چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ 03 September 2025
سه‌شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷
کد خبر: ۴۹۹۳۵

میزان تسهیلات پرداختی بانک‌ها به اقتصاد

براساس اعلام بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۹ ماهه امسال به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۲۰۱۹ هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل معادل ۵۹.۵ درصد افزایش داشته است.

بانک مرکزی اعلام کرد: سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمامی بخش‌های اقتصادی طی ۹ ماهه سال جاری مبلغ ۱۳ هزار و ۴۲۴ هزار میلیارد ریال (۱۳.۴۲۴.۷ هزار میلیارد ریال) معادل ۶۶.۵ درصد کل تسهیلات پرداختی است. سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۹ ماهه سال جاری معادل ۴ هزار و ۸۳۴ هزار میلیارد ریال (۴.۸۳۴.۸ هزار میلیارد ریال) بوده است که حاکی از تخصیص ۳۶ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش تمامی بخش‌های اقتصادی مبلغ ۱۳ هزار و ۴۲۴ هزار میلیارد ریال( ۱۳.۴۲۴.۷ هزار میلیارد ریال) است.

میزان تسهیلات پرداختی بانک‌ها به اقتصاد

ملاحظه می‌شود از ۶ هزار و ۱۰۸ هزار میلیارد ریال (۶.۱۰۸.۲ هزارمیلیارد ریال) تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۷۹.۲ درصد آن ۴ هزار و ۸۳۴ هزار میلیارد ریال(مبلغ ۴.۸۳۴.۸ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال جاری است.

شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم در تامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی) توجه ویژه‌ای کرد.


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

مهاجران افغانستانی در ایران چقدر آب مصرف می‌کنند؟

«شبنم نعمت‌زاده» در جریان جنگ ۱۲ روزه از زندان مرخصی گرفته بود، اما پس از پایان مهلت ۶ روزه، بازنگشت

پرونده عفو تتلو خدمت مقام معظم رهبری می‌رود؟

ادعای زاکانی: فکر می‌کنم که مکان برگزاری کنسرت «همایون شجریان»، به ورزشگاه آزادی تغییر یافت

کنسرت همایون شجریان در میدان آزادی، سرانجام لغو شد

نماینده مجلس: مردم از تبعیض در قطعی برق ناراحتند

شایعات جانشینی دختر اون داغ‌تر شد!

ویدیو؛ صمیمت میان دختر اردوغان و پزشکیان در چین

طارمی با چه شماره‌ای در المپیاکوس پا به توپ می‌شود؟

کنکوری‌ها به این ۶ نکته مهم در انتخاب رشته توجه کنند

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

عارف: نخبگان اظهاراتی مطرح نکنند که موجب کاهش وحدت و انسجام ملی شود

افشای جزئیات و زمان و هزینه عملیات اشغال غزه در رسانه اسرائیلی

پیشنهاد سردبیر
زندگی