۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۰۸
شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۴
کد خبر: ۵۴۷۸۳

کمالوندی: کشور از نظر ضربه‌پذیری هسته‌ای، کاملا غیرقابل آسیب است

کمالوندی: کشور از نظر ضربه‌پذیری هسته‌ای، کاملا غیرقابل آسیب است
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: امروز به لحاظ ضربه‌پذیری در حوزه هسته‌ای، کشور به دلایل مختلف کاملا غیرقابل آسیب است و برای دشمنان ما که هدف اصلی آن‌ها ضربه زدن به صنعت هسته‌ای و دانشمندان ایران است، هیچ گزینه ای برای آن‌ها جز دیپلماسی باقی نمی‌ماند.

بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی با بیان این مطلب در دهمین جلسه شورای هماهنگی روابط عمومی های دستگاه های اجرایی کشور که در این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: هیچ دستگاهی مانند سازمان انرژی اتمی نیست که جنبه های سیاسی چه در ابعاد داخلی و خارجی و همچنین اقتصادی در حوزه های مختلف تکنولوژی و فنی همه یکجا در آن جمع شده باشد.

وی افزود: امروز سازمان با گزارش های مخابره شده از سوی آژانس انرژی اتمی مواجه است؛ گزارش هایی که هرچند فعالیت‌های ما را اعلام می‌کند اما در موارد فراوانی با اغراض سیاسی قلم به نحوی بر می دارد که تصویری مخدوش و منفی از کشور ما در سطح بین المللی ایجاد کند.

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در همین زمینه دیپلماسی عمومی در سازمان انرژی اتمی نقش بسزایی دارد. این بدان جهت مهم است که دیپلماسی عمومی یکی از مولفه‌های مهم قدرت در صحنه بین المللی است و اگر تسلطی بر این حوزه وجود نداشته باشد، شاهد ایجاد یک تصویر مخدوش از خود خواهیم بود زیرا دشمن در این زمینه بسیار فعال است.

وی ادامه داد: جنگ تنها در حوزه سخت نیست و باید در حوزه‌های نرم نیز کار با قدرت دنبال می‌شود و به همین خاطر هرچقدر کار انجام شود بازهم کم بوده و لازم است در سازمان انرژی اتمی به واسطه جنبه‌های مختلف فعالیتی که دارد، مراقبت‌ها به بهترین شکل انجام شود تا شاهد حداکثر بهره‌وری برای کشور باشیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: خوشبختانه در این زمینه با مدیریت جدید در دستگاه دیپلماسی عمومی سازمان شاهد تحولی بسیار عالی هستیم که با به کارگیری بخش‌های مختلف این موضوع به طور محسوس قابل مشاهده است. در این راستا دو اتفاق مهم در سازمان رخ داده که لازم است بیش از گذشته به آن پرداخته و دیده شود. یکی از این موارد سابقه خوب تحقیقات فنی در سازمان است که در حال تبدیل شدن آن‌ها به صنعت هستیم. در گذشته کارهای تحقیقاتی بسیار زیادی انجام شده بود که بسیاری از آن‌ها در قفسه‌ها باقی مانده بود؛ کارهایی حتی با سرمایه‌گذاری‌های چندصد میلیاردی که برخی از آن‌ها پیشرفت‌های بسیار خوبی نیز داشته است.

کمالوندی ادامه داد: ورود این تحقیقات به عرصه صنعت یک کار بزرگ در این ایام و در بیش از یک سال گذشته محسوب می‌شود. خوشبختانه با حضور مهندس اسلامی، رئیس جدید سازمان و تاکید ایشان بر صنعتی شدن این تحقیقات به دنبال آن هستیم تا با ساخت نمونه‌های اولیه، بتوانیم آن‌ها را به مردم کشور عرضه کنیم.

وی افزود: یکی دیگر از موارد درخصوص کارهای انجام گرفته مرتبط با برنامه و چشم انداز فعالیت‌های سازمان است. البته صنعت و علم هسته‌ای به صورت متمرکز نداریم و این علم و صنعت میان رشته‌ای است و باید علوم مختلف کنار هم قرار بگیرند تا این صنعت را بسازند. به همین دلیل کارهای متعددی به شکل متفرقه انجام شده بود اما لازم بود که این‌ اقدامات کنار هم باشند و به بار برسند. در این زمینه تا حدودی اقدامات خوبی انجام شده و به زودی خبرهای خوب در حوزه راکتور و رادیو دارو خواهیم داشت.

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تامین رادیوداروها در کشور علیرغم همه تحریم‌ها و فشارهای سنگینی که بر کشور وارد شده است، اظهار کرد: به جز تامین رادیوداروها در کشور به رغم همه تحریم‌ها، شاهد استفاده ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر در خارج از کشور از این داروها هستیم و این موارد در شرایطی است که تحت فشارهای سنگین تحریمی قرار داریم.

