهاست که افزایش ۷۴۷ درصدی داشته است.

اما روند تغییر هزینه و درآمد خانوارها طی این ۱۳ سال قابل توجه است ؛ به طوری که در فاصله سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۰ هزینه خانوارها بیش از درآمد آنها بوده است ولی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ این درآمد است که بر هزینه‌ها به تدریج پیشی گرفته است.

براین اساس در سال ۱۳۸۷ هزینه‌ها ۶۰۰ هزار تومان، ۱۳۸۸ مازاد هزینه ۶۰۰ هزار تومان، ۱۳۸۹ افزایش ۷۰۰ هزار تومانی هزینه نسبت به درآمد و در سال ۱۳۹۰ افزایش ۲۰۰ تومانی هزینه‌ها در مقایسه با درآمد سال ثبت شده است.

اما در سال ۱۳۹۱، ۳۰۰ هزار تومان مازاد درآمد نسبت به اعلام  ولی در ۱۳۹۲ درآمد و هزینه تقریبا برابر شده است. ولی در سال ۱۳۹۳ درآمد ۳۰۰ هزار تومان بیشتر، ۱۳۹۴ مازاد ۱.۶ میلیون تومانی درآمد، ۱۳۹۵ مازاد ۳.۳ میلیون تومان درآمد و ۱۳۹۶ نیز افزایش ۳.۹ میلیون تومانی درآمد نسبت به هزینه گزارش شده است.

در سال ۱۳۹۷ به بعد نیز همچنان مازاد درآمد به هزینه وجود داشته و افزایشی شده است ؛به گونه‌ای که در این سال درآمد نسبت به هزینه ۴.۱ میلیون تومان، ۱۳۹۸، ۶.۸ میلیون تومان و در سال ۱۳۹۹ مازاد درآمد ۱۲.۵ میلیون تومان برای خانوارهای شهری ثبت شده است.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

قیمت طلا و سکه در بازار؛ یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

اولیانوف: آمریکا و تروئیکای اروپا برنامه هسته‌ای ایران را سیاسی کرده‌اند

واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های مختلف اعلام شد

سرنوشت NPT امروز در مجلس بررسی می‌شود

مصوبه مجلس: حق پخش تلویزیونی مسابقات به باشگاه‌ها تعلق گرفت

دروزاه‌بان سوئدی وارد تبریز شد

آیا مردم هنوز شمش و سکه طلای کوچک می‌خرند؟

یادداشت عراقچی در روزنامه گاردین: برای خروج از این بازی باخت-باخت کنونی، سه کشور اروپایی باید مسیر مخرب خود را عوض کنند | ایران آماده است تا توافقی واقعی و پایدار را شکل دهد که نظارت دقیق و محدودیت‌هایی در غنی‌سازی را در ازای لغو تحریم‌ها به همراه داشته باشد

کشورهای صدرنشین در پذیرش رمزارزها کدامند؟

ماشاریپوف از لیست استقلال خارج می‌شود

بابک زنجانی مصداق سرمایه‌داری تصنعی است

تغییر ساعت کاری بانک‌ها از این تاریخ قطعی شد

این یهودی دموکرات ممکن است رئیس‌جمهور آمریکا شود

پیشنهاد سردبیر
زندگی