۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۲۷
پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۴
کد خبر: ۵۶۴۱۸

نماینده مجلس: حوادث سیستان و بلوچستان به خطای نیروی انتظامی بازمی‌گردد

نماینده مجلس: حوادث سیستان و بلوچستان به خطای نیروی انتظامی بازمی‌گردد
علیرضا بیگی: در بحث حوادث سیستان و بلوچستان باید ریشه یابی کنیم. نتیجه آنچه که اتفاق افتاده این بوده که مردم نمازگزار به کلانتری حمله کنند. چه اتفاقی رخ داد که مردم نمازگزار به کلانتری حمله کردند؟ این موضوع نیز مجددا به خطای نیروی انتظامی باز می‌گردد.

یک عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس با تاکید بر ضرورت داشتن نگاه منطقی در برخورد با مسائل جامعه، گفت: چرا مرزبندی های خودساخته ای را که نقطه طمع دشمنان است خطوط قرمز تلقی کرده و آنقدر هم پافشاری می کنیم که طرف مقابل احساس کند می تواند کار خاصی در آن حوزه انجام دهد.

احمد علیرضابیگی با اشاره به اتفاقات اخیر رخ داده در سطح کشور و حوادث رخ داده در استان سیستان و بلوچستان، بیان کرد: اگر در خصوص آنچه که در این مدت در سطح کشور رخ داده است چه حادثه فوت خانم مهسا امینی و چه حوادث سیستان و بلوچستان تامل کنیم شاید ظاهرا با یکدیگر ارتباطی نداشته باشند. فوت خانم مهسا امینی به واسطه عملکرد گشت ارشاد بود که اصلا گشت ارشاد در سیستان و بلوچستان موضوعیتی ندارد. اما یک نقطه مشترک بین حوادث سیستان و بلوچستان و با آنچه که به دنبال فوت خانم مهسا امینی رخ داد وجود دارد آن هم این است که علت وقوع این موضوعات در برخی نواقض نیروی انتظامی بوده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ، تصریح کرد: همین گشت ارشاد منفعت خارجی ها را تامین کرد و به سوژه ای برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران تبدیل شد. این عملکرد امکانی برای اصلاح طلب ها فراهم کرد تا اظهار حیات کنند. در موضوعات دیگر که جرأت اظهار نظر ندارند. از سوی دیگر اصولگرایان نیز به واسطه گشت ارشاد اظهار وجود می کنند. زمانی که گشت ارشاد به حرکت در می آید پرچم اصولگرایان را به اهتزاز درآورده و نشان می دهد اصولگرایان در قدرت هستند. از سوی دیگر دزدانی که ۹۲ هزار میلیارد ثروت این کشور را به یغما برده بودند از فرصتی که گشت ارشاد به وجود آورد استفاده کردند و انگار نه انگار که دزدی اتفاق افتاده است. مردم هم فراموش کردند.

این عضو کمیسیون امور داخلی در ادامه با بیان اینکه خود نیروی انتظامی نیز برای پوشاندن ضعف های خود از گشت ارشاد استفاده می کند، تاکید کرد: در بحث حوادث سیستان و بلوچستان باید ریشه یابی کنیم. نتیجه آنچه که اتفاق افتاده این بوده که مردم نمازگزار به کلانتری حمله کنند. کسانی که در نماز جمعه شرکت می کنند از مومن ترین و متدین ترین افراد جامعه هستند که چراغ نماز جمعه را روشن نگه داشته اند. چه اتفاقی رخ داد که مردم نمازگزار به کلانتری حمله کردند؟ این موضوع نیز مجددا به خطای نیروی انتظامی باز می‌گردد.

وی افزود: یک امام جمعه ای در یکی از شهرهای چابهار اظهاراتی را بیان می کند مبنی بر اینکه یک دختر بلوچ توسط یکی از فرماندهان نیروی انتظامی مورد تعرض واقع شده است، ضعف رسیدگی در این موضوع و تعلل در این زمینه سبب می شود تا این موضوع به نماز جمعه زاهدان کشیده شود. اقدامات پیشگیرانه نیز انجام نمی شود تا این موضوع که مورد گلایه مندی مردم بوده رسیدگی شود. نتیجه آن نیز این می شود که فرمانده نیروی انتظامی پیش بینی می کند که کلانتری جنب محل برگزاری نماز جمعه مورد تعرض قرار خواهد گرفت و آن را تسلیح می کند. مردم جلوی کلانتری تجمع کرده و اعتراض می کنند و بعد هم حوادث ناگوار رخ می دهد که این امکان وجود داشت که جلوی آن گرفته شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این حوادث منجر به فعال شدن گسل هایی می شود که همواره مورد طمع دشمنان ما بوده است. نتیجه آن نیز فاصله بین مردم و نظام است. نشستن مگس بر روی عفونت یک امر بدیهی است. وقتی ما زخم داشته باشیم ضدانقلاب، بیگانه و دشمن از آن سوءاستفاده می کنند. چرا این زخم باید ایجاد شود که چنین اتفاقاتی به دنبال آن رخ دهد و خاطر ملت آزرده شود؟ این وضعیت به نوع مواجهه نیروی انتظامی با موضوعات باز می گردد. به نظر می رسد ساختار نیروی انتظامی کارآمدی لازم را برای مواجهه با این موضوعات ندارد. کشور ما همواره آبستن حوادث است، همواره مورد تهدید است. این قبیل حوادث نیز برای ما تازگی ندارد.

این عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس، تصریح کرد: ما باید در ساختار و وظایف نیروی انتظامی تجدید نظر کنیم. زمانی که سازمان نیروی انتظامی ارتقا داده شده و به فراجا تبدیل شده است یعنی از قالب یک نیرو درآمده و به یک سطح بالای تشکیلاتی رسیده است و هم ردیف سپاه و ارتش است و حتما باید تغییرات در نیروی انتظامی به وجود بیاید.

نماینده مردم تبریز در ادامه تاکید کرد: انتظار این است که ما با این موضوعات برخورد منطقی داشته باشیم. نباید گشت ارشاد را ناموس و یک خط قرمز تلقی کنیم یا مرزبندی های خودساخته را که نقطه طمع دشمنان است خطوط قرمز تلقی کنیم. مثلا در خصوص جدا بودن سلف غذاخوری دانشجویان آنقدر اصرار کنیم که دشمن هم حس کند در آنجا چیزی است که باید بر روی آن متمرکز شود. دانشجویان سر کلاس درس با هم هستند، در سلفی که خودشان غذا را خریداری می کنند نیز در کنار هم هستند اما فقط در سلفی که غذای یارانه ای می گیرند ما اصرار داریم که آنها را از هم جدا کنیم، آنقدر هم پافشاری می کنیم که طرف مقابل احساس می کند در این نقطه می تواند کاری انجام دهد.

این عضو کمیسیون امورداخلی کشور در ادامه بیان کرد: برخورد ما با موضوعات باید منطقی باشد. همه دستگاه های اداری کشور و حتی سازمان انتظامی برای مردم است. از سوی دیگر گروه نخبگان جامعه و افراد صاحب نظر نیز باید مشوقانه راهکار ارائه کنند. در این جنگل آتشی رخ داده که هر نسیمی می تواند آن را شعله ور کند. آیا ما باید با نسیم مبارزه کنیم یا آتش را خاموش کنیم؟ از سوی دیگر این وضعیت سبب شده تا همه به یکدیگر اتهامات ناروایی وارد کنند. در صورتی که ما باید به ریشه مسائل توجه کنیم تا زمانی که علت موضوع حل نشود آن نارضایتی استمرار خواهد داشت.

علیرضابیگی با اشاره به زمزمه ها از فعالیت مجدد کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، بیان کرد: ما باید ارزیابی کنیم آیا تا به امروز از محدود کردن و بستن فضای مجازی سود برده ایم یا خیر؟. دسترسی به فضای مجازی از حقوق شهروندی مردم است. فضای مجازی مانند اکسیژن است که مردم برای حرف زدن به این اکسیژن نیاز دارند. اساس شکل گیری جمهوری اسلامی ایران بر پایه مردم استوار است این مردم هستند که از جمهوری اسلامی در بحران ها محافظت کردند.

وی در پایان بیان کرد: وقتی ما مردم را پشت جمهوری اسلامی ایران نداشته باشیم و یا دیدگاه ما تهدید محور باشد قطعا ضرر خواهیم کرد. گویی ما بگوییم در جامعه سرقت افزایش پیدا کرده و فراموش کنیم که سارقان جمعیت اندکی از جامعه هستند و نوع برخورد ما با همه ملت ایران جوری باشد که انگار همه دزد هستند. این دیدگاه جواب نمی دهد. این دیدگاه تهدید محور درست نیست. ما باید این امکان را ایجاد کنیم که همه مردم حرف های خود را مطرح و حس کنند که رای و نظر آنها تعیین کننده است. اگر این اختیار را به مردم بدهیم شاهد یک مصون سازی در ابعاد مختلف خواهیم بود.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی