۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۰۷
جمعه ۰۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۹
کد خبر: ۵۵۶۷۶
بخش سخت ماجرا تازه شروع شده

ایلان ماسک در توئیتر چه دنیایی برای کاربران خواهد ساخت؟

ایلان ماسک در توئیتر چه دنیایی برای کاربران خواهد ساخت؟
ایلان ماسک گفته که از تبلیغات متنفر است و گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر آن هستند که او سعی دارد توئیتر را به محصولی اشتراکی (و دریافت پیش‌پرداخت جهت مشارکت) تبدیل کند.
نویسنده :
مونس نظری

اواخر ۲۷ اکتبر ایلان ماسک بالاخر خرید توئیتر را تکمیل کرد و در توئیتی اعلام کرد: «پرنده آزاد شد.» ثروتمند مرد جهان (و صاحب سومین صفحه توئیتری دنیا، به فاصله‌ای اندک از جاستین بیبر) حالا صاحب تأثیرگذارترین پلتفرم خبری جهان شده است.

 

پیش ازین او مدیر اجرایی توئیتر را برکنار کرده و پروفایل توئیتری خود را به «سرپرست توئیتر» تغییر نام داده است.

 

آقای ماسک شش ماه گذشته را صرف تلاشی ناموفق برای خروج از قرارداد کرده بود. او در ماه آوریل، درست زمانی که سهام فناوری شروع به سقوط کرد، موافقت نمود که ۴۴ میلیارد دلار برای خرید سهام این شرکت بپردازد.

 

در ماه جولای ارزش بازار توئیتر به زیر ۲۵ میلیارد دلار رسیده بود. و از آن زمان به بعد اوضاع بدتر هم شده.

 

این هفته آلفابت، آمازون و متا همگی شاهد کاهشی دو‌رقمی در قیمت سهام خود بودند.

 

آیا معامله‌ی ایلان ماسک برای ۲۴۰ میلیون کاربر روزانه این پلتفرم، معامله خوبی بوده؟

 

آقای ماسک قول رویکرد آرام‌تری را برای تعدیل محتوای این پلتفرم داده است. اوایل امسال او خودش را «طرفدار مطلق آزادی بیان» توصیف کرده و پیشنهاد داد که تنها توئیت‌هایی باید حذف شوند که ناقض قانون هستند.

 

در حال حاضر توئیتر مثل اکثر رسانه‌های اجتماعی، برخی از پست‌های نامطلوب اما قانونی را منع می‌کند:

 

مثلاً همین اواخر کانیه وستِ خواننده را به سبب رشته اظهارات ضدیهودی‌اش به حالت تعلیق درآورد.

 

با این حال به نظر می‌رسد که ماسک هم خیلی مخالف این ایده نباشد. او در روز عقد قرارداد پیامی را خطاب به تبلیغ‌کنندگان توئیتر منتشر کرد و گفت که توئیتر نمی‌تواند به عرصه‌ای رایگان تبدیل شود که در آن هر کسی بدون ترس از عقوبت هر چه دلش خواست بگوید.

 

سایر مدیران رسانه‌های اجتماعی نیز در سال‌های اخیر و پس از ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و همه‌گیری کووید۱۹ [که هر دوشان برانگیزاننده مجموعه‌ای از اطلاعات نادرست آنلاین بودند] از شدت طرفداری خود از مطلق‌گراییِ آزادی بیان کاسته‌اند.

 

مارک زاکربرگ نیز که پیش‌تر ازین اصل دفاع کرده بود که هر کس عقیده‌ای دارد و همه باید این فرصت را داشته باشند که نظرات خود را آزادانه بیان کنند، هم از اشاعه مواردی چون انکار هولوکاست در فیس‌بوک اجتناب کرده بود (ممنوعیت انکار هولوکاست در فیس‌بوک).

 

انتقاد دیگری که وارد می‌شود بحث تبلیغات دیجیتال است؛ اینکه منبع درآمدی توئیتر کجاست؟

 

ایلان ماسک گفته که از تبلیغات متنفر است و گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر آن هستند که او سعی دارد توئیتر را به محصولی اشتراکی (و دریافت پیش‌پرداخت جهت مشارکت) تبدیل کند.

 

پرداخت چنین هزینه‌ای دشوار خواهد بود. توئیتر گزینه‌ای اشتراکی با نام «توئیتر بلو» دارد که ماهانه ۴.۹۹ دلار هزینه برمی‌دارد. حال آنکه حساب‌های توئیتری نشان می‌دهند که یک کاربر امریکایی به طور متوسط در هر ماه بیش از ۶ دلار درآمد تبلیغاتی دارد.

 

اما آیا مردم حاضر به پرداخت هستند؟ ممکن است برخی این کار را انجام بدهند. اما باز هم بستگی دارد که شمار حساب‌های توئیتری به مقدار کافی باشند یا خیر.

 

به نظر می‌رسد که ماسک ازین وادی هم دارد عقب‌نشینی می‌کند. او در ۲۷ اکتبر گفت: «من همچنان بر این باورم که تبلیغات، اگر به درستی انجام شوند، ابزاری مفرح، سرگرم‌کننده و اطلاع‌رسان هستند... اما تبلیغات بی‌ربط، چیزی جز هرزنامه نیستند. و این در حالی است که تبلیغات مرتبط، به معنای واقعی محتوا محسوب می‌شوند.»

 

با نیاز مبرمی که به مهار هزینه‌ها وجود دارد، هر‌گونه تغییر معناداری باز هم سخت‌تر می‌شود.

 

توئیتر، کارمندان زیادی دارد. این شرکت در سال گذشته به ازای هر ۱ میلیون درآمد، ۱.۵ کارمند داشت؛ در مقایسه با ۰.۶ کارمند در متا. با این اوصاف، اگر گزارشی که «مبنی بر از دست‌دادن ۷۵ درصدیِ نیروی کار این شرکت» منتشر شده را درست فرض کنیم، در آینده انجام امور عادی نیز برای این شرکت سخت‌تر خواهد بود... تا چه رسد به انجام اقدامات بزرگ‌تر.

 

شاید دلیل ایلان ماسک برای خرید توئیتر، مادی نبوده باشد. اما حامیان او، که از جمله آنها چند میلیاردر دیگرند و یک صندوق دولتیِ قطر، احتمالاً در آرزوی بازگشت سرمایه خویش هستند.

 

توئیتر شاید آزاد شود؛ اما مالک آن ممکن است خود را محبوس در قفسی ۴۴ میلیارد دلاری بیابد.

 

 

 

مترجم : مونس نظری
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی