سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴ 21 October 2025
دوشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۳
کد خبر: ۴۸۳۵۹

تورم تهران به ۴۱.۲ رسید

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران از نرخ تورم سالانه ۴۱.۲ درصدی در مهرماه ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، مسعود افشین با اعلام این خبر گفت: «به این ترتیب درصد تغییرات شاخص نسبت به دوازده ماه منتهی به ‌‌ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، معادل 41.2 درصد رشد داشته است و مقدار این شاخص در کل کشور 44.6 درصد بوده است و در مهرماه 1400 نرخ تورم سالانه گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات 60.5 درصد بوده که در مقایسه با ارقام ماه‌های خرداد الی مهر دارای روندی صعودی بوده است».

 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران افزود: «مقدار این شاخص در ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور به ترتیب 49.2 درصد، 52.4 درصد و 55.3 درصد و 58.2 درصد بوده است و بیشترین میزان تغییرات نرخ تورم سالانه در این گروه مربوط به زیرگروه‌های "روغن‌ها و چربی‌ها" و "ماهی‌ها و صدف‌داران" به ترتیب با78.3 درصد و 73 درصد می‌باشد».

 

وی با بیان اینکه نرخ تورم نقطه‌ای خانوارهای استان تهران در مهرماه 1400 به رقم 35.4  درصد رسید، افزود: «به این ترتیب خانوارهای استان تهران در مهر 1400به‌طور میانگین 35.4 درصد بیشتر از مهر 1399 برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده‌­اند و نرخ تورم نقطه‌ای کشور در مهر 1400 برابر با 39.2 درصد گزارش شده است که 3.8 درصد بیشتر از نرخ تورم نقطه ای در استان تهران است».

 

 افشین ادامه داد: «نرخ تورم نقطه‌ای استان تهران در گروه عمده "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" به  65.2 درصد در مهر 1400 رسیده است. در همین گروه عمده، زیرگروه‌های "سبزیجات"، "شیر، پنیر و تخم‌مرغ"  و "ماهی‌ها و صدف‌داران" به ترتیب با نرخ تورم نقطه‌ای 94.4 درصد، 74.9 درصد و 73.7 درصد دارای بیشترین درصد تغییرات شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل بوده‌اند». 

 

وی خاطرنشان کرد: «نرخ تورم ماهانه استان در مهر 1400  که نشان‌دهنده درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به شهریور 1400 می‌باشد، به رقم  3.3درصد رسیده است و به عبارت دیگر شاخص کل قیمت کالاها و خدمات خانوارهای شهری در ماه مهر، نسبت به شهریور با رشد 3.3 درصدی همراه بوده است. مقدار این شاخص در کشور 3.7 درصد بوده است».

 

افشین با بیان اینکه نرخ تورم ماهانه در استان تهران برای گروه‌های "عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" خانوارهای استان در مهرماه 1400 دارای رقم 4.6درصد بوده است که نسبت به نرخ 5.7 درصدی شهریور کاهش نشان می‌دهد، گفت: «مقدار این نرخ در ماه‌‌های خرداد، تیر و مرداد به ترتیب ارقام 3.2 درصد، 3.3 درصد و 5.5 درصد بوده است و در مهرماه 1400 ، زیرگروه‌های "میوه و خشکبار" و  "نان و غلات"  به ترتیب با نرخ تورم ماهانه 7.6 درصد و7.2 درصد، دارای بیشترین درصد تغییرات شاخص نسبت به ماه قبل بوده‌اند».

 

منبع خبر : ایلنا
منبع: ایلنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

شکاف میان تعرفه‌های رسمی و واقعیت اقتصادی، ۱۲ میلیون زیرمیزی برای زایمان!

مافیای زعفران کیست؟!

رئیس بانک مرکزی: شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها اقساطی فروخته می‌شوند

تشکری‌هاشمی در واکنش به اختلال امروز در خط ۵ مترو تهران – کرج: سالهاست تأکید کرده‌ایم که باید نسبت به رفع مشکلات برق بالاسری و اورهال واگن‌های خط پنج مترو تهران اقدام شود | ما از مدیریت شهری و شخص آقای زاکانی در این زمینه گله‌مندیم؛ نمی‌شود با وقت مردم بازی کرد

نماینده ویژه پوتین با علی لاریجانی دیدار کرد +عکس

هاآرتص: شاید نتانیاهو به ترامپ احساس حسادت می‌کند

شناسایی و پلمپ کارخانه تولید لوازم آرایشی تقلبی با برندهای معروف

ژاپن به سینه ترامپ دست رد زد!

جزئیات دیدار رئیس اطلاعات مصر با نتانیاهو در تل‌آویو

حکم پزشکیان برای پیرحسین کولیوند

یک اقتصاددان: برخی مسئولان بعد از جنگ ۱۲ روزه حرف‌های خود را فراموش کردند

فقط سیگاری‌ها به سرطان ریه مبتلا می‌شوند؟

ویدیو؛ کارگردان سینما پس از جدایی از همسرش: دیگر ازدواج نمی‌کنم

نخستین رئیس‌جمهور فرانسه پس از جنگ جهانی دوم که روانه زندان شد!

پیشنهاد سردبیر
زندگی