۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۱۲
سه‌شنبه ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۳
کد خبر: ۴۹۴۸۸
آموزش غیر حضوری و مسائل آن

چند می‌گیری جای من درس بخوانی؟!

چند می‌گیری جای من درس بخوانی؟!
از اواخرسال ۱۳۹۸ که ویروس کرونا در کشور ظاهر شد، رفته رفته نوع جدید از آموزش در کشور شکل گرفت که به آموزش مجازی معروف شد.با این حال اگر در سال اول برگزاری امتحانات به واسطه غیرحضوری شدن سطح تقلب در سطح باز کردن کتاب و ارتباط چند دانش آموز برای حل سوالات در کنار هم بود اما با ادامه غیرحضوری شدن، عده‌ای از دانش‌آموزان و دانشجویان و حتی برخی معلمان به این فکر افتادند که نهایت استفاده را از وضع موجود کنند و شیوه جدیدی از تقلب یعنی امتحان دادن به جای دانش‌آموز و یا دانشجو را هم انجام دهند

از اواخرسال ۱۳۹۸ که ویروس کرونا در کشور ظاهر شد، رفته رفته نوع جدید از آموزش در کشور شکل گرفت که به آموزش مجازی معروف شد. در واقع در ابتدا کرونا مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل کرد و در نتیجه نظام آموزشی کشور را مجبور کرد تا به نوع آموزش غیرحضوری تن دهد که ارتباط معلم و دانش‌آموز و یا استاد و شاگرد از طریق تلفن همراه یا رایانه برقرار می‌شد و دیگر خبری از حضور فیزیکی نبود. این نوع آموزش اگر چه مزایا و معایبی داشت اما مشکل اصلی نحوه سنجش این نوع آموزش بود که قرار بود آن هم به صورت غیرحضوری برگزار شود و با توجه به اینکه هیچگونه تجربه قبلی برای برگزاری این نوع امتحانات وجود نداشت، در نتیجه  نظام آموزشی کشور حالت منفعلانه به خود گرفت و  با علم بر اینکه احتمال تقلب بسیار بالاست اما سعی کرد چشم بر روی تمامی این مشکلات ببندد. با اینحال اگر در سال اول برگزاری امتحانات به واسطه غیرحضوری شدن سطح تقلب در سطح باز کردن کتاب و ارتباط چند دانش آموز برای حل سوالات در کنار هم بود اما با ادامه غیرحضوری شدن،  عده‌ای از دانش‌آموزان و دانشجویان و حتی برخی معلمان به این فکر افتادند که نهایت استفاده را از وضع موجود کنند و شیوه جدیدی از تقلب یعنی امتحان دادن به جای دانش‌آموز و یا دانشجو را هم انجام دهند و از آنجایی که امکان راستی آزمایی دانش‌آموز و یا دانشجو وجود نداشت در نتیجه بازار مناسبی جهت این موضوع شکل گرفت.

 

بدین ترتیب به خصوص در پیام‌رسان تلگرام گروه‌های دانش‌آموزی شکل گرفت که در آن افرادی اعلام می‌کردند که حاضرند پروژه، امتحان و حتی تکالیف و تمرینات دانش‌آموزان را هم انجام دهند و بر اساس آن پول دریافت کند. برای بررسی بیشتر این موضوع خبرنگار «فراز» وارد یکی از اینگروه‌‌های تلگرامی شده و به پرس و جو در رابطه با قیمتها و نحوه امتحان دادن پرداخته است. نکته اینجاست که فقط مسئله امتحانات نیست و حتی تمرینات و تکالیف را هم می‌توان در این گروه‌ها فرستاد و کسانی که می‌توانند حل کنند با دریافت هزینه اندک به این کار مبادرت می‌ورزند. جالب اینجاست که  افرادی بودند که به جای شما حتی در کلاس حاضر می‌شوند تا غیبت نخورید و احیانا به جای شما سوالات را هم جواب دهند!!

 

نکته جالب آن است که با توجه به توان مالی دانش‌آموزی، سطح قیمتها بسیار پایین است و مثلا در یک گروه دانش‌آموزی برای حل تمرین‌های دانش‌آموزان قیمت هر تمرین ۵ تا ۱۰ هزار تومان است و برای امتحانات نیز بسته به امتحانات قیمت‌ها متفاوت است و هرچه دروس تخصصی‌تر و سخت‌تر باشد قیمت بالاتر است و دروس عمومی قیمت‌ها پایین‌تر است  و البته اگر در زمان پیک یا اوج امتحانات نیز قیمت بیشتر می‌شود . حتی برخی از این افراد در امتحانات دانشگاهی هم شرکت می‌کنند، به عنوان نمونه کسانی حاضرند برای پایان دی و اوایل بهمن درس زبان تخصصی رشته مدیریت با تضمین نمره بالای ۱۷ به جای شما امتحان دهند و در مقابل  ۱۲۰ هزار تومان دریافت کنند، درس ریاضی این رشته اما در حدود ۳۵۰ هزار تومان قیمت داشت چرا که درس ریاضی جز دروس سخت طبقه‌بندی می‌شود.

 

در حقیقت می‌شود گفت آموزش غیرحضوری به گونه‌ای شده است که شما می‌توانید از صفر تا صد یک درس را به فردی بسپارید و در پایان ترم در امتحان آن با نمره عالی قبول شوید بدون آنکه حتی یک دقیقه در این کلاس‌ها شرکت کنید و سوالی حل کنید یا اصلا کلمه‌ای از این دروس را بدانید. افرادی هستند که به جای شما در کلاس‌هایتان شرکت می‌کنند، تمارینتان را حل می‌کنند و به جای شما تحقیق می‌کنند و در نهایت به جای شما امتحان می‌دهند، فقط کافیست که هزینه مورد نظرشان را بپردازید تا بدون اینکه چیزی از دروس یاد بگیرید به عنوان شاگرد ممتاز فارغ‌التحصیل شوید.

 

به نظر می‌رسد تبعات این نظام آموزشی غیرحضوری در سال‌های بعد گریبان کشور را با انبوهی از نیروهای فارغ‌التحصیلی که هیچ تخصص و مهارت و دانشی ندارند بگیرد. اگر اوضاع کرونا با سویه‌های جدید همچنان ادامه یابد و کلاسها و امتحانات همچنان غیرحضوری باشد ، مسئولان باید فکری به حال این مشکلات امتحانات و احراز هویت شرکت‌کنندگان در کلاس‌ها و امتحانات بنمایند.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی