۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۵۷
يکشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۲
کد خبر: ۵۱۷۵۱

اسراییل تمام فلسطین را می‌خواهد

اسراییل تمام فلسطین را می‌خواهد
به گفته کمیسیون مستقلی که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل تشکیل شده، اسراییل باید به اشغال فلسطین پایان دهد و نقض حقوق بشر را متوقف کند. این کمیسیون مستقل تحقیق در سال ۲۰۲۱ و پس از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تشکیل شد. به گفته این کمیسیون، تنها پایان دادن به اشغال سرزمین فلسطین از سوی اسراییل کافی نیست.
نویسنده :
سینا جهانی

بر اساس گزارش سازمان ملل که خواستار انجام اقدامات بیشتر برای تضمین برخورداری برابر از حقوق بشر برای فلسطینی‌ها شده «پایان دادن به اشغال به تنهایی کافی نخواهد بود.»

در این گزارش به شواهدی اشاره شده که نشان می‌دهد رژیم اسراییل «هیچ قصدی برای پایان دادن به اشغالگری ندارد». اسرائیل به دنبال «کنترل کامل» بر اراضی اشغالی فلسطین، از جمله قدس شرقی است. این منطقه در جنگ سال ۱۹۶۷ به تصرف اسراییل درآمد و در اقدامی که هرگز توسط جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته نشد، ضمیمه اسراییل شد.

کمیسیون مستقل سازمان ملل گفت که رژیم اسراییل «با سرکوب فلسطینی‌ها و فراهم کردن محیطی مساعد برای شهرک نشینان اسرائیلی اقدام به تغییر نمودار جمعیت‌شناسی منطقه کرده‌است».

 

اسراییل، دوزخی برای زیست فلسطینی‌ها

 

این گزارش با استناد به قانون رژیم صهیونیستی مبنی بر ممانعت از تابعیت فلسطینی‌هایی که با شهروندان اسرائیلی ازدواج کرده‌اند، اسراییل را متهم می‌کند که «وضعیت مدنی، حقوق و حمایت قانونی متفاوتی» برای شهروندان فلسطینی اسراییل فراهم می‌کند. بیش از ۷۰۰هزار شهرک‌نشین اسراییلی در حال حاضر در شهرک‌ها و پاسگاه‌های سراسر کرانه باختری و بیت المقدس شرقی زندگی می‌کنند. این مناطق بیش از ۳ میلیون فلسطینی را در خود جای داده است. شهرک‌های اسراییلی، مجتمع‌های مسکونی مستحکم و مختص یهودیان هستند که طبق قوانین بین‌المللی، حضوراشان غیرقانونی تلقی می‌شوند.

فلسطین اشغالی

گروه‌های برجسته حقوق بشر، از جمله دیده‌بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل، سیاست‌های اسراییل علیه فلسطینی‌ها را معادل آپارتاید دانسته‌اند.

 

علل ریشه‌ای تعارض

 

حمله نظامی ۱۱ روزه اسراییل در ماه می ۲۰۲۱ موجب جان‌باختن بیش از ۲۶۰ فلسطینی در غزه و ۱۳ نفر در اسراییل شد. در همین ماه، نیروهای اسراییلی نمازگزاران فلسطینی را در مسجد الاقصی(سومین مکان مقدس اسلام) سرکوب کرد که در آن ده‌ها نفر مجروح و بازداشت شدند. حماس در پاسخ، به سمت اسراییل راکت شلیک کرد. این اقدام همچنین پاسخی به تصمیم دادگاه رژیم اسراییل مبنی بر اخراج اجباری خانواده‌های فلسطینی از محله شیخ جراح در شرق بیت المقدس نیز بود.

جنگ غزه

تحقیق کمیسیون مستقل سازمان ملل، شامل بررسی موارد ادعایی نقض حقوق بشر قبل و بعد از حمله اسراییل به غزه بود. در گزارش کمیسیون همچنین «علل ریشه ای» درگیری نیز بررسی شده‌است. حماس از این گزارش استقبال کرد و خواستار محاکمه رهبران اسراییلی به‌ اتهام «جنایت» علیه مردم فلسطین شد.

تشکیلات خودگردان فلسطین نیز این گزارش را تحسین کرد و خواستار پایان بخشیدن به مصونیت اسراییل شد. وزارت امور خارجه اسرائیل گزارش سازمان ملل را «اتلاف پول و وقت» خواند که به منزله تخریب وجهه اسراییل است.

اسراییل این تحقیقات را تحریم کرده و آن را جانب‌دارانه خوانده است. همچنین ورود بازرسان سازمان ملل را به اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی ممنوع کرد. بازرسان نیز ناگزیر، به جمع‌آوری شهادت از ژنو و اردن روی آوردند. این گزارش هفته آینده در شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو بررسی خواهد شد. ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ به دلیل آنچه که آن را «سوگیری مزمن» علیه اسرائیل توصیف کرد، از شورا خارج شد و در سال جاری دوباره به آن پیوست.

به عقیده موافقان، این کمیسیون برای پیگیری بی عدالتی‌های مداوم علیه فلسطینی‌ها در طی دهه‌ها اشغال اسرائیل مورد نیاز است.

 

مولف : سینا جهانی
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی