جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ 05 December 2025
دوشنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
کد خبر: ۵۰۵۴۵

عقبگرد قیمت نفت در برابر چشم‌انداز توافق ایران

قیمت نفت روز دوشنبه تحت تاثیر برنامه بایدن و پوتین برای برگزاری نشستی پیرامون بحران اوکراین و چشم انداز توافق هسته ای بین ایران و قدرتهای جهانی، کاهش پیدا کرد.

دفتر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد با روسای جمهور آمریکا و روسیه برای نشستی پیرامون امنیت و ثبات استراتژیک اروپا صحبت کرده است. کاخ سفید اعلام کرد بایدن برگزاری این نشست را به شرطی قبول می کند که حمله ای اتفاق نیفتاده باشد.

بهای معاملات نفت برنت ۷۳ سنت معادل ۰.۸ درصد کاهش پیدا کرد و به ۹۲ دلار و ۸۱ سنت در هر بشکه رسید. این شاخص ابتدای معاملات بیش از یک دلار افزایش یافته و به بیش از ۹۵ دلار رسیده بود که بالاترین قیمت از چهارشنبه گذشته بود.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا پس از این که در ابتدا به ۹۲ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه صعود کرد، آخرین بار با ۵۲ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش، ۹۰ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه بود.

بازارهای نفت طی یک ماه گذشته تحت تاثیر نگرانیها درباره احتمال حمله روسیه به همسایه خود و مختل شدن عرضه نفت، ملتهب بوده اند اما رشد قیمتها تحت تاثیر چشم انداز بازگشت بیش از یک میلیون بشکه در روز صادرات نفت ایران محدود شده است. یک مقام بلندپایه اتحادیه اروپا روز جمعه گفته بود توافق برای احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ ایران بسیار بسیار نزدیک است.

تحلیلگران می گویند عرضه به بازار محدود مانده و افزوده شدن عرضه بیشتر کمک خواهد کرد اما قیمتها در کوتاه مدت پرنوسان می مانند زیرا نفت ایران زودتر از اواخر امسال به بازار برنمی گردد.

بادن مور، تحلیلگر کالای بانک ملی استرالیا گفت: از نظر ژئوپلیتیکی فشارهای زیادی وجود دارد که دشوار بتوان دانست پاسخ بازار چه خواهد بود.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا هشدار داد اگر روسیه به اوکراین حمله کند از دسترسی به بازارهای مالی بین المللی و صادرات مهم مورد نیاز برای مدرنیزه کردن اقتصادش محروم خواهد شد.

بر اساس گزارش رویترز، ویوک دهار، تحلیلگر بانک کامن ولث در یادداشتی نوشت: اگر روسیه همان طور که آمریکا و انگلیس در روزهای اخیر هشدار داده اند، به اوکراین حمله کند، بهای معاملات نفت برنت از مرز ۱۰۰ دلار در هر بشکه عبور خواهد کرد حتی اگر توافق ایران حاصل شود.


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

وزارت خارجه آمریکا: با صراحت درباره لزوم برچیدن «متحدان ایران در عراق» صحبت می‌کنیم

«اختلاس و کلاهبرداری»؛ فدریکا موگرینی از ریاست کالج اروپا استعفا داد

پوتین: ترامپ برای پایان جنگ اوکراین نیت صادقانه دارد

فرمانده پیشین نیرو هوایی اسرائیل: یا به ایران حمله کنید یا مذاکره را بپذیرید

رئیس جمهوری آلمان: بریتانیا و اتحادیه اروپا باید روابط آسیب دیده از برگزیت را ترمیم کنند

تلگراف: مادورو به ترامپ گفت اگر بگذارید ثروت ۲۰۰ میلیون دلاریم را حفظ کنم از قدرت کناره‌گیری می‌کنم

ارتش اسرائیل اهدافی را در جنوب لبنان پس از هشدار تخلیه بمباران کرد

اوکراین یک جنگنده میگ ۲۹ روسیه را در کریمه منهدم کرد

استعفای موگرینی از ریاست کالج اروپا پس از بازجویی و بازداشت اخیر

واکنش نخست وزیر عراق به مسدودسازی اموال گروه‌های مقاومت: فرصت‌طلبان نمی‌توانند نسبت به مواضع دولت عراق مزایده برگزار کنند

ولایتی: رفتارهای امارات شائبه تلاش برای ایجاد یک «امپراطوری فرامرزی» را ایجاد کرده

فرمانده شبه‌ نظامیان مخالف حماس، در غزه کشته شد

دعوت کتبی عراقچی از وزیر خارجه لبنان برای سفر به ایران

باهنر درباره مصوبه جنجالی مجلس درخصوص مهریه: این مصوبه ناکافی و ناقص است | مهریه برای بسیاری از زنان تنها پشتوانهٔ قانونی در برابر نابرابری‌هاست

پیشنهاد سردبیر
زندگی