جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ 05 December 2025
چهارشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۱
کد خبر: ۴۹۹۵۲

نفت به سمت ۱۰۰ دلاری شدن پیش می‌رود

نفت به سمت ۱۰۰ دلاری شدن پیش می‌رود
قیمت نفت برای چهارمین روز افزایش یافت و به بالاترین حد خود در هفت سال گذشته رسید زیرا قطعی خط لوله انتقال نفت از عراق به ترکیه نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز محدود عرضه در میان مشکلات نگران‌کننده ژئوپلیتیک روسیه و امارات متحده عربی را افزایش داده است.

به گزارش رویترز، بهای معاملات آتی نفت برنت ۱/۴۴ دلار یا ۱/۷ درصد افزایش یافت و به ۸۸/۹۵ دلار در هر بشکه رسید که به جهش ۱/۲درصدی معاملات قبلی افزود.  قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۱/۵۱ دلار یا ۱/۸ درصد افزایش به ۸۶/۹۴ دلار در هر بشکه رسید. این بالاترین قیمت از اکتبر ۲۰۱۴ است.

 

افزایش قیمت جهانی نفت پس از آن رخ داد که اپراتور دولتی خط لوله بوتاس ترکیه روز سه شنبه اعلام کرد که پس از انفجار در این سامانه، جریان نفت در خط لوله «کرکوک-جیهان »را کاهش داده است. علت انفجار مشخص نیست. این خط لوله نفت خام را از عراق، دومین تولیدکننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به بندر جیهان ترکیه برای صادرات می‌برد. این ضرر در حالی اتفاق می‌افتد که تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند عرضه نفت در سال ۲۰۲۲ کاهش یابد. بخشی از این کاهش ناشی از حفظ تقاضا در برابر نوع بسیار مسری ویروس کرونای Omicron است. به اعتقاد برخی، احتمال بازگشت نفت قیمت ۱۰۰ دلار در چشم‌انداز وجود دارد.

 

تنش های ژئوپلیتیک در روسیه، دومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان، و امارات، سومین تولیدکننده بزرگ اوپک، هم بر نگرانی‌های خریداران می‌افزاید. امارات اواخر روز سه شنبه خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت حمله روز دوشنبه به ابوظبی توسط جنبش حوثی یمن شد که تهدید به حملات بیشتر کرده است. در همین حال، نیروهای روسی در مرز اوکراین صف کشیده‌اند و احتمال درگیری نظامی دو طرف افزایش یافته است.

 

تنش ها در زمانی که اوپک، روسیه و متحدان آنها با هم (موسوم به اوپک پلاس) در دستیابی به هدف توافق شده خود برای افزودن ۴۰۰ هزار بشکه در روز به عرضه در هر ماه با مشکل مواجه هستند، چشم انداز اختلال در عرضه را افزایش می‌دهد.

 

ادوارد مویا، تحلیلگر OANDA در یادداشتی گفت: «اوپک پلاس در رسیدن به سهمیه تولید خود کوتاهی می‌کند و اگر تنش‌های ژئوپلیتیکی همچنان شدت بگیرند، ممکن است نفت برنت برای رسیدن به بشکه‌ای ۱۰۰ دلار به فشار زیادی نیاز نداشته باشد.»

 

به باور یک تحلیلگر  دیگر نفتی هم: «مصرف سوخت هواپیماهای جت با رشد پروازهای بین‌المللی در حال افزایش است و  ترافیک جاده‌ای بسیار بیشتر از زمان مشابه در سال گذشته است. این‌ها به علاوه محدودیت‌های عرضه اوپک پلاس و افزایش مستمر تقاضای جهانی نفت، احتمالاً قیمت نفت را در ماه های آینده در سطحی بالا حفظ خواهد کرد.»

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

مدارس این استان روز شنبه مجازی شد

رویترز: رئیس اطلاعات تبعیدی اسد و پسرعموی میلیاردر او، شورش‌های سوریه را از روسیه طراحی می‌کنند

پوتین قول داد که علیرغم تحریم‌های آمریکا، ارسال سوخت به هند «بدون وقفه» ادامه خواهد داشت

«وطن، وطن است»: ونزوئلایی‌ها خود را برای حمله احتمالی آمریکا آماده می‌کنند

نظرسنجی گالوپ: ۷۹ درصد مردم لبنان خواهان خلع سلاح حزب الله هستند

وزارت خارجه آمریکا: با صراحت درباره لزوم برچیدن «متحدان ایران در عراق» صحبت می‌کنیم

«اختلاس و کلاهبرداری»؛ فدریکا موگرینی از ریاست کالج اروپا استعفا داد

پوتین: ترامپ برای پایان جنگ اوکراین نیت صادقانه دارد

فرمانده پیشین نیرو هوایی اسرائیل: یا به ایران حمله کنید یا مذاکره را بپذیرید

رئیس جمهوری آلمان: بریتانیا و اتحادیه اروپا باید روابط آسیب دیده از برگزیت را ترمیم کنند

تلگراف: مادورو به ترامپ گفت اگر بگذارید ثروت ۲۰۰ میلیون دلاریم را حفظ کنم از قدرت کناره‌گیری می‌کنم

ارتش اسرائیل اهدافی را در جنوب لبنان پس از هشدار تخلیه بمباران کرد

اوکراین یک جنگنده میگ ۲۹ روسیه را در کریمه منهدم کرد

استعفای موگرینی از ریاست کالج اروپا پس از بازجویی و بازداشت اخیر

پیشنهاد سردبیر
زندگی