۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۱۱
شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
کد خبر: ۵۱۴۴۰

جزئیات تجارت ایران با روسیه و اوکراین در زمان جنگ

جریان تجاری ایران با روسیه و اوکراین در دوماه ابتدایی جنگ بین دو کشور نشان می‌دهد که فقط واردات از روسیه افزایش داشته است، صادرات به این کشور و البته مجموع تجارت با اوکراین افت تا بیش از ۹۰ درصدی را ثبت کرده است.

تنش‌های سیاسی بین اوکراین و روسیه در اواخر بهمن ماه سال گذشته شدت گرفت و عملا وارد جنگ شدند، اتفاقی که در وضعیت تجاری دو کشور با سایر کشورها با توجه به اینکه تامین‌کنندگان بخشی از کالاهای اساسی هستند، حائز اهمیت بوده است.

 ایران تا زمان شروع جنگ این دو کشور یعنی در ۱۰ ماهه اول سال گذشته، حدود دو میلیارد دلار با آنها تعامل تجاری داشت که عمده آن تا حدود ۱.۸ میلیارد دلار  مربوط به روسیه بود. گندم، ذرت، جو، دانه‌های روغنی از جمله اقلامی اساسی وارداتی ایران از روسیه تا زمان جنگ این کشور بوده و از اوکراین نیز هر چند محدودتر، کالاهایی مانند  گندم، ذرت، روغن آفتابگردان، ماشین آلات و یا برخی تجهیزات نفتی وارد کرده بود.

با گذشت حدود سه ماه از شروع جنگ بین روسیه و اوکراین، وضعیت تجاری ایران با این دو کشور از گمرک ایران مورد بررسی قرار گرفت و در همین رابطه، لطیفی-سخنگوی گمرک- گزارشی از تبادل تجاری با آنها در فاصله اسفند سال قبل تا پایان فروردین امسال، به ایسنا ارائه کرد. 

تجارت ۳۸۲.۸ میلیون دلاری با روسیه در دو ماه

بر اساس این گزارش، در دو ماه مورد بررسی، تجارت ایران و روسیه حدود ۹۳۰.۴ هزار تن به ارزش بیش از ۳۸۲.۸ میلیون دلار بوده است.

سهم واردات از روسیه ۷۵۸.۶ هزار تن به ارزش ۳۲۱.۳ میلیون دلار بوده که نسبت به دو ماه اسفند ۱۳۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ حدود ۱۰۹ درصد در وزن و ۲۹ درصد در ارزش رشد داشته است. در دوره مشابه سال گذشته، حجم واردات ایران از روسیه ۳۶۲.۶ هزار تن به ارزش ۲۴۹ میلیون دلار بوده است.

از اقلام اساسی وارداتی ایران از روسیه در این مدت می‌توان به گندم و ذرت اشاره کرد.

کاهش ۳۶ درصدی صادرات به روسیه

وضعیت صادرات ایران به روسیه در اسفند پارسال و فروردین امسال کاهشی بوده است؛ ‌ به‌طوری که ۱۷۱.۸ هزار تن به ارزش ۶۱.۵ میلیون دلار صادرات انجام شده که نسبت به دوره مشابه قبل ۲۲ درصد در وزن و ۳۶ درصد ارزش کاهش داشته است. در دوره گذشته ۲۲۰.۹ هزار تن به ارزش ۹۶.۱ میلیون دلار صادرات به روسیه انجام شده بود.

واردات از اوکراین ۹۸ درصد کم شد

اما جریان تجارت ایران و اوکراین در دو ماه مورد بررسی کاهشی و در مجموع ۵.۹ هزار تن به ارزش ۳.۴ میلیون دلار بوده است.

میزان واردات ایران از اوکراین حدود ۵۶۳ تن به ارزش ۵۶۵.۷ هزار دلار بوده است، در حالی که ایران در ماه پایانی ۱۳۹۹ و ابتدایی ۱۴۰۰، حدود ۲۰.۷ هزار تن به ارزش بیش از ۲۷ میلیون دلار واردات از اوکراین داشته است.

بر این اساس واردات از اوکراین در اسفند پارسال و فروردین امسال، ۹۷ درصد در وزن و ۹۸ درصد ارزش کاهش داشته است.

کاهش ۷۶ درصدی صادرات به اوکراین

صادرات ایران با این کشور نیز کاهشی بوده است؛ به طوری که در این دوره ۵.۳ هزار تن به ارزش ۲.۹ میلیون دلار صادرات انجام شده که ۶۳ درصد در وزن و ۷۶ درصد ارزش کاهش دارد.

در دوره مشابه سال قبل صادرات ایران به اوکراین حدود ۱۵ هزار تن به ارزش ۱۲.۳ میلیون دلار بوده است.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی