دوشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۴ 20 October 2025
سه‌شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۲
کد خبر: ۵۲۲۳۸

طرح جدید دولت: مردم به جای سکه و دلار، «نفت خام» بخرند

طرح جدید دولت: مردم به جای سکه و دلار، «نفت خام» بخرند
بر اساس طرح جدیدی که در دستور کار دولت است، بازار جدیدی برای سرمایه‌گذاری آحاد جامعه ایجاد خواهد شد تا مردم به جای خرید طلا و ارز و یا سرمایه‌گذاری در زمین و مسکن، سرمایه خود را به خرید نفت‌خام اختصاص داده و در بازار نفت سرمایه‌گذاری کنند.

بتدای خردادماه سال جاری بود که محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگویی اعلام کرد: "پیشنهاد جدیدی را در شرکت ملی نفت ایران و یک مدل جدید فروش نفت ارائه کردیم که فرآیند کارشناسی آن رو به اتمام است و آن هم انتشار اوراق مربوط به گواهی سپرده کالایی است که با انتشار این اوراق، بخش داخلی کشور می‌تواند منابع در دسترس خود را در اختیار وزارت نفت به‌منظور انجام سرمایه‌گذاری قرار دهند. همچنین تملک معادل نفت خام آن، نقدینگی را متناسب با بخشی از نفتی که عرضه می‌کنیم در اختیار این شرکت قرار خواهد داد و به صورت واقعی بخش مهمی از منابع مالی مورد نیاز را تامین خواهیم کرد. جزییات این طرح با تکمیل فرآیند کارشناسی به اطلاع مردم می‌رسد. "

بنابر گفته این مقام مسئول، قرار است با انتشار اوراق به روش گواهی سپرده کالایی، شرکت‌های حقوقی و افراد حقیقی و البته آحاد جامعه در خرید و فروش نفت وارد شوند. اوراق سپرده کالایی اوراق بهاداری است که موید مالکیت دارنده آن بر مقدار معینی کالا است و پشتوانه آن قبض انبار استانداری است که توسط انبار‌های مورد تأیید بورس صادر می‌شود.

تسنیم نوشته است که «به‌نظر می‌رسد در طرح اوراق نفتی جدید، علاوه بر نفت موجود در مخازن نفتی کشور، قرار است منابع قابل استحصال نفت کشور پشتوانه ارائه گواهی سپرده کالایی باشد.

اینکه گواهی‌های ارائه شده چه تاریخ انقضایی دارد و در چه پلتفرمی قابل داد و ستد بوده و هر برگ، موید چه مقدار نفت است، جزئیاتی است که هنوز از سوی شرکت ملی نفت ایران اعلام نشده است، اما بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد، این جزئیات در جلسات کارشناسی بین شرکت ملی نفت، بورس انرژی و وزارت اقتصاد در حال نهایی سازی است و در آینده‌ای نزدیک قرار است مراسم رونمایی از این طرح، با حضور وزرای اقتصاد و نفت برگزار شود.

این طرح هم می‌تواند در زمینه فروش نفت و تأمین منابع مالی برای طرح‌های نفتی مفید باشد و هم بازار جدیدی برای سرمایه‌گذاری آحاد جامعه ایجاد خواهد شد تا مردم به جای خرید طلا و ارز و یا سرمایه‌گذاری در زمین و مسکن، سرمایه خود را به خرید نفت‌خام اختصاص داده و در بازار نفت سرمایه‌گذاری کنند.»

 

منبع خبر : انتخاب
منبع: انتخاب
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

این اثر هنری از «چرچیل» به حراج گذاشته شد +عکس

مایلی کهن: درویش قربانی شد | هنوز چیزی از لیگ نگذشته که بخواهیم به دنبال تغییر هاشمیان باشیم

افزایش خشونت طایفه‌ای در استان حمص سوریه | ۳۵۹ کشته از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون

دارایی صندوق‌های طلا در بورس از ۳۰۰ همت گذشت

مرگ تلخ کودک یک‌ و نیم‌ ساله در سطل آب کولر

پزشکیان: روا نیست منابع معیشتی مردم صرف حقوق ساختارهای ناکارآمد شود

موافقت اتحادیه اروپا با حذف تدریجی واردات نفت و گاز از روسیه

۱۹ رئیس دانشگاه تائید شدند +اسامی

دیدار مشاور امنیت ملی عراق با علی لاریجانی

جنجال بر سر جایزه‌ای که به ستاره ایرانی نرسید

لغو پرواز تهران به بندرعباس به‌دلیل نقص فنی

پزشکیان: نظام اداری کشور بسیار فربه، ناکارآمد و کُند است | هر بخش این نظام اداری را که می‌خواهیم اصلاح و حذف کنیم، علیه ما جوسازی می‌شود

شاخص بازار بورس؛ دوشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۴

رئیس‌جمهور آمریکا افتخار می‌کند که صنعت هسته‌ای ایران را از بین برده‌؛ ایرادی ندارد، به همین خیال باشید | اما اصلاً شما چه کاره هستید که اگر کشوری صنعت هسته‌ای دارد، در قبال آن باید و نباید مطرح کنید | اصلا این منطقه چه ربطی به شما دارد

پیشنهاد سردبیر
زندگی