جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ 12 December 2025
چهارشنبه ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰
کد خبر: ۵۳۷۰۳

سیاست مشابه دولت رئیسی و ترامپ برای مدیریت کتابخانه‌ها

سیاست مشابه دولت رئیسی و ترامپ برای مدیریت کتابخانه‌ها
ترامپ از سال نخستین فعالیتش، کمر به نابودی کتابخانه‌های عمومی آمریکا بسته بود. دولت ترامپ چهار سال متوالی، پیشنهاد حذف دائمی موسسه خدمات موزه و کتابخانه‌های فدرال را مطرح کرد.
نویسنده :
سینا جهانی

واگذاری کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پیشنهادی است که ۲۰ شهریور توسط پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیأت دولت منتشر شد. پیشنهادی بی‌مبنا که گویی با هدف نابودی فعالیت‌های فرهنگی بخش کودکان مطرح شده است. این طرح به بهانه کاهش زیان‌دهی و افزایش حقوق کارکنان پیشنهاد شد. طرحی که نشان از دیدگاه مادی و غرض‌ورزانه دولت به کتابخانه‌ها است.

 

بیشتر بخوانید:
فراموشی زیان‌ نجومی نورچشمی‌ها، محاسبه سود کانون پرورش فکری

 

دولت رئیسی از این جهت شباهت‌هایی به دولت دونالد ترامپ دارد. ترامپ از سال نخستین فعالیتش، کمر به نابودی کتابخانه‌های عمومی آمریکا بسته بود. دولت ترامپ چهار سال متوالی، پیشنهاد حذف دائمی موسسه خدمات موزه و کتابخانه‌های فدرال را مطرح کرد. بودجه دولتی کتابخانه‌های آمریکا نیز با این پیشنهاد به کلی حذف می‌شد. ترامپ، بودجه موزه‌ها و کتابخانه‌ها را از ۲۴۲ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ به ۲۳ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ کاهش داد. در همین سال، ۸۹۷ میلیون دلار از بودجه‌های فرهنگی، هنری و انسانی کاسته شد. پیشنهاد او در عوض، تقویت بودجه دفاعی و امور کهنه‌سربازان آمریکا بود. رئیس انجمن کتابخانه‌های آمریکا این اقدام ترامپ را غیرمولد و کوته‌بینانه خواند.

 

حالا دولت سیزدهم برای کتابخانه‌ها چرتکه انداخته است. این درخواست دولت، به معنی نابودی حدود ۱۰۰۰ کتابخانه‌ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. کتابخانه‌، نهادی غیرانتفاعی است که بدون توجه به سودآوری و زیان‌دهی باید در اختیار عموم باشد. به فرض زیان‌دهی کتابخانه کانون پرورش فکری، چرا دولت این زیان را جبران نمی‌کند؟ واگذاری به نهاد کتابخانه‌های عمومی، چه نتیجه‌ای جز به باد دادن میراث ۵۷ ساله این کانون دارد؟

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

۲۱ آذر، روز نجات آذربایجان؛ همسنگ با آزادسازی خرمشهر

ثبت یک رکورد جدید در تاریخ عملیات باروسازی ابرها

وقوع آتش در بخشی از جنگل‌های عباس‌آباد مازندران

برخی کارهایی که دشمن با ایران کرد، با هر کشور دیگری می‌کرد، آن ملت و کشور کُن‌فَیَکون می‌شد

پیش‌فروش سکه‌های ۱۳۸۶ کی اجرا می‌شود؟

ژنرال آمریکایی، فرماندهی نیروی بین‌المللی غزه را بر عهده می‌گیرد

توقیف نفتکش ونزوئلایی؛ قیمت نفت صعودی شد

روزنامه اصولگرا: ثابتی با اتهام‌پراکنی آبروی یک فرمانده سپاه را هدف قرار داده

تاریخ دقیق پرتاب ماهواره ایرانی از پایگاه روسیه اعلام شد

توافقات مسکو و واشنگتن بر خلع سلاح و بی‌طرفی اوکراین تأکید دارد | آمادگی مسکو برای تضمین کتبی علیه ناتو

دانشگاه‌های دولتی ناچارند نظام مالی خود را تغییر دهند

قیمت‌ها سد حمایتی دلار را شکستند؛ نرخ جدید یورو و سایر ارزها در ۲۰ آذر اعلام شد

رکوردشکنی سکه امامی؛ قیمت طلا و انواع مسکوکات در ۲۰ آذر ۱۴۰۴ اعلام شد

ویدیو؛ تقدیر رامبد جوان از «بچه مردم»: یک فیلم «سالم، مهربان و عزیز» برای سینمای ایران

پیشنهاد سردبیر

مازیار خسروی و احسان هوشمند در یک فنجان تاریخ

۲۱ آذر، روز نجات آذربایجان؛ همسنگ با آزادسازی خرمشهر

مقصود فراستخواه استاد جامعه‌شناسی در گفت‌وگو با فراز

حجاب بیش از آنکه مساله دینی باشد، مساله قدرت است l هنوز فرصت آشتی وجود دارد

گفتگوی فراز با امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس

ماراتن کیش: حکومت با مساله حجاب چه کند؟!

زندگی