شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴ 12 July 2025
سه‌شنبه ۰۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۶
کد خبر: ۵۳۳۵۱

۱۰ درصد کل طلاب کشور در بانک ها شاغل می‌شوند

۱۰ درصد کل طلاب کشور در بانک ها شاغل می‌شوند
بیش از ۲۰۰ هزار طلبه و روحانی در ایران وجود دارند. به این ترتیب با اجرای قانون استقرار روحانیون در بانک‌ها، حدود ۱۰درصد از این افراد در بانک‌ها مشغول به کار می‌شوند.

با اعلام بانک مرکزی، برنامه استقرار روحانیون در بانک‌ها در دستور کار مجلس قرار دارد. اما دلیل استقرار روحانیون در بانک‌ها چیست و با اجرای این طرح، چند روحانی در بانک‌ها مستقر می‌شوند؟

 بررسی طرح قانون بانک مرکزی که این روزها در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد با حواشی بسیاری همراه بوده است. یکی از این حواشی و موارد مورد توجه، لزوم استقرار روحانیون در بانک‌ها است که رییس شورای فقهی بانک مرکزی، آن را مطرح کرد. حال این سوال مطرح می‌شود که با تصویب این قانون، چند روحانی به سرکار می‌روند؟

 

چرا روحانیون در بانک‌ها مشغول به کار می‌شوند؟


غلامرضا مصباحی مقدم در گفتگو با صدا و سیما اعلام کرد افرادی که برای نظارت بر عملکرد شرعی بانک‌ها منصوب می‌شوند، پس از حضور در یک دوره آموزشی و شرکت در آزمون، به بانک‌ها معرفی می‌شوند. همچنین در هر بانک یک نیروی ناظر مستقر خواهد شد.

مصباحی مقدم درباره ضرورت حضور ناظران شرعی در بانک‌ها گفت: با توجه به نبود دستگاه نظارتی بر بانک‌ها و شعب آنها، رویه‌ها و داد و ستد وجوه طی این سال‌ها بسیار نامناسب بوده.

از این طریق، تطابق کار بانک‌ها و شعب با شرع مشخص می‌شود. وی همچنین اضافه کرد که انجام این کار نیازمند مصوباتی است که بخشی از آنها در در شورای فقهی بانک مرکزی حل و فصل شده و بخش دیگر در دستورکار قرار دارد.

 

۲۰ هزار روحانی در بانک‌ها مستقر می‌شوند


بررسی آخرین صورت‌های مالی بانک‌ها که در سامانه کدال منتشر شده است، نشان می‌دهد که ۲۸ بانک ایرانی مجموعا بیش از ۲۰ هزار و ۳۰۰شعبه در سراسر کشور دارند. بنابراین با تصویب این طرح، بیش از ۲۰هزار روحانی در بانک‌های ایران مشغول به کار می‌شوند.

البته این تعداد شعب فقط مختص به بانک‌ها است و اگر این قانون در موسسات اعتباری نیز اجرا شود، تعداد شعب بیش از این خواهد بود.

از سوی دیگر، بر اساس آخرین آمار منتشر شده بیش از ۲۰۰ هزار طلبه و روحانی در ایران وجود دارند. به این ترتیب با اجرای قانون استقرار روحانیون در بانک‌ها، حدود ۱۰درصد از این افراد در بانک‌ها مشغول به کار می‌شوند.

لازم به ذکر است که حضور روحانیون در بانک‌ها پیش‌تر نیز مطرح شده بود. در ماه‌های گذشته زمزمه‌هایی از حضور ناظران در بانک‌ها برای کنترل حجاب مشتریان مطرح شده بود که البته توسط مسئولان بانک مرکزی تکذیب شد.

 
 

 

منبع خبر : تجارت نیوز
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

روابط «کاترین شکدم» با برخی مقامات در ایران؟ | توضیح صداوسیما درباره اظهارات نماینده سابق مجلس

ویدیو؛ ادامه بی‌توجهی‌های همسر مکرون به او؛ این بار در دیدار رسمی با پادشاه انگلستان

علم‌الهدی: باید در جبهه حجاب مقاومت کرد که مقاومت در جنگ نظامی نیز حاصل شود

تصاویری ازحضور قالیباف بر مزار شهدای جنگ ۱۲ روزه

ترامپ: هفته آینده روسیه غافلگیر می‌شود

این دو کشور، سه سامانه پاتریوت برای اوکراین می‌خرند

اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده سابق مجلس

اعلام زمان مرحله دوم تحویل سلاح از سوی پ.ک.ک

روی تاریخ ملاقات ترامپ و شی جین‌پینگ کار خواهیم کرد

ویدیو؛ پ.ک.ک، از امروز رسما خلع سلاح را آغاز کرد

وزیر دفاع فرانسه: ایران را دست کم نگیرید

وزیر جنگ اسرائیل با پرونده ایران به آمریکا می‌رود؛ احتمال امضای یک تفاهم‌نامه محرمانه

گفت‌وگوی عراقچی با روزنامه فرانسوی لوموند درباره مذاکرات آتی احتمالی با آمریکا

روایت معاون رئیس‌جمهور از تلاش ناموفق اسرائیل برای ترور پزشکیان در جریان یک جلسه نظامی

پیشنهاد سردبیر
زندگی