وی با اشاره به ادعای دشمن مبنی بر اینکه ما در مواجهه با مردم ایران کاری به مقوله غذا و دارو نداریم، یک دروغ است، گفت: اینکه دشمن مدعی است به غذا و دارو کاری ندارند یک دروغ است و سازمان اسناد این مساله را به نماینده حقوق بشر منعکس کرده است. این مساله در حد سازمان اقدام شده اما لازم است که در سطح بین المللی هم کارهایی انجام شود تا جهانیان از تحریم‌های ظالمانه که شامل رادیودارو بیماران نیز می شود، آگاهی یابند.

کمالوندی افزود: به طور نمونه یک شرکت رادیوداروی ما تحریم شده است و با اینکه از شرکت خواستیم که مکاتباتی در این خصوص با خزانه‌داری آمریکا داشته باشد و اعلام کند که براساس سابقه‌اش شرکتی نیست که خدمات آن‌ها غیر از تامین داروی بیماران کاربرد دیگری داشته باشد، برای این منظور چندین بار نامه‌نگاری شد که نمونه‌های آن در اختیار نماینده حقوق بشر قرار داده شد اما هیچ اتفاقی نیفتاد و آنها حاضر نشدند این شرکت رادیو دارو را از لیست تحریم خود حذف کنند. 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: دشمن تلاش دارد تا صنعت هسته‌ای ما در ذهن افراد تنها تداعی کننده غنی سازی باشد و این در حالی است که در حوزه رادیو دارو و کشاورزی کارهای بسیار خوبی انجام شده و غنی‌سازی در حوزه هسته‌ای‌ تنها بخش اندکی از آن را در بر می‌گیرد. در دید دشمنان، کشور ما اصلا نباید به این صنعت وارد شود و از نظر آن‌ها این صنعت درخت ممنوعه تلقی می‌شود به همین خاطر تلاش می‌کنند که بگویند ایران به دنبال اهداف دیگری است.

وی ادامه داد: یکی از این موارد تولید آب سنگین و تبدیل آن به انواع دوتره از جمله کیت غربالگری نوزادان است که می تواند در تشخیص ۵۶ نوع بیماری متابولیکی در بدو تولد استفاده شود. این دسته از بیماری‌های متابولیستی پس از تشخیص حتی با تغذیه یا تجویز برخی داروها درمان می‌شوند که با این شیوه می‌توان بیماری‌ها را در همان ابتدای کار متوقف کرده و جلوی پیشرفت آن‌ها را گرفت. این یک کار ارزشمند از لحاظ تکنولوژیکی است اما وقتی ارزش آن بیشتر می شود که مردم کشورمان با این پیشرفت‌ها آشنا شوند و فضای بین‌المللی نیز متوجه این موضوع باشد که صنعت هسته‌ای‌ ایران عمومی شده و پیشرفت‌ها تنها محدود به حوزه غنی‌سازی نیست.

کمالوندی افزود: البته در حوزه غنی‌سازی کار دوستان ما یک شاهکار است اما به جز موارد ذکر شده مثلا در حوزه پرتودرمانی و دیگر موارد، از جمله براکی‌تراپی در درمان سرطان‌های مغزی در شرایط بسیار خوبی قرار داریم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه سرطان دو پروژه بزرگ در دست کار است، گفت: در یکی از این پروژه‌ها با بارور کردن ذرات و فرستادن آن‌ها در تومورها، بدون آسیب زدن به نسوج، تومورها از بین خواهند رفت. شاید در دنیا تنها ۴ یا ۵ کشور این تکنولوژی را دارند و با تلاش‌های در حال انجام، ایران می‌تواند در چند سال آینده در این حوزه نقش ایفا کند.

وی با تاکید اینکه امروز به لحاظ آسیب‌پذیری در حوزه هسته‌ای، کشور به دلایل مختلف تقریبا غیرقابل شکست شده است، گفت: با به کارگیری روش‌های مختلفی این ضریب امنیت افزایش یافته است و برای دشمنان ما که هدف اصلی آن‌ها ضربه زدن به صنعت هسته‌ای و دانشمندان ایران است، هیچ گزینه‌ای غیر از دیپلماسی باقی نمانده است.

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی در پایان با اشاره به اینکه هنوز راه زیادی برای توسعه باقی مانده و لازم است از روش‌های مختلف استفاده کنیم و از ارتباطات با جهان بهره ببریم، گفت: همان طور که گفته شد در حوزه دیپلماسی عمومی نیز کارهایی انجام شده اما بازهم تاکید بر این است که باید بیشتر تلاش کرد و می‌بایست با هم کار را دنبال کنیم. وظیفه ما دادن امید به مردم از طریق اخباری چون توسعه فراوان رادیوداروهاست. قطعا اگر اطلاع رسانی لازم و کافی انجام شود، مشخص می‌شود که این صنعت باید بیش از پیش برای عرضه خدمات خود به آحاد ملت فعال شود.

 
منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی