۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۲۷
سه‌شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۹
کد خبر: ۵۹۸۷۱

رئیس انجمن داروسازان تهران: نگران کمبود دارو در سال آینده هستیم

رئیس انجمن داروسازان تهران: نگران کمبود دارو در سال آینده هستیم
حمید خویی رئیس انجمن داروسازان تهران درباره وضعیت دارو در سال آینده اظهار داشت: هم نگران کمبود دارو هستیم و هم اینکه با اجرای طرح دارویار و به نحوی آزادسازی نسبی قیمت داروها و یا خارج کردن دارو از ارز های ارزان انجام گرفت، مشکل نقدینگی وارد کنندگان دارو و مواد اولیه دارو را یادآور می شود که علی رغم همه هشدار های داده شده عملا هیچ اقدام عملی برای تامین منابع مالی کم بهره برای تولید کنندگان دارو صورت نگرفته است. می شود گفت که در مجموع چشم انداز ما نسبت به وضعیت دارو در سال آینده همراه با نگرانی است.

در زمینه مدیریت نظام سلامت، نه تنها سیاست روشن دراز مدت و کوتاه مدت بلکه سیاست میان مدت هم نداریم

دکتر حمید خویی در خصوص وضعیت دارو اظهار داشت: به نظر من مشکل اصلی این است که ما در تامین داروهای مورد نیاز مردم و به طور کلی در زمینه مدیریت نظام سلامت، نه تنها سیاست روشن دراز مدت و کوتاه مدت بلکه سیاست میان مدت هم نداریم. اگر از برنامه ریزان و مجریان نظام سلامت بپرسیم که در سه ماه آینده اوضاع چگونه خواهد بود و نه در یک سال آینده، به سختی می توانند براساس داده های عینی و مطمئن به این سوال پاسخ بدهند. آن چیزی که مسلم است این است که بودجه ای که برای دارو در 1402 تامین شده است نیمی از حداقل عددی است که سازمان غذا و دارو و برنامه ریزان دارویی برای تامین کف بازار دارویی کشور در نظر گرفته اند. این مساله با این پیش فرض است که اگر یک اتفاق فوق العاده ای مثل موج جدیدی از کرونا پیش نیاید چون دو سال پیش که مساله کرونا پیش آمد تامین داروهای کرونا و واکسن های ضد کرونا تقریبا بیش از نیمی از بودجه دارویی کشور را بلعید و سیاستگذاران دارو مجبور بودند که اولویت را برای تامین داروهای کرونا مثل رمدسرویر قائل شوند. این داروها در ماه های اول شیوع کرونا از طریق واردات تامین می شد و عملا بخش مهمی از عرضه دارو را می بلعید.

 

بودجه ای که برای دارو در نظر گرفته شده است به زور می تواند نیمی از بازار دارو را تامین کند

 

نگران کمبود دارو هستیم

 

چشم انداز ما نسبت به وضعیت دارو در سال آینده همراه با نگرانی است

 

وی افزