يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ 20 July 2025
شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۴
کد خبر: ۵۰۰۲۰

اوضاع قیمت کالاها با برگشت روند افزایشی تورم

با برگشت روند رو به رشد تورم در ماه گذشته، افزایش هزینه خانوارها به طور متوسط تا ۳۵.۹ درصد ثبت شده است.

تورم که از مدت‌ها قبل در روند افزایشی قرار داشت، در شهریور ماه سال جاری رکوردهای تازه‌ای ثبت کرد و تورم سالانه به ۴.۸ درصد رسید که طی سال‌های گذشته بی‌سابقه بود. در همین فاصله نرخ تورم نقطه به نقطه به ۴۳.۷ و ماهانه  ۳.۹ درصد رسید. اما در مهرماه روند تورم معکوس شد و در هر سه شاخص روند کاهشی در پیش گرفت؛ به‌طوری‌که تا آذرماه تورم سالانه به ۴۳.۴ درصد نقطه به نقطه ۳۵.۲ و ماهانه ۱.۷ درصد کاهش یافت.

اما اعلام تورم دی ماه توسط مرکز آمار ایران نشان داد که در شاخص ماهانه و نقطه به نقطه برگشت روند افزایشی تورم اتفاق افتاده است، هر چند که تورم سالانه کاهشی پیشرفته بود.

بر اساس این گزارش تورم ماهانه ۲.۴ درصد و نقطه به نقطه به ۳۵.۹ افزایش یافته و تورم سالانه با کاهش یک درصدی ۴۲.۴ درصد ثبت شده است.

اینکه دلیل روند رو به رشد تورم در دو شاخص ماهانه و نقطه به نقطه از کجا نشأت می‌گیرد، موضوعی است که مسئولان مربوطه به ویژه در سازمان برنامه و بودجه و یا بانک مرکزی باید به آن پاسخ دهند اما دولت در ماه های اخیر، دلیل توقف روند افزایشی تورم را  به نوعی متوقف کردن استقراض از بانک مرکزی و عدم تامین کسری بودجه از این محل اعلام کرده بود.

به هر حال آنچه در تورم ثبت شده بیانگر آن است که خانوارهای ایرانی برای تامین کالا و خدمات مصرفی خود در دی ماه به طور متوسط حدود ۳۵.۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش هزینه داشته است.

در بین اقلام مصرفی مردم گروه شکر، مربا، عسل و ... با ۵۸.۶ درصد و همچنین ماهی‌ها و صدف‌داران با ۵۵ درصد و سبزیجات با ۵۱ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به دی‌ماه پارسال داشته‌اند.

در خدمات نیز هتل و رستوران با ۶۲.۱ و حمل و نقل با ۳۵.۳ و همچنین بهداشت و درمان با ۳۴.۳ درصد بیشترین افزایش هزینه را دارا هستند. در افزایش قیمت های ثبت شده نسبت به آذرماه نیز بالاترین میزان مربوط به دخانیات با ۴.۸ درصد و بعد از آن پوشاک و کفش ۲.۸ و حمل و نقل با ۲.۷ درصد است.

بالاترین میزان تورم سالانه نیز برای روغن و چربی ها با ۷۸ درصد و گروه شیر، پنیر و تخم مرغ با ۶۸.۲ درصد ثبت شده است.

اوضاع قیمت کالاها با برگشت روند افزایشی تورم


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ویدیو؛ توصیه مجری تلویزیون به جواد خیابانی: زبانت را بیمه کن!

جنجال لو رفتن سوالات آزمون مدارس سمپاد

اعلام پیش‌بینی وضعیت هوا، طی پنج روز آینده

وزیر کشور: مردم طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه کار خود را انجام دادند

خبر مهم درباره قیمت جدید گندم

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: در صورت هرگونه تجاوز، پاسخی محکم‌تر از قبل به دشمن می‌دهیم

قالیباف: لایحه سازمان ملی مهاجرت به دور از نگاه صنفی و منفعت‌بخشی بررسی شود

زلنسکی بار دیگر خواستار ملاقات با پوتین شد

قیمت طلای جهانی؛ یکشنبه ۲۹ تیر۱۴۰۴

نماینده ولی فقیه در سپاه درباره طرح عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور: حرف بسیار غلطی است | جهت‌گیری کلی حرکت نظام ولایت‌مدارانه است | در هیچ زمانی مانند این زمان، تمامی مسئولین تحت رهبری مقتدرانه حضرت آقا، این میزان فرمانبردار نبوده‌اند

معاون رییس‌جمهور: برنامه دولت حرکت در مسیر مهاجرت معکوس از تهران است

تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور

کدام استان‌ها بیشترین سهم را در مصرف آب دارند؟

قهرمان المپیک و نابغه ژاپنی کشتی جهان درگذشت

پیشنهاد سردبیر
زندگی