پنجشنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ 04 September 2025
يکشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
کد خبر: ۴۸۳۴۱

واکسیناسیون بدون سوزن!

واکسیناسیون بدون سوزن!
پژوهشگران "دانشگاه واترلو"، رباتی را طراحی و ابداع کرده‌اند که می‌تواند تزریق واکسن را به صورت خودکار و بدون نیاز به سوزن انجام دهد

به گزارش نیواطلس، بسیاری از مردم، این روزها واکسن کووید-۱۹ را دریافت می‌کنند و تا مدتی تزریق این واکسن را ادامه خواهند داد. پژوهشگران "دانشگاه واترلو" (UWaterloo)، یک ربات جدید را طراحی کرده‌اند که با واکسیناسیون انسان‌ها به صورت خودکار و بدون سوزن می‌تواند این روند را ساده‌تر کند.

این ربات موسوم به "کوبی" (Cobi)، توسط استارت‌آپ "کوبیونیکس" (Cobionix) ساخته شده که یک شرکت وابسته به دانشگاه واترلو است. به گفته پژوهشگران، این نخستین رباتی است که تاکنون توانسته یک تزریق عضلانی را با موفقیت انجام دهد و این کار را بدون استفاده از سرسوزن انجام داده است.

ایده پژوهشگران این است که بیماران پس از پیش ثبت نام برای واکسیناسیون آنلاین، در یک کلینیک یا مکان دیگری که از ربات کوبی استفاده می‌کند، حاضر شوند. سپس یک کارت شناسایی را به دوربینی که روی رابط صفحه نمایش لمسی قرار دارد، نشان دهند. چندین حسگر سه بعدی، حضور آنها را تشخیص می‌دهند.

file

هنگامی که شناسه بیمار تأیید شد، کوبی یک ویال واکسن را از محل ذخیره‌سازی داخلی برمی‌دارد. سپس یک حسگر "لیدار" (LiDAR) که روی این بازوی رباتیک قرار دارد، برای ایجاد یک نقشه دیجیتالی سه‌بعدی از بدن بیمار به کار می‌رود. این نقشه، به واسطه یک نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل می‌شود تا محل مطلوب را برای تزریق پیدا کند. کوبی پس از یافتن محل تزریق، واکسن را به صورت پرفشار از روزنه‌هایی به پهنای تار موی انسان، به بدن وارد می‌کند.

شرکت سازنده، در حال حاضر نمی‌تواند جزئیات بیشتری را ارائه دهد.

"تیم لاسول" (Tim Lasswell)، از بنیانگذاران کوبیونیکس گفت: حدود دو سال طول می‌کشد تا کوبی به بازار مراقبت‌های سلامت وارد شود. امید داریم که این ربات، امکان واکسینه شدن را برای افراد بیشتری فراهم کند و در عین حال، هزینه‌های مراقبت از سلامت را کاهش دهد. همچنین، می‌توان از آن در مناطق دورافتاده که فاقد پزشکان آموزش دیده هستند، استفاده کرد.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
نظرات بینندگان
عالیا
-
يکشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۰
0
چرا اشتراک مطلب در پیامرسانهای ایرانی نیست؟
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

مطالبه‌گری نهاد گریز در دانشگاه

«مذاکره مستقیم با آمریکا»؛ منازعه مهاجرانی و نصیری در دهه هفتاد

درسی از تاریخ برای همه نسل‌ها؛ روزی که محمدرضا پهلوی به نخبگان و اپوزیسیون درباره وطن‌فروشی هشدار داد!

۶۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید به شبکه درمان کشور اضافه می‌شود

محمد هاشمی: اگر بعد از بازگشت قطعنامه‌ها شاهد جنگ جدیدی باشیم، تنها دامن ایران را نمی‌گیرد

چند راهکار ساده برای تقویت آنتن‌دهی گوشی‌های هوشمند

وای‌فای خانه به سلامت قلب کمک می‌کند؟

اکتشاف «تایتانیک»؛ پوششی برای عملیات سری آمریکا بود؟

آذر منصوری:  لغو کنسرت خیابانی همایون شجریان، فراتر از یک تصمیم اداری یا امنیتی است

افشای مکالمات پوتین و رئیس‌جمهور چین درباره جاودانگی و طولانی کردن عمر انسان تا ۱۵۰ سال

منابع کالابرگ برای هفت دهک تأمین شده؛ پرداخت‌ها از امروز یا فردا آغاز می‌شود

از گلوی من دستاتو بردار!

رئیس سازمان پدافند غیر عامل: هیچ‌یک از فرماندهان شهید ما در جنگ ۱۲ روزه، از ابزارها یا اپلیکیشن‌ها استفاده نمی‌کردند

پیشنهاد سردبیر
زندگی