۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۶:۰۵
يکشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۱
کد خبر: ۵۲۰۸۰

«مستوران» روی بیلبوردهای شهری چه می‌کند؟

«مستوران» روی بیلبوردهای شهری چه می‌کند؟
بی اعتباریِ رسانه ملی برای مردم مساله امروز و دیروز نیست و بعید به نظر می‌رسد حتی بودجه ریزی ۳ هزار میلیاردی و امکانات همه جانبه نیز بتواند این اعتبار را بازگرداند. با این حال انحصارگری صدا و سیما اگر با حمایت شهرداری به تبلیغات محیطی نیز برسد، مصداق بارز نقض آشکار حقوق دیگر تولید کنندگانِ محصولات فرهنگی و زمینه‌ساز شکافی بیش از پیش میان اهالی فرهنگ خواهد بود.
نویسنده :
بیتا محسنی

«سازمان هنری رسانه‌ای اوج» این روزها پر خبر است، از خبر تولید ده فیلم سینمایی برای جشنواره فجر تا پخش سریال تلویزیونی «مستوران» از صدا و سیما که نخستین سریال رسانه ملی است که بیلبوردهای آن سطح شهر را فرا گرفته است. «مستوران»، سریالی ۲۶ قسمتی است که از شبکه یک سیما در حال پخش است و ظاهرا می‌خواهد نگاهی به داستان‌های کهن ایرانی داشته باشد. حال اما، امکان تبلیغات بیلبوردی که پیشتر برای محصولات نمایش خانگی یا آثار سینمایی استفاده می‌شد، تا عدم امکان تبلیغ در رادیو و تلویزیون را تا حدی پوشش دهد نیز در اختیار صدا و سیماست. ظاهرا دور تازه محصولات شبکه نمایش خانگی خصوصا با شروع سال جاری از تبلیغات بیلبوردی محروم بودند. با توجه به روند تبلیغاتی پلتفرم‌های پخش آنلاین بعید است که متولیان پخش سریال‌های شبکه نمایش خانگی که با هزینه قابل توجهی تولید شده‌اند؛ اقدام به نصب بیلبورد نکرده باشند مگر اینکه در این راه مانعی سد راه پلتفرم‌ها برای تبلیغات شده باشد.

 

ظرفیت تبلیغ صدا و سیما در سقوط

 

اما این مسئله پارادوکس‌گونه که نوعی نقض غرض در آن مشاهده می‌شود نشان می‌دهد صدا و سیمایی که محل بروز و نمایش بسیاری از آگهی‌های تبلیغاتی است و زمانی حرف اول را در تبلیغات رسانه‌ای می‌زد، حال ظرفیت تبلیغ خود را از دست داده و به روزی افتاده که برای دیده شدن سریال خودش دست به دامن تبلیغات محیط شهری و نگاه مردم در کوچه و خیابان شده است. معلوم نیست بده بستان «سازمان هنری رسانه‌ای اوج»، وابسته به نهادهای خاص، با شهرداری تهران در چه سطحی است اما طبق تعرفه‌های تبلیغات بیلبورد در سال جاری، قیمت هر بیلبورد شهری بسته به مکان، مدت زمان و ابعاد به صورت میانگین بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان است. 

هرچند بی اعتباریِ رسانه ملی برای مردم مساله امروز و دیروز نیست و بعید به نظر می‌رسد حتی بودجه ریزی ۳ هزار میلیاردی و امکانات همه جانبه نیز بتواند این اعتبار را بازگرداند. با این حال انحصارگری صدا و سیما اگر با حمایت شهرداری به تبلیغات محیطی نیز برسد، مصداق بارز نقض آشکار حقوق دیگر تولید کنندگانِ محصولات فرهنگی و زمینه‌ساز شکافی بیش از پیش میان اهالی فرهنگ خواهد بود.

 

حجم ویدیو: 16.02M | مدت زمان ویدیو: 00:02:32 دانلود ویدیو
خبرنگار : بیتا محسنی
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
پیشنهاد سردبیر
زندگی