۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۷:۴۳
چهارشنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۳
کد خبر: ۵۳۸۴۲
آزادی ۷ زندانی محکوم به قصاص با کمک خیرین
روزی که قفل دست‌بندها باز شد...
۷ زندانی محکوم به قصاص که هیچ امیدی به رهایی از چوبه‌دار نداشتند با تلاش‌های قابل تقدیرصلح‌یاران دادسرای جنایی تهران و هموطنان نیکوکار از چوبه‌دار و اجرای حکم قصاص نجات پیدا کردند.
نویسنده :
شهریار کریمی

 

پیش از آن‌که شهریور به مهر تبدیل شود، هنگامی‌که که روز‌شمار تقویم شهریور به عدد ۲۸ رسیده بود، ۷زندانی‌ محکوم به قصاص که رضایت اولیای دم مقتولان آن‌ها توسط صلح‌یاران دادسرای جنایی تهران گرفته شده بود،  قدم به کنفرانس خبری دادسرای جنایی تهران گذاشتند؛ بی‌آن‌که بدانند موضوع از چه قرار است.

موضوع رهایی آنها از چوبه‌دار و پایان کابوس اجرای حکم قصاص و رسیدن به رویای آزادی بود. هنگامی‌که دست‌بند‌ها از دست‌هایشان باز می‌شد هنوز هم نفهمیده بودند جریان از چه قرار است. هزار سوال بی‌جواب در ذهن زندانیان محکوم به قصاص حاضر در کنفرانس به وجود آمده بود و نمی‌دانستند پشت در سالن کنفرانس خانواده‌هایشان ثانیه‌ها را در انتظار باز شدن دستبند‌ها به انتظار نشسته‌اند. بعضی‌ از محکومین این دلهره را داشتند که شاید قرار است به جایگاه اجرای حکم قصاص بروند. پایان ترس‌ها و کابوس‌های آن‌ها زمانی به پایان رسید که «‌محمد شهریاری»، رییس دادسرای امور جنایی تهران پشت میکروفن قرار گرفت و خبر آزادی ۷ زندانی محکوم به قصاص را در کنفرانس خبری اعلام کرد.

 

 

96b73567-53d3-41cb-b55e-4c84429d8c66

 

 

 

دوشنبه ۲۸‌شهریور‌ماه مراسم آزادی ۷ زندانی محکوم به قصاص با حضور خبرنگاران، خیرین و تعدادی از هنرمندان در سالن کنفرانس دادسرای جنایی تهران برگزار شد. شهریاری در این مراسم ضمن خوش‌آمد‌گویی به خبرنگاران و حاضران در جلسه از حضور «علی ضیاء» مجری برنامه‌های تلویزیونی، «رضا درمیشیان»، نویسنده و کارگردان، «افسون علیمرادیان» و «معصومه حسینی» صلح‌یار و فعال عرصه صلح و سازش قتل و«علی‌رضا اصغری»، مددکار اجتماعی تجلیل به عمل آورد. 

رئیس دادسرای جنایی تهران در ابتدای مراسم به تشریح فعالیت‌های مثمر‌ثمر گروه صلح و سازش دادسرای جنایی تهران و نحوه تامین دیه‌های درخواستی اولیای دم مقتولان پرداخت و از زحمات صلح‌یاران و خیرین نیکوکار قدردانی به عمل آورد.

در این مراسم علی ضیاء نیز ضمن ایراد سخن از زحمات افسون علیمرادیان و«میثم حسین پور»، قاضی جوانی که در طول ۶ سال خدمت در مسند قضاوت با خود‌نویس معروف خود فقط احکام آزادی و منع تعقیب را امضا کرده است تقدیر کرد و در پایان مراسم ضمن گفتگو با زندانیان نجات یافته از چوبه‌دار آزادی به دست آمده را به آن‌ها تبریک گفت.

 

 

Sequence 01.00_45_27_10.Still003 (2)

 

مادر یکی از زندانیان نجات یافته پس از باز شدن دستبند از دست فرزندش او را در آغوش کشید و در‌حالی‌که اشک شوق از چشمانش جاری شده بود از خیرین هم‌وطنی که موجبات آزادی فرزندش را پس از ۱۴ سال حبس فراهم کردند قدردانی کرد.

سیروس محکوم به قصاصی که در طول ۱۷ سال حبس ۳بار پای چوبه‌دار رفته بود، پس از باز شدن دستبند از دستانش در حالیکه هنوز آزادیش را باور نکرده بود به خبرنگار فراز گفت: « تا الان سابقه نداشت که بلند‌گوی زندان صبح زود کسی را فرا بخواند. وقتی اسمم را خواندند فکر کردم برای اجرای حکم قصاص مرا صدا کرده‌اند. دست و پایم یخ کرد و جرات سؤال پرسیدن را نداشتم. وقتی مینی بوس حامل ما به محل دادسرا رسید و وارد کنفرانس خبری شدم تازه فهمیدم چه خبر است ولی باز هم باور نمی‌کردم قرار است آزاد شویم».

 

8981c410-f9a2-42b1-8923-838535681ce9

در میان زندانیان محکوم به قصاص جوانی وجود داشت که گریه امانش را بریده بود. این جوان پس از ۱۸ سال حبس با کمک صلح‌یاران دادسرای جنایی تهران با تامین مبلغ دیه اولیای دم مقتول به زندگی بازگشت. او در گفتگو با فراز گفت: « ۱۸ سال از عمرم را به خاطر قتل ناکرده به زندان افتادم و ۲بار پای چوبه‌دار رفتم. به قصاص محکوم شدم چون مدرکی برای اثبات بی‌گناهیم در دست نداشتم. خدا می‌داند که به جز این اشک‌ها چیزی ندارم که بدرقه راه نجات دهندگانم کنم. خدا به همه کسانی که به ما کمک کردند کمک کند. دستان همه ان‌ها را می‌بوسم».

 

Sequence 01.00_42_50_00.Still001

با آزادی این ۷‌ زندانی تا‌کنون ۴۴ زندانی محکوم به قصاص با تلاش صلح‌یاران دادسرای جنایی تهران از چوبه‌دار و اجرای حکم قصاص نجات پیدا کرده‌اند. پرونده ۲۰۰ زندانی محکوم به قصاص دیگر نیز جهت رسیدگی و ایجاد صلح و سازش به صلح‌یاران دادسرای جنایی تهران ارجاع شده و در دست بررسی قرار دارد.

 

 

حجم ویدیو: 22.45M | مدت زمان ویدیو: 00:08:52 دانلود ویدیو
مولف : شهریار کریمی
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی