۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۳:۴۱
شنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۲۰
کد خبر: ۵۲۵۲۰

بیانیه مکرون و بن سلمان: تاکید بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

بیانیه مکرون و بن سلمان: تاکید بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
خبرگزاری دولتی عربستان (واس) روز جمعه گزارش داد ، در این بیانیه بر تلاش‌های بین‌المللی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، ترغیب ایران به همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حفظ اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه تاکید شد.

فرانسه که با موج گسترده ای از مخالفت گروههای حقوق بشری در خصوص میزبانی از چهره ضد حقوق بشری همچون ولیعهد سعودی مواجه است، در بیانیه مشترکی با دولت ریاض، ادعاهای همیشگی غرب و برخی حکام عرب در خصوص برنامه هسته ای مسالمت آمیز ایران را تکرار کرد.

خبرگزاری دولتی عربستان (واس) روز جمعه گزارش داد ، در این بیانیه بر تلاش‌های بین‌المللی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، ترغیب ایران به همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حفظ اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه تاکید شد.

این خبرگزاری افزود : دو طرف در این بیانیه خود همچنین بر اهمیت ثبات بازارهای جهانی انرژی، عرضه بی وقفه عرضه غذایی گندم و غلات به همه کشورهای جهان و حفظ عرضه فراوان و ثبات قیمت آن تاکید کردند.

بر اساس این بیانیه ۱۱ بندی دو کشور درجریان گفتگوهای خود بر لزوم مبارزه مشترک با تروریسم، تقویت همکاریهای نظامی و دفاعی و همچنین حل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی بر اساس میثاق ملل متحد و رعایت حسن همجواری و احترام به تمامیت ارضی و عدم دخالت در امور داخلی کشورها تاکید کردند.

عربستان و فرانسه حمایت خود از حاکمیت، امنیت و ثبات لبنان و اهمیت اجرای اصلاحات همه جانبه سیاسی و اقتصادی را مورد تاکید قرار دادند و از عملکرد صندوق سعودی-فرانسوی برای حمایت از فعالیت های بشردوستانه و امدادی در لبنان ابراز خرسندی شد.

حل مسالمت آمیز موضوع فلسطین با تاکید بر لزوم تشکیل دو دولت و دستیابی به راه حل سیاسی در سوریه مبتنی بر حفظ تمامیت ارضی این کشور از دیگر مباحثی بود که دو طرف بر آن تاکید کردند.

سفر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به فرانسه دو هفته پس از سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به ریاض انجام شد.

این سفر که انتفاد گسترده فعالان حقوق بشر و نیز مخالفان دولت را در پی داشت اولین سفر اروپایی بن سلمان بعد از صدور دستور قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد خاندان آل سعود محسوب می شود.

خاشقچی روزنامه نگار ۵۹ ساله به‌عنوان منتقد هیأت حاکمه سعودی، دوم اکتبر ۲۰۱۸ (۱۰ مهر ۹۸) یک هفته پس از آنکه از مقام‌های سعودی به خاطر سکوت در برابر اهانت‌های ریییس جمهوری آمریکا انتقاد کرده بود، در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید.

خاشقچی پیش‌تر نیز در سلسله مقالاتی در روزنامه واشنگتن پست آمریکا، از سیاست‌های عربستان در خصوص بحران قطر، قطع روابط با کانادا، جنگ علیه یمن و برخورد مقامات سعودی با رسانه‌های و فعالان مدنی به‌ویژه مدافعان حقوق بشر انتقاد کرده بود.

یک موسسه مردم نهاد دیروز شکایتی را از ولیعهد سعودی به جرم هم‌دستی در آدم‌ربایی و قتل خاشقچی تسلیم دستگاه قضایی فرانسه کرد.

 

منبع خبر : ایرنا
منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی