۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۱۳
شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۷
کد خبر: ۵۰۰۰۳
بررسی یک ادعا در آیینه آمار

سرکوفت میرسلیم به کارمندان دولت!

سرکوفت میرسلیم به کارمندان دولت!
مصطفی میرسلیم نماینده تهران و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفته است: «متاسفانه تعداد کارکنان دولت در دولت‌های قبل رو به افزایش رفته است، درحالی‌که طبق پیش‌بینی‌های انجام شده در سیاست‌های برنامه ششم توسعه، این تعداد باید کاهش پیدا کند. در حال حاضر در ایران، سه ونیم میلیون کارمند وجود دارد که در مقایسه با کشور‌های دیگر با این تعداد می‌توان، تمام آسیا را اداره کرد و با این شرایط مردم باید سختی را بپذیرند و تحمل کنند تا مقداری تولید در مسیر رونق قرار بگیرد.»
نویسنده :
آذر فخری

برای بررسی صحت این ادعای نماینده مجلس و تاکید او، مانند اغلب مسئولان کشور، برای تحمل شرایط فراسخت اقتصادی کشورتوسط مردم، در این مجال تاملی داشته‌ایم روی ارقام و اعداد ادعا شده.

 

جست ‌وجوی منبع

 

این اولین بار نیست که در ایران از تعداد بالای کارمندان انتقاد می‌شود، این انتقادها به ویژه هنگام تصویب لایحه بودجه اوج می‌گیرد. سهم عمده‌ای از اعتبارات هزینه‌ای بودجه عمومی کشور صرف پرداخت حقوق کارکنان دولت می‌شود. اما در این میان آمار و ارقام اغراق‌‌شده‌ای هم مطرح می‌شوند. 

 

پیش از این در سال ۱۳۹۷، یکی از علما گفته بود: ««کشور ژاپن ۱۲۰ میلیون جمعیت دارد، کارمندانش ۳۰۰ هزار تَن است و ایران با ۸۰ میلیون جمعیت، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کارمند دارد.»

 

این بار برای اطمینان تلاش کردیم با آقای میرسلیم تماس بگیریم و از او در این باره سوال کنیم. با این‌که اعضای دفتر او به ما قول دادند به سوال ما درباره منبع گفته‌های آقای میرسلیم جواب داده خواهد شد، اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ایم. 

 

تعداد کارمندان دولتی در ایران چقدر است؟ 

 

بر اساس آمارهای سازمان اداری – استخدامی کشور، در ابتدای سال ۱۴۰۰ تعداد کارکنان دستگاه‌های اجرایی بدون محاسبه تعداد نیروهای نظامی، انتظامی، کارکنان وزارتخانه‌های اطلاعات، دفاع و شرکت‌های وابسته، ۲,۲۴۵,۶۲۳ نفر است. 

تا آنجایی که ما جست و جو کردیم هیچ آماردقیقی از تعداد نیروهای نظامی و انتظامی، کارکنان نیروهای مسلح، شرکت‌های وابسته به دولت و کارکنان شهرداری‌ها پیدا نکردیم، اما به نظر می‌رسد با در نظر گرفتن جمعیت این افراد به جمعیت کارمندان کل کشور به رقمی حدود ۳.۵ میلیون نفر برسیم. 

از سوی دیگر مرکز آمار ایران جمعیت کل کارکنان بخش عمومی را در سال۹۹ چیزی در حدود ۳,۴۵۹,۲۰۵ نفر برآورد کرده که شامل  ۱۵ درصد کل جمعیت شاغل کشوراست. 

آیا با ۳.۵ میلیون کارمند ایرانی می‌توان کل آسیا را اداره کرد؟

برای پاسخ دادن به این سوال باید اول ببینیم تعداد کارمندان دولتی در کشورهای آسیایی چقدر است. 

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD در سال ۲۰۱۹ در گزارشی به بررسی وضعیت دولت‌ها در کشورهای جنوب شرقی آسیا پرداخته و میانگین کارکنان بخش دولتی در این کشورها را ۱۶ درصد مجموع کارکنان این کشورها عنوان کرده است. در این گزارش گفته شده اشتغال بخش دولتی در کشورهای جنوب شرق آسیا در سال ۲۰۱۶ به طور میانگین ۱۶ درصد از مجموع کل اشتغال در این کشورها بوده. این نسبت بزرگ‌تر از نسبت موجود در ایران است. 

 

آیا نسبت کارکنان دولت در ایران بسیار بیشتر از سایر کشورها است؟ 

 

خیر! اطلاعات موجود  در مرکز داده‌های سازمان جهانی کار نشان می‌دهد، در ۱۰۰ کشور جهان سهم جمعیت حقوق‌بگیران بخش عمومی از کل اشتغال بیشتر از ایران است. 

 

جمعیت کارمندان دولت و کارکنان بخش عمومی (نسبت به جمعیت) نیز دست‌کم در ۲۱ کشور آمریکا، برزیل، اندونزی، انگلستان، مکزیک، آلمان، فرانسه، مصر، ژاپن، ویتنام، ترکیه، اوکراین، پاناما، کوبا، کانادا، الجزایر، سیرالئون، پورتوریکو، پرتغال، تانزانیا و مقدونیه بیشتر از ایران است. 

 

در این مجموعه آماری، داده‌های مربوط به چند کشور بزرگ، از جمله چین، هند، روسیه و کره جنوبی وجود ندارد. تنها در کشور چین طبق آخرین آمار رسمی از مجموع ۷۵۰ میلیون شاغل در این کشور بیش از ۵۵ میلیون نفر در بخش دولتی مشغول به کار هستند.  

خبرنگار : آذر فخری
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
پیشنهاد سردبیر
زندگی