۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۲
سه‌شنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۴
کد خبر: ۵۳۶۷۷
خبری که نماینده روسیه منتشر کرد

پرونده ایران به شورای حکام رفت؛ آیا سیل قطعنامه‌ها دوباره‌ آغاز شده؟

پرونده ایران به شورای حکام رفت؛ آیا سیل قطعنامه‌ها دوباره‌ آغاز شده؟
آنطور که نماینده داپم روسیه در سازمان‌های بین المللی وین خبر داده، پرونده ایران به شورای حکام سازمان بین‌المللی انرژی اتمی ارجاع شده است. چیزی که این سوال را درپی دارد؛ آیا باید منتظر قطعنامه‌ای جدیدی علیه ایران باشیم؟

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین نوشت: شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز بررسی دستور کار با عنوان "راستی آزمایی و نظارت بر جمهوری اسلامی ایران" را در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۲۰۱۵) آغاز می‌کند.

0f3e17bb-5ebc-4c0f-ae5e-a9b6ca79bacd

 

اکنون سوال مهم درباره اتفاق رخ داده این است که شورای حکام چه تصمیمی برای پرونده ایران خواهد گرفت؟ آیا باید منتظر صدور قطعنامه علیه کشورمان باشیم؟

در روزهای اخیر بیانیه تروئیکای اروپایی در انتقاد از رفتار ایران در مذاکرات احیاء توافق برجام و همینطور اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مکزیک که گفته بود توافق به این زودی ممکن نیست، فضای ناامیدکننده ای در ارتباط با مذاکرات ایجاد کرده است. تروئیکای اروپایی اعلام کرده بودند که که در مورد اهداف ایران برای احیای توافق برجام «تردید جدی» دارند.

در نشسیت گذشته شورای حکام که در خردادماه برگزار شد، سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا در محکومیت همکاری نکردن موثر حکومت ایران با بازرسان آژانس، یک قطعنامه توبیخی پیشنهاد دادند که با اکثریت آرای ۳۵ عضو شورا تصویب شد.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، روز یکشنبه درباره دستور کار این نشست اعلام کرد: «انتظار می‌رود که انتقال مواد هسته‌ای در چارچوب ایمنی هسته‌ای آکوس، امنیت و مسائل پادمانی در اوکراین و همچنین نظارت و مسائل پادمانی در ایران از موضوعات محوری باشند.»

روزنامه ایران، رسانه وابسته به دولت روز ۲۰ شهریورماه در مطلبی احتمال صدور قطعنامه علیه کشورمان در شورای حکام را «کم» توصیف کرده بود. با این حال هم اکنون دو موضوع اختلافی جدی بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود دارد. 

موضوع اول به ذخایر اورانیوم کشورمان بر می گردد. خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه گذشته گزارشی از مدیر کل آژانس را منتشر کرد که رافائل گروسی در آن گفته بود که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران ۱۹ برابر از حد مجاز تعیین شده در برجام فراتر رفته است. در این گزارش تاکید شده بود: «ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران تا ۶۰ درصد، نزدیک به درجه تسلیحاتی، بسیار بالاتر از مقداری است که برای یک بمب اتمی کافی است.» یک روز بعد هم خبرگزاری بلومبرگ  در گزارشی به‌نقل از یک دیپلمات مطلع نوشت که در سه ماه گذشته ایران هیچ تعامل مشخصی با بازرسان نداشته و پرونده تحقیقات آژانس از فعالیت‌های گذشته هسته‌ای در ایران همچنان باز است.

پس از آن، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در واکنش به این گزارش‌ها با ادعای این‌که برنامه هسته‌ای ایران تاکنون شفاف بوده است، تاکید کرد: «در جلسه شورای حکام پاسخ‌های حقوقی و مستدل ایران به گزارش اخیر مدیرکل ارائه خواهد شد.» 

حالا باید منتظر بود و دید آیا پاسخ‌های ایران می‌تواند مانع صدور قطعنامه تازه ای توسط شورای حکام علیه کشورمان شود یا خیر؟ یا اساسا اینکه شورای حکام و خصوصا قدرت‌های بزرگ انگیزه عملی برای صدور این قطعنامه در شرایط فعلی دارند یا خیر؟ چه اینکه صدور یک قطعنامه جدید می‌تواند افق مذاکرات را از چیزی که هست نیز تیره‌تر کند. 

 

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی