يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ 07 September 2025
شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۵
کد خبر: ۴۹۵۳۳

طرح‌های مختلف مسکن و ماجرای «خودمالکان»

در طرح جهش تولید مسکن، تا همین چند روز پیش، برای مردان مجرد، جایی نبود، تا این‌که بالاخر، با اعتراض‌هایی که بیشتر شکل التماس داشت؛ پذیرفته شد مردان مجرد نیز در این طرح ثبت نام کنند، با این شرط که در زمان تحویل مسکن، ازدواج کرده باشند! شرط‌هایی از این قبیل، مسیرهای دورزدن را باز می‌کند-افزایش ازدواج صوری در ازای پول و دلالی در این زمینه- اما آن‌چه قراراست در این‌جا مطرح شود؛ نه مشکل مسکن مردان مجرد، بلکه امکان ثبت نام «خودمالکان» در این طرح است با عنوان «مشارکت کننده» که با توجه به اتفاقاتی که در گذشته افتاده، از همین ابتدا، مشخص است سرانجام آن چه خواهد شد!
نویسنده :
آذر فخری

 

مشارکت خودمالکان و دریافت وام

فکت دردناک: خودمالکانی که صاحب زمین هستند، در صورت شرکت در طرح نهضت تولید مسکن، می‌توانند از تسهیلات ویژه این طرح بهره‌مند شوند؛ این تسهیلات ویژه یعنی دریافت وام ۴۰۰ میلیونی برای هر واحد در تهران و وام ۳۰۰ میلیونی برای هر واحد در شهرستان. بنابراین اگرمالکی فقط ۲۰۰ متر زمین داشته باشد و مثلا بخواهد آن‌را به آپارتمان حداقل ۷ طبقه ۲  واحدی تبدیل کند، می‌تواند در تهران، وامی در حدود ۶ میلیارد تومان دریافت کند. گرچه این عدد، به قول معروف، زیاد نیست، اما در عین حال زیاد هم هست! ممکن است صاحب زمین را به طمع بیندازد. مانند مواردی که در مسکن مهر دیده شده؛ در برخی موارد، این «خودمالک» تنها پی ساختمان را کنده، مقداری آجر در آنجا ریخته و دیگر خبری از او نیست! از آن‌جا که هر ساعت و هر روز، قیمت‌ها در زمینه‌ای و در این مورد، دربخش مصالح، مدام در حال افزایش است، برخی از مشارکت کنندگان در مسکن مهر، آپارتمان‌هایی را که قرار بود بسازند و تحویل دهند، نیمه کاره رها کرده‌اند و حالا اثر و نشانی از آن‌ها نیست؛ در حالی‌که هم از دولت وام گرفته‌اند و هم تمام مبلغی را باید درخواست کننده مسکن باید می‌پرداخت. حالا عده زیادی مانده‌اند با مسکنی که هم مال آن‌هاست و هم مال آن‌ها نیست، چون برخی از این ساختمان‌ها حدود ده سال است که نیمه کاره رها شده و در حال فرسودگی است، زیرا ساکنی در این واحدها وجود ندارند که به آن رسیدگی کرده و از فرسایش نجاتش دهد.

 

فکت مورد انتظار: با توجه به آن‌چه در مورد سابقه مشارکت کنندگان و اتفاقات ناگواری که در این بخش افتاده، پرسش این است که آیا بازهم باید منتظر چنین رویدادهایی باشیم یا این که نه، قرار است این بار مسئولان –فرض محال که محال نیست- از گذشته درس بگیرند و با نظارت و سفت و سخت‌تر کردن قرادادهای فی‌مابین و حتی گرفتن وثیقه‌های سنگین از مشارکت کننده-هم‌چنان که برای ۵ میلیون-این یکی دیگر اصلا «پول» در معنای فیزیکی‌اش هم نیست!- دو ضامن کارمند رسمی دسته چک دار و چندصد صفحه کپی مدرک می گیرند، جلوی طمع ورزی و در عمل، سوءاستفاده از رانتی که به وی واگذار شده، را بگیرند و تا وقتی که کلید ساختمان یاساختمان‌های مورد تعهدش را کاملا تحویل مشمولین نداده، ممنوع‌خروج کنند. در غیر این صورت، بدون در نظرگرفتن مشکلاتی که امروز صاحبان مسکن مهری که هنوز بی خانه مانده‌اند، درگیر آن هستند و دربه در دنبال «خودمالک» و یا پیمانکاری می‌گردند که به اصطلاح معروف، بار خود را بسته و راهی دیار«غربت» شده، باید در انتظار وقوع دوباره و حتمی این اتفاقات باشیم.  

 

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

محموله گندم خریداری شده از روسیه در راه ایران است

گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ونزوئلا درباره تحرکات اخیر آمریکا در منطقه کارائیب

گزارش جنجالی وزیر بهداشت آمریکا درباره ارتباط یک بیماری با مصرف استامینوفن

درخواست نماینده قم از رئیس‌جمهور درباره سفر کیش وزیر راه: یک بار دیگر اثبات کنید که هیچ خط قرمزی جز رعایت صداقت، سلامت و حریت خودتان ندارید

ماه خونین از اتفاقات شوم خبر می‌دهد؟

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

دریاچه ارومیه در تصویر جدید ناسا به طور کامل محو شد

ربیعی: اگر امید را از هر جامعه‌ای بگیریم، آن جامعه دچار فروپاشی خواهد شد

قیمت طلا و سکه در بازار؛ یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

اولیانوف: آمریکا و تروئیکای اروپا برنامه هسته‌ای ایران را سیاسی کرده‌اند

واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های مختلف اعلام شد

سرنوشت NPT امروز در مجلس بررسی می‌شود

مصوبه مجلس: حق پخش تلویزیونی مسابقات به باشگاه‌ها تعلق گرفت

پیشنهاد سردبیر
زندگی