چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ 03 September 2025
شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۷
کد خبر: ۴۹۵۶۵

طلا در سال ۲۰۲۱ ارزان‌تر شد

طلا در سال ۲۰۲۱ ارزان‌تر شد
طلا تحت تاثیر رشد ارزش دلار آمریکا و در شرایطی که سرمایه گذاران خود را برای تحکیم سیاست پولی بانکهای مرکزی در سال ۲۰۲۲ آماده کردند، بزرگترین کاهش قیمت سالانه از سال ۲۰۱۵ را به ثبت رساند.

بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جمعه تحت تاثیر عقب نشینی دلار و بازارهای سهام، آخرین بار ۰.۷ درصد افزایش یافت و به ۱۸۲۷ دلار و ۵۱ سنت رسید.

در بازار معاملات آتی آمریکا هر اونس طلا با ۱۴ دلار و ۵۰ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، در ۱۸۲۸ دلار و ۶۰ سنت بسته شد.

طلا برای کل سال ۳.۶ درصد کاهش قیمت داشت که بزرگترین کاهش قیمت سالانه از زمان کاهش ۱۰ درصدی در سال ۲۰۱۵ و نخستین کاهش قیمت سالانه در سه سال اخیر بود. احیای اقتصاد جهانی سرمایه گذاران بیشتری را به سمت داراییهای پرریسک کشاند و علاقه به داراییهای امنی مانند طلا را کمتر کرد. عامل دیگری که مانع رشد قیمت طلا شد، سیگنالهایی از سرعت گرفتن برنامه های بانکهای مرکزی بزرگ جهان برای تعدیل محرکهای محرک بود که در دوران پاندمی کووید ۱۹ برای پشتیبانی از اقتصاد به اجرا گذاشته بودند.

اگرچه طلا پناهگاه امن دارایی در برابر تورم حاصل از اجرای تدابیر محرک مالی به شمار می رود اما افزایش نرخهای بهره به منزله هزینه بالاتر نگهداری این فلز ارزشمند است که دارایی بدون بازدهی است.

وارن ونکتاس، تحلیلگر دیلی فارکس گفت: با صعود بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا به دو درصد در سال ۲۰۲۲ و ملایم شدن فشارهای تورمی و البته نرخهای بهره بالاتر، طلا ممکن است روند نزولی پیدا کند.

تحلیلگران در نظرسنجی رویترز در اکتبر با اشاره به فشارهای ناشی از افزایش نرخهای بهره، پیش بینی قیمت خود را پایینتر برده و پیش بینی کرده بودند هر اونس طلا در سال ۲۰۲۲ به حدود ۱۷۵۰ دلار می رسد. دومنیک اشنایدر، مدیر کالاها در شرکت مدیریت مالی یو بی اس در هنگ کنگ در این باره گفت: با توجه به تحولات مثبت برای رشد اقتصادی و عادی سازی سیاستهای پولی، طلا قیمت خود را به شکل قابل قبولی حفظ کرد. می توان گفت اگر تورم را نداشتیم، شاید قیمت طلا بسیار پایینتر می رفت. عملکرد طلا برای سال ۲۰۲۱ برای سرمایه گذاران یورو یا ین کاملا مثبت بوده است.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می رود بانک مرکزی آمریکا نرخهای بهره را در سال ۲۰۲۲ سه دور افزایش دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۱.۲ درصد افزایش یافت و به ۲۳ دلار و ۳۰ سنت رسید. نقره در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۱ درصد کاهش یافت که بدترین عملکرد در هفت سال اخیر بود.

هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۴ درصد افزایش، به ۹۶۵ دلار و ۱۰ سنت رسید اما بیش از ۹ درصد کاهش سالانه داشت. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با سه درصد کاهش، به ۱۹۰۶ دلار و ۲۷ سنت رسید و بدترین رشد سالانه خود از سال ۲۰۱۵ را به ثبت رساند.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

درباره افزایش بودجه نظامی کشور، بر اساس نیاز‌ها و جهت‌گیری‌های کلان تصمیم‌گیری می‌شود

وزیر دارایی اسرائیل به دنبال اعمال حاکمیت بر ۸۲ درصد از مساحت کرانه باختری است

حماس: اسرائیل برای لغو حق فلسطینیان موفق نخواهد شد

حمله شبانه روسیه به غرب اوکراین با بیش از ۵۰۰ پهپاد و موشک

آمار جدید شهدا و مجروحان جنگ غزه اعلام شد

نماینده مجلس: به معاون عراقچی گفتم همان‌طور که شنبه‌ها با آمریکا مذاکره کردید، حداقل دوشنبه‌ها هم برای مذاکره با چین وقت می‌گذاشتید!

شهرداری تهران: خروج نیروهای پاکبان اتباع، علت بخشی از مشکل نظافت شهر بود

مسکو در پاسخ اظهارات ترامپ: سران روسیه، چین و کره شمالی قصدی برای توطئه نداشتند

افزایش نسبی دما برای امروز و فردا در تهران

وزیر نفت: ثابت شده که در میدان «آرش ۱» ذخایر هیدروکربونی داریم

شهرداری زاکانی در حال توجیه ماجرای لغو کنسرت «همایون شجریان»

واکنش زیدآبادی به لغو کنسرت شجریان در میدان آزادی: وقتی که حکومت‌ها به هر دلیلی نشانه‌های اصلاح از خود بروز می‌دهند، مخالفانش آن را پس می‌زنند!

شاخص بازر بورس؛ چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

پیشنهاد سردبیر
زندگی