۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۴۹
دوشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
کد خبر: ۵۰۰۵۳

فرجام ارزهای آسیایی با یوآن یا دلار؟

بانک‌های مرکزی در آسیا نرخ بهره را به شدت افزایش نمی‌دهند در حالی که بانک‌های همتای اروپای مرکزی و شرقی آن‌ها افزایش نرخ بهره را در دستور کار خود قرار دادند.

به نقل از تینکینگ، نرخ‌ها در کشورهای اروپایی از جمله مجارستان، جمهوری چک و لهستان به شدت افزایش یافته اما عمدتا در آسیا ثابت است. افزایش تورم در اروپای مرکزی و شرقی با توجه به بازگشایی اقتصادها و محدودیت‌های عرضه منجر به افزایش شدید نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی شده است.

به‌طور کلی این روند در آسیا منعکس نشده است و در جایی مانند نیوزیلند و کره جنوبی نرخ‌ها با سرعت کمتری افزایش یافته‌اند و بانک‌های مرکزی که نرخ بهره را افزایش نداند، اغلب همچنان موضع حمایت از رشد را حفظ می‌کنند و در حال عادی‌سازی هستند. همچنین، چین نرخ‌های کلیدی سیاست را به جای افزایش، کاهش داده است.

تورم آسیایی به خوبی عمل می‌کند البته در این مورد استثناهایی وجود دارد اما به‌طور کلی، تورم مشکل بزرگی نیست. ارزها نیز نسبتا خوب عمل می‌کنند اما در مقایسه با دلار آمریکا ضعف اندکی وجود داشته است.

در مورد چین، به‌نظر می‌رسد که یوان به دلیل افزایش جریان سرمایه از تغییر یورو و دلار آمریکا جدا شده است در نتیجه هیچ الزامی برای بانک‌های مرکزی منطقه‌ای در آسیا برای حمایت از ارزها با نرخ‌های بالاتر نخواهد بود.

در حال حاضر در سراسر منطقه، تورم بالاتر از نرخ‌های سیاست است و بیان می‌کند که نرخ‌های واقعی منفی وجود دارند. در مواقع عادی، این امر مستلزم تشدید عملکرد سیاست برای کنترل مجدد تورم است اما با توجه به اینکه بسیاری از افزایش‌ها بیش از حد اثرات پایه و شوک‌های یکباره عرضه را مشخص می‌کنند بانک‌های مرکزی می‌توانند آرامش داشته باشند.

در اقتصادهای توسعه‌یافته که ما شاهد تاثیرات بیشتری هستیم، تصویر تورم به اندازه‌ای خوب به نظر می‌رسد که بانک‌های مرکزی قادر خواهند بود با افزایش تدریجی قیمت‌ها مقابله کنند البته نرخ واقعی سیاست در آسیا عمدتا منفی است.

اگرچه برخی از نقص‌های کلی ارزهای آسیایی در نیمه دوم سال گذشته در برابر دلار آمریکا رو به افزایش بود اما اخیرا ارزهای آسیایی توجه بیشتری به یوان چین که نسبت به دلار آمریکا از نظر فاصله جغرافیایی دورتر است را نشان داده‌اند.

ارزهای آسیایی در بازارهای نوظهور که معمولا انتظار دارید در مواجهه با افزایش نرخ در ایالات‌متحده و تضعیف احساسات بازارهای جهانی، ضعف نشان دهند به‌طور قابل‌توجهی خوب عمل کرده‌اند. اکثر کشورهای آسیا دارای مازاد حساب جاری قابل‌توجهی هستند البته نرخ‌ها در آسیا افزایش خواهند داشت اما این افزایش به سرعت و در همه‌جا نخواهد بود.


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی