۱۹ شهريور ۱۴۰۵ ۰۵:۱۹
چهارشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷
کد خبر: ۴۹۸۲۰

۷۹ میلیون دلار ماده اولیه از گمرکی معاف شدند

تعداد ماشین آلات و ماشین آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰.۷ درصد کاهش و ۱۲.۲ درصد افزایش داشته و ارزش مواد اولیه مشمول معافیت گمرکی نیز به نزدیک ۷۹ میلیون دلار رسیده است.

بر اساس ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی و تفاهم نامه بین گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، واحدهای تولیدی مجاز می‌توانند در صورت تائید عدم ساخت داخل از معافیت حقوق ورودی ماشین آلات استفاده کرده و در حداقل زمان ممکن ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید خود را از گمرک ترخیص کنند. البته براساس تعهدی که متقاضی ارائه می‌کند، باید ماشین آلات و مواد اولیه وارداتی را در محل واحد صنعتی موضوع پروانه نصب کند.

البته به گفته دبیر هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران، اخیرا سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان‌ها از این انجمن هم استعلام می‌گیرند و اگر ماشینی ساخت داخل داشته باشد، از عوارض هشت درصدی گمرکی معاف نمی‌شود. این در حالی است که انجمن قبلا گفته بود بسیاری از شرکت‌ها بر اساس یکی از بندهای قانون امور گمرکی و بدون پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده، ماشین آلاتی که در داخل ساخته می‌شود را هم به کشور وارد می‌کنند که حالا با روند کاهشی اعمال معافیت، به نظر می‌رسد این مشکل برطرف شده است.

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد در هشت ماهه امسال ۲۱۶۳ فقره مجوز برای ماشین آلات و ۳۸۷ ماشین آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی به ارزش ۱۳۱۳ میلیون دلار و ۱۲۵ میلیون دلار صادر شده که به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ تعداد ۱۰.۷ درصد کاهش و ۱۲.۲ درصد افزایش داشته است. یعنی در مدت مشابه پارسال به ترتیب ۲۴۲۱ فقره مجوز برای ماشین آلات و ۳۴۵ ماشین آلات مستعمل مشمول معافیت گمرکی صادر شده است.

ارزش مجوزهای معافیت گمرکی ماشین آلات و ماشین آلات مستعمل نیز در این مدت به ترتیب ۱۵.۳ و ۲۵.۶ درصد نسبت به هشت ماهه اول پارسال افزایش یافته است.

همچنین در این مدت ۶۳۶ فقره مجوز مواد اولیه مشمول معافیت گمرکی به ارزش بیش از ۷۸ میلیون و ۶۵۰ هزار دلار صادر شده که به لحاظ تعداد نسبت به صدور ۵۵۹ فقره در مدت مشابه سال گذشته ۱۳.۸ درصد رشد داشته، اما ارزش این مجوزها نسبت به هشت ماهه سال قبل ۷.۷ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام سازمان صمت استان تهران، این سازمان از واحدهای تولیدی دارای مجوز صنعتی که از معافیت گمرکی ماشین آلات استفاده کرده‌اند بازرسی می‌کند و در صورت عدم استقرار ماشین آلاتی که از معافیت گمرکی استفاده کرده‌اند، در محل مجاز موضوع پروانه صنعتی عملکرد واحد صنعتی، به عنوان قاچاق محسوب می‌شود.


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
خسارت واقعی سیل مازندران چقدر است؟! جبران خسارت مردم چگونه انجام می‌شود؟!
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
بانک گردشگری به سمت مدیریت اکوسیستم مالی حرکت می‌کند
سطح یک نسبت توانگری مالی
بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
مالیبل‌سایپا به دانش فنی تولید پوشان پایه آب دست یافت
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مهسا بهشتی: طرح حمایت بانک اقتصادنوین از ورزشکاران، فاصله میان «می‌توانم» و «نمی‌توانم» است
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام: بانک اقتصادنوین مسیر درستی را انتخاب کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی: بانک اقتصادنوین، حرمت اولین بودن را نگه داشت
مدیرعامل: «اعتماد» مهمترین سرمایه بانک اقتصادنوین است
جهش درآمد بانک تجارت با ورود به بانکداری مدرن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
پیشنهاد سردبیر
زندگی