۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۱۰:۰۵
شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶
کد خبر: ۵۶۵۱۵

مرتضی مبلغ: سخنگوی دولت ناشی است، پیامد امنیتی خطرناک سخنانش را نمی‌فهمد

مرتضی مبلغ: سخنگوی دولت ناشی است، پیامد امنیتی خطرناک سخنانش را نمی‌فهمد
مرتضی مبلغ معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور در دولت اصلاحات می‌گوید: بنده در پست‌های امنیتی حضور داشتم و به شما می‌گویم که بازتاب اظهارات سخنگو دولت درباره شلیک به معترضان بسیار مخاطره‌آمیز است، از همین رو می‌گویم نباید اجازه داده شود این افراد وارد چنین سمت‌ها و مقولاتی شوند.

بهادری جهرمی سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی اخیرا در جمع دانشجویان صداوسیما گفته «برای دولت مثل آب خوردن بود که از همان روزهای اول اجازه دهد تا نیروی انتظامی از گلوله‌های جنگی استفاده کند و هر کسی را به خیابان آمد بزنند.» طرح این سخنان از زبان سخنگوی دولت، آنهم در شرایط فعلی، نه تنها بنزین روی آتش ریختن است که بسیار هم خطرناک و امنیتی است. چگونه یک سخنگو آنقدر صریح از منت گذاشتن بر سر مردم برای اینکه با گلوله‌های جنگی به آنها شلیک نکرده‌اند، سخن می‌گوید! آیا این سخنان ادامه چرخه خشونت نیست؟

مرتضی مبلغ معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور در دوران اصلاحات می‌گوید: بعضی از آقایانی که در دولت حضور دارند، مثل آقای سخنگو، بسیار تازه‌کار و بی‌تجربه و بی‌تحلیل هستند و با ابتدایی‌ترین مسائل حکمرانی هم آشنا نیستند و حرف‌های ناصواب و خطرناکی هم می‌زنند. افرادی که بالادست سخنگوی دولت هستند باید مراقبت کنند چنین افرادی را به محافل این‌چنینی مثل دانشگاه‌ها نفرستند. وقتی در این محافل حضور پیدا می‌کنند، طبیعی است چنین نتیجه‌ای به همراه خواهد داشت، بنابراین به جز اینکه نباید این افراد را اصلا در چنین سمت‌ها بگذارند، اجازه طرح چنین سخنانی را به عنوان نظر دولت نیز از آنها باید سلب کرد.

او با بیان اینکه با مدیرانی ناکارآمد، بی‌تجربه و ناشی در بسیاری از بخش‌ها مواجه هستیم، تصریح کرد: امروز ببینید با چه مشکلات متعددی روبرو هستیم و مشکل اینجا بود که اینها با شعارهای پرطمطراق روی کار آمدند؛ در حالی که با واقعیت‌ها آشنا نبودند و حالا محصول این ناآشنایی و ناکارآمدی این است که می‌بینید اما متاسفانه نمی‌خواهند بپذیرند و مدام فرافکنی می‌کنند.

مبلغ با بیان اینکه اظهارات سخنگوی دولت به لحاظ امنیتی مشکل‌ساز است، تصریح کرد: بنده در پست‌های امنیتی حضور داشتم و به شما می‌گویم که بازتاب این سخنان بسیار مخاطره‌آمیز است، از همین رو می‌گویم نباید اجازه داده شود این افراد وارد چنین مقولاتی شوند. همین جمله نشان‌دهنده ناشی بودن این فرد است. کسی که کوچکترین اطلاع از مسائل امنیتی داشته باشد، می‌فهمد اصلا نباید چنین جملاتی را به زبان بیاورد، بنابراین باید اینگونه نتیجه بگیریم که این فرد بی‌تجربه و ناشی اصلا متوجه جایگاه و سمتی که در آن قرار گرفته نیست و پیامدهای امنیتی سخنانش را نمی‌داند و همین جهل یعنی در اولین فرصت باید نسبت به حضور او تجدیدنظر کرد.

وی ادامه داد: نکته دیگر این است که دولت اصلا چنین اجازه‌ای ندارد که بخواهد مجوز بدهد یا ندهد. ما دستگاه‌های امنیتی، شورای امنیت، شورای تامین و ... را داریم که هر کدام سازوکارهای متفاوتی برای مواجهه با اعتراضات مردم دارند. البته این مشکل فعلا مشکل سخنگو نیست و ما دیدیم حتی همان مسئولان امنیتی و انتظامی هم در برخی مواقع رفتارهای به شدت نادرست و آسیب‌زایی انجام دادند؛ مانند حوادث تلخ و فجایع زاهدان و خاش که نشان از بی‌تدبیری بود.

این فعال سیاسی بابیان اینکه این سخنان در شرایط ملتهب جامعه، به مثابه نمک پاشیدن روی زخم است، گفت: توصیه‌های مختلفی می‌توان کرد. در مواجهه با مردم همیشه توجه داشته باشند آرامش برقرار شود و تنش ایجاد نشود و از اظهارنظرهای خطرناک و تنش‌زا جلوگیری کنند و مهمتر اینکه برخوردهای تبعیض‌آمیز انجام نشود. یعنی شما می‌بینید که مدام می‌گویند با اغتشاشگران برخورد می‌کنیم، اما از آن‌سو ماموران خاطی که برخوردهای غلط داشتند و بی‌جا تیراندازی کردند و اموال عمومی را تخریب کردند مجازات نمی‌شوند. نمی‌شود همیشه یک‌طرفه بود زیرا این رفتارها مردم حاضر در خیابان را جری‌تر می‌کند. نوع صحبت با مردم باید همدلانه باشد و بهانه به دست دشمنان داده نشود. این روند واقعا نیازمند یک مدیریت کارآمد است و در راس همه امور، ریشه نارضایتی‌ها پیدا شود و مسئولان جبران کنند و خواسته مردم را تامین کنند.

مبلغ می‌گوید: دستگاهایی که خطاهای بارزی انجام می‌دهند باید عذرخواهی کنند و با آن‌ها برخورد شود. وقتی یک عذرخواهی توسط دستگاه‌های حاکمیتی در این کشور انجام نمی‌شود و همه حق را به خودشان می‌دهند و دیگران را محکوم می‌کنند، معلوم است نارضایتی افزایش پیدا می‌کند. باید مجموعه‌ای از تجدیدنظرها در شیوه حکمرانی صورت بگیرد تا به تدریج آرامش و رضایت به جامعه برگردد.


 

منبع خبر : رویداد۲۴
منبع: رویداد۲۴
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
پیشنهاد سردبیر
زندگی