۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۲۶
سه‌شنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
کد خبر: ۵۹۴۲۵
رسانه های افغانستانی:

طالبان به زنان اجازه از سرگیری فعالیت در نهادهای غیردولتی را می‌دهد

طالبان به زنان اجازه از سرگیری فعالیت در نهادهای غیردولتی را می‌دهد
برخی رسانه‌های داخلی افغانستان اعلام کردند، طالبان که از اواخر سال گذشته کار کردن را برای زنان ممنوع کرده، به زودی به آنها اجازه همکاری با نهادهای غیردولتی را که خواستار حضور آنها هستند، خواهد داد.

به نوشته روزنامه عربی۲۱، چند روز قبل سه نهاد غیردولتی پس از گرفتن تضمین‌هایی از مقامات طالبان درباره اینکه زنان می‌توانند به فعالیت‌های خود در حوزه بهداشت ادامه دهند، فعالیت‌ خود را در افغانستان به شکل جزئی با مشارکت کارمندان زن از سر گرفتند.

وزارت اقتصاد افغانستان ۲۴ دسامبر گذشته اعلام کرده بود که به دلیل شکایت‌های جدی از رعایت نشدن حجاب، زنان افغان اجازه کار در نهادهای غیردولتی را ندارند.

بلافاصله چند نهاد غیردولتی از جمله کمیته بین‌المللی نجات (IRC)، کودکان را نجات دهید (Save the Children) و سازمان CARE اعلام کردند، در اعتراض به این تصمیم فعالیت‌های خود را در افغانستان متوقف می‌کنند.

اما این نهادها چند روز قبل در برخی مناطق کمک‌رسانی در دو حوزه بهداشت و غذا را با حضور کارمندان زن خود از سر گرفتند.

سمیره سید رحمان، مسؤول کمیته بین‌المللی نجات به خبرگزاری فرانسه گفت: فعالیت‌هایمان در حوزه بهداشت را در چهار منطقه با کارمندان زن از سر می‌گیریم.

این کمیته در بیانیه‌ای اعلام کرد، به رایزنی‌ها با مسؤولان منطقه برای ازسرگیری فعالیت‌های بهداشتی و غذایی در دیگر مناطق ادامه می‌دهیم.

طبق اعلام وزارت اقتصاد افغانستان، حدود ۱۲۶۰ نهاد غیر دولتی در این کشور فعالیت داشته و هزاران زن در پست‌های مهم چه در برنامه‌های امدادرسانی غذا و چه در حوزه‌های بهداشت و آموزش به کار گرفته شده‌اند.

سازمان "کودکان را نجات دهید" در بیانیه‌ای تاکید کرد که فعالیت‌های خود را در حوزه بهداشت ازسر گرفته است.

این سازمان گزارش داد، تضمین‌های روشن و قابل اطمینانی را از مسؤولان مربوطه در این رابطه دریافت کردیم که کارمندان خانم ما در امنیت خواهند بود و می‌توانند کار خود را بدون مانع انجام دهند.

همچنین سازمان CARE در بیانیه‌ای تاکید کرد که فعالیت‌های بهداشتی و غذایی خود در افغانستان را با کارمندان آقا و خانم از سر می‌گیرد.

عبد الرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان گفت: نهادهای غیردولتی فعال در حوزه بهداشت با حضور کارمندان خانم فعالیت دارند، ما به آنها برای کمک به کودکانی که از سوء تغذیه زنج می‌برند و دیگر زنان در حوزه خدمات بهداشتی نیاز داریم.

حبیب افزود: همه آنها مطابق ارزش‌های دینی و فرهنگی کار می‌کنند.

دو مسؤول اظهار کردند، مذاکرات با مسؤولان برای موافقت با فعالیت زنان در دیگر حوزه‌ها از جمله آموزش، آب و فاضلاب و توزیع غذا ادامه دارند.

یکی از مسؤولان حوزه امدادرسانی‌ها که با یک نهاد غیردولتی خارجی همکاری دارد و نمی‌خواهد هویتش فاش شود، گفت: امیدوارم به زودی دستورالعمل‌های جدیدی صادر شوند.

یک کارمند دیگر حوزه امدادرسانی‌ها که به شرط عدم افشای نامش گفتگو کرد، گفت: احتمالا مسؤولان دیگر بخش‌ها را به صورت انتخابی برای زنان باز می‌کنند.

او افزود: وزارت اقتصاد دلایل این امر را بررسی خواهد کرد و در صورتی که به توافقی دست یابد، از نهادهای غیردولتی خواهد خواست شرایط کار مناسبی را برای کارمندان زن فراهم کند.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در اوت ۲۰۲۱ محدودیت‌هایی برای زنان افغان اعمال شدند که باعث شدند آنها از زندگی عمومی دور نگه داشته شوند، مقطع دبیرستان برای دختران ممنوع شده و بسیاری از زنان از کار در نهادهای دولتی منع شدند.

سازمان ملل جمعه اعلام کرد، امینه محمد، معاون دبیرکل این سازمان در سفری به قندهار، نگرانی خود را از موارد نقض حقوق زنان در افغانستان به مقامات طالبان ابراز داشت.

امینه محمد پس از دیدار با مسؤولان طالبان در کابل در بیانیه‌ای اعلام کرد، پیام من بسیار روشن بود، در حالی که معافیت‌های مهم داده شده را به رسمیت می‌شناسیم، اما این محدودیت‌ها آینده‌ای را به زنان و دختران افغان ارائه می‌کند که در آن در خانه‌های خود حبس هستند و حقوقشان نقض می‌شود و جامعه از خدمات آنها محروم است.

 
 

 

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی