دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ 08 September 2025
يکشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۵۳۷۷۱

نشانه بحران در نظام سلامت؛ روزانه ۵ تا ۶ پرستار ایرانی مهاجرت می‌کنند

نشانه بحران در نظام سلامت؛ روزانه ۵ تا ۶ پرستار ایرانی مهاجرت می‌کنند
رئیس سازمان نظام پرستاری بیان کرد: بسیاری از کشورهای جهان حضور پرستاران ایران به دلیل دانش و توانایی بالای آن‌ها استقبال می‌کنند.

«محمد میرزابیگی» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در مورد مهاجرت پرستاران اظهار کرد: روزانه ۵ تا ۶ پرستار  و ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرستار به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند که این مسأله برای کشور جای نگرانی دارد.

وی افزود: اگر پرستاری طرح یا سربازی خود را گذرانده باشد، هیچ مانعی برای رفتن‌ها آن‌ها نیست. زمینه‌ای هم برای جذب یا ماندگاری آن‌ها در ایران وجود ندارد. مقصد این پرستاران گوناگون است، از کشورهای اطراف مانند قزاقستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و اربیل کردستان عراق تا کشورهای اروپایی و آمریکایی مقصد پرستاران ایرانی است. 

رئیس سازمان نظام پرستاری بیان کرد: بسیاری از کشورهای جهان حضور پرستاران ایران به دلیل دانش و توانایی بالای آن‌ها استقبال می‌کنند. 

میرزابیگی در رابطه با نحوه رسیدگی به تخلفات در حوزه پرستاری نیز اظهار کرد: هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر ما با سازمان نظام پزشکی مشترک است و عموما قصورهای پرستاری و شکایت بیمار از مجموعه پرستاری به صورت مشترک با این سازمان بررسی می‌شود، لذا در قانون نظام پزشکی هم ذکر شده است که این تخلفات به صورت مشترک بررسی شوند. وقتی مشکلی برای یک بیمار به وجود می‌آید یک تیم از پزشک تا پرستار مورد سوال قرار می‌گیرند. 

وی همچنین در مورد آسیب‌های شغلی پرستاران نیز اظهار کرد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دفتر رسیدگی به حوادث شغلی وجود دارد و وزارت بهداشت دفتر سلامت محیط کار وجود دارد. حوادث شغلی و فرسودگی شغلی به صورت همزمان برای پرستاران وجود دارد. پرستاری که به صورت همزمان در سه جا کار می‌کند؛ پرستارانی که در بخش کرونا بودند یا پرستارانی که در بخش سرطان خدمت ارائه می‌دهند اینها در معرض فرسودگی شغلی هستند یا پرستارانی که در بخش شیمی درمانی کار می‌کنند یا در اتاق عمل، گازهای بیهوشی را استفاده می‌کنند در معرض گازهای سمی بوده و ممکن است حوادثی برای آن‌ها به وجود بیاید به همین دلیل باید از این پرستارها حمایت کرد. 

وی ادامه داد: در قانون ارتقا و بهره‌وری‌ بندی آورده شده است تا محدودیت مشاغل سخت و زیان‌آور برای همه پرستاران برداشته شود. پرستاری شغل سخت و زیان‌آوری بوده، چرا که این آسیب‌ها را دارد. ما قانون ارتقا و بهره‌وری را داریم و از آن سو هم حق سختی کار به او داده می‌شود. 

میرزابیگی بیان کرد: از آن سو پرستاری ممکن است، دچار دیسک کمر یا آرتروز گردن شود که معمولا در سنین بالا برای پرستاران به وجود می‌آید، این دسته از پرستارها وقتی درخواستی داشته باشند در کمیته‌های مربوط به حوادث و فرسودگی‌های شغلی مورد بررسی قرار گرفته و احتمال دارد امتیازهایی شامل بازنشستگی زودهنگام یا تغییر شغل برای آن‌ها به وجود آید. 

او یادآور شد: رسیدگی به حوادث شغلی که برای پرستاران به وجود می‌آید در همین مسیر دادگاه‌ها و هیئت انتظامی، بدوی، تجدید نظر و عالی انجام می‌شود که در آن‌ها نماینده پزشکی قانونی، سازمان نظام پرستاری و سازمان نظام پزشکی در آن‌ها حضور دارد و معمولا تا امروز آرا خوبی در مورد پرستارانی که با این گونه حوادث روبه‌رو بوده‌اند، صادر شده و حقی از کسی ضایع نشده است.

 

منبع خبر : ایلنا
منبع: ایلنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

قیمت طلا و سکه در بازار؛ دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۴

خرابی حدود ۴۵ درصد از دوربین‌های ترافیکی در سطح شهرها

خبرنگار وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران و آژانس ادامه خواهد داشت

وزیر کار: تنها ۴.۸ درصد از حذف‌شدگان از یارانه نقدی اعتراض کرده‌اند

سخنگوی مجمع تشخیص: در مجوز رهبری برای بررسی لایحه CFT محدودیت زمانی وجود ندارد

سخنگوی وزارت خارجه: هنوز برای تعامل با آژانس به جمع‌بندی نرسیده‌ایم، اما روند گفت‌وگوها مثبت بوده | برداشت ما این است آژانس به این درک رسیده که  شیوه و اجرای تعهدات پادمانی ایران نمی‌تواند مانند قبل باشد

ویدیو؛ هو کردن ترامپ در یک رویداد ورزشی دیگر!

وزیر فرهنگ: هیچ محدودیتی خارج از چارچوب قانون در دسترسی آزاد به اطلاعات قابل پذیرش نیست

ادعای کارشناس هسته‌ای آمریکا دیوید آلبرایت: تخلیه سریع سایت غنی سازی نطنز

هشدار حاجی‌دلیگانی، نماینده مجلس به عراقچی: اگر در سفر به مصر خطایی کنی، استیضاح و دادگاهی‌ات می‌کنیم

۵ سد کشور خشک شدند

پوتین و شی جین پینگ چطور می‌خواهند نمیرند؟!

نتانیاهو برای مخالفت با طرح ترامپ عذر و بهانه می‌آورد؛ اولویت او منافع شخصی و سیاسی است

پیشنهاد سردبیر
زندگی