۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۵۳
پنجشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۵۰۲۵۰

بازار جهانی نیازمند افزایش عرضه نفت ایران است/ آماده بازگشت به بازار هستیم

وزیر نفت با بیان اینکه چنانچه مصرف‌کنندگان جهان از سطح کنونی قیمت و مقدار عرضه نفت ناراضی هستند بهترین پیشنهاد من به آنها، لغو هرچه سریع‌تر تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه ایران است، گفت: بازار جهانی نیازمند افزایش عرضه نفت ایران است و ما آمادگی داریم در سریع‌ترین زمان ممکن، مقدار عرضه خود به بازارهای جهانی را افزایش دهیم.

جواد اوجی پس از پایان بیست‌ و پنجمین نشست وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک‌ پلاس اظهار کرد: تصمیم امروز نشست وزارتی  اوپک‌ پلاس ادامه تصمیم ماه پیش مبنی بر ادامه افزایش تولید روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت در روز  برای ماه مارس ۲۰۲۲بود که با توجه به گزارش کمیته فنی و ارزیابی‌های کارشناسان از چشم انداز اقتصاد جهان و متغیرهای تعیین‌کننده در وضع عرضه و تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۲ کشورهای عضو ائتلاف  اوپک‌پلاس همگی در تصمیم به افزایش تولید ۴۰۰ هزار بشکه‌ای اشتراک نظر داشتند.  البته اوپک‌ پلاس دوباره بر رصد و نظارت مداوم و منظم خود بر تحولات بازار و انجام هرگونه اقدام لازم برای حفظ ثبات حاکم بر بازار نفت تأکید کرد و همگی کشورها به تلاش‌های جمعی خود برای حفاظت از دستاوردهای این توافق ادامه خواهند داد.

وی در ارزیابی خودش از شرایط حاکم بر بازار نفت اظهار کرد: بر اساس تازه‌ترین آمار و گزارش‌های منتشر شده،  به لطف بهبود شاخص‌های اقتصادی در جهان به‌ ویژه اقتصادهای بزرگ مصرف کننده نفت و پایبندی مناسب کشورهای عضو اوپک‌ پلاس که در ماه نوامبر به حدود ۱۲۲ درصد رسید، بازار جهانی نفت با  وجود بعضی از نگرانی‌ها درباره شیوع سویه اُمیکرون، در مسیر رضایت‌ بخش برای توازن و ثبات در حال حرکت است و  کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌ پلاس نیز از شرایط کنونی رضایت دارند و تلاش جمعی همه تولید کنندگان، بر حفظ و پایدار کردن ثبات کنونی بازار نفت متمرکز شده است.

اوپک پلاس به تعهد خود برای حفظ و تقویت این ثبات ادامه می‌دهد

وزیر نفت درباره اینکه برخی مؤسسه‌ها و نهادهای بین‌المللی افزایش قیمت نفت تا ۱۰۰ دلار برای هر بشکه را  پیش‌بینی کردند،  نظر شمادر این زمینه چیست،  توضیح داد: اصولا، کارکرد و هدف اوپک، قیمت‌گذاری در بازار نفت نیست.  قیمت جهانی نفت بر اساس مجموعه‌ای از شاخص‌های عرضه و تقاضای جهانی تعیین می‌شود و همه کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌ پلاس،  خواهان سطح قیمتی مناسب برای تولیدکنندگان،  مصرف‌کنندگان و اقتصاد جهانی هستند. تولیدکنندگان اوپک‌ پلاس از ثبات نسبی حاکم بر بازار رضایت دارند و به تلاش و تعهد خود برای حفظ و تقویت این ثبات ادامه می‌دهند.

اوجی ادامه داد: با این حال، چنانچه مصرف‌ کنندگان جهان به‌ ویژه اقتصادهای بزرگ از سطح کنونی قیمت و مقدار عرضه نفت ناراضی هستند و آن را به ضرر منافع خود می‌دانند،  بهترین پیشنهاد من به آنها،  لغو هرچه سریع‌تر تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه ایران و باز کردن فضا برای بازگشت تولید ایران با حداکثر توان به بازارهای جهانی است.

وی با تأکید بر اینکه بی‌شک، بازار جهانی نیازمند افزایش عرضه نفت از سوی ایران است و ما آمادگی داریم در سریع‌ترین زمان ممکن، مقدار عرضه نفت خود به بازارهای جهانی را افزایش دهیم،  اظهار کرد: همانگونه که در گفت‌وگوهای پیشین خود نیز اشاره کردم مسئله بحران انرژی و گاز در اروپا یک مسئله جدی است که به جز با همکاری میان تولیدکنندگان بزرگ منابع هیدروکربوری قابل حل و فصل نیست و جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت و گاز در سطح جهان و با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم منابع هیدروکربوری و توان تولید خود آمادگی دارد تا در این زمینه وارد عمل شود.


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی