۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۰۲
يکشنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۸
کد خبر: ۵۷۳۱۲

تحلیلگر مسائل بین‌الملل: قطعنامه‌ها علیه ایران را جدی بگیرید

تحلیلگر مسائل بین‌الملل: قطعنامه‌ها علیه ایران را جدی بگیرید
حسن بهشتی‌پور کارشناس سیاست خارجی درخصوص تبعات قطعنامه‌های صادر شده علیه ایران می‌گوید که محتوای این قطعنامه‌ها ممکن است برای برخی چندان هشداردهنده نباشد اما متاسفانه هرکدام از این قطعنامه‌ها مستندسازی برای ادعاهای نادرست طرف مقابل است. طرف‌های مقابل به دلیل اینکه می‌دانند احتمالا چین و روسیه قطعنامه علیه ایران را وتو خواهند کرد، بنابراین دنبال این هستند که با استناد به این قطعنامه‌ها زمینه را برای فعال کردن مکانیسم ماشه یا ترتیبات اجرایی بازگشت به شش قطعنامه تحت فصل هفتم را فراهم کنند. اینجاست که شرایط برای ایران سخت‌تر خواهد شد.

حسن بهشتی‌پور در گفت و گو با «انتخاب» در پاسخ به این پرسش که صدور قطعنامه‌های هسته‌ای و حقوق بشری علیه ایران چه عواقب و اثراتی در فضای بین‌المللی برای ایران دارد، گفت: «اکنون به موازات پرونده‌سازی هسته‌ای علیه ایران، پرونده‌سازی علیه حقوق بشر هم در جریان افتاده است. یعنی الان دارند در دو سطح موازی پیش می‌‌روند؛ یک بعد این است که می‌خواهند مسئله هسته‌ای را در اسفند یا اواخر بهمن ماه آینده که نشست شورای حکام برگزار می‌شود، یک قطعنامه دیگری علیه ایران صادر کنند و پرونده را به شورای امنیت ارجاع دهند. این قطعنامه‌ها که صادر می‌شود، درست است که محتوایش ممکن است برای برخی چندان هشداردهنده نباشد اما متاسفانه هرکدام از این قطعنامه‌ها مستندسازی برای ادعاهای نادرست طرف مقابل است.»

وی ضمن بیان اینکه تا زمانی که آن‌ها علیه ایران ادعایی می‌کنند صرفا در همان سطح است ولی وقتی به قطعنامه شورای حکام تبدیل می‌شود دیگر یک موضوع جدی است، تاکید کرد: «باید به این قطعنامه‌ها بسیار اهمیت دهیم و اجازه تکرار تجربیات سال‌های 84 تا 90 را ندهیم. طرف‌های مقابل به دلیل اینکه می‌دانند احتمالا چین و روسیه قطعنامه علیه ایران را وتو خواهند کرد، بنابراین دنبال این هستند که با استناد به این قطعنامه‌ها زمینه را برای فعال کردن مکانیسم ماشه یا ترتیبات اجرایی بازگشت به شش قطعنامه تحت فصل هفتم را فراهم کنند. اینجاست که شرایط برای ایران سخت‌تر خواهد شد.»

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: «در بعد دوم، به موازات این حرکت شاهدیم که در شورای حقوق بشر قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب شده که قرار است یک کمیته بین‌المللی حقیقت‌یاب علیه ایران تشکیل شود. با توجه به تجربه چنین کمیته‌هایی در مورد سایر کشورها، باید عنوان کنم که اصلا تجربه خوبی نیست و نخواهد بود. در واقع اگر پرونده‌سازی مربوط به موضوع هسته‌ای ایران را کنار پرونده‌سازی علیه حقوق بشر قرار دهیم، این دو عملا شرایط بسیار سخت‌تری را برای ما فراهم می‌کند و زمینه‌سازی مداخله در امور داخلی کشورماست. بنابراین باید این قطعنامه‌ها را جدی گیریم و در داخل اقداماتی انجام دهیم تا مانع بهانه‌جویی شود.»

بهشتی‌پور درمورد اینکه اکنون ایران چه باید بکند، مطرح کرد: «در موضوع هسته‌ای به راحتی می‌توانیم با آژانس وارد گفت و گو و مذاکره شویم و مسئله را دو جانبه حل کنیم. در موضوع حقوق بشر هم می‌توانیم در داخل اقداماتی انجام دهیم که یک نوع وحدت و همبستگی ملی و همکاری همه‌جانبه به وجود بیاوریم تا مانع از این شویم که شرایط برای ما به گونه‌ای رقم زده شود که به اجازه مداخله در داخل کشورمان داده شود. این مسئله جدی است و باید به آن توجه کنیم.»

این کارشناس سیاست خارجه در پایان تاکید کرد: «به باور من بهترین راه این است که ما ایرانیان باهم متحد باشیم و بدانیم فقط خودمان می‌توانیم کشور را درست کنیم و اجازه مداخله خارجی ندهیم. تجربه تاریخی در ایران هم نشان داده است که قدرت‌های سلطه‌جو هیچوقت در راستای آزادی، آبادی و رفاه ایران کاری نخواهند کرد بلکه صرفا دنبال منافع خود هستند. بنابراین اگر راه‌حلی وجود دارد، که به باور من دارد، به دست ایران و ایرانی قابل حل و فصل است. این نقشه‌ها را باید رصد کنیم و تبعاتش را بدانیم.»

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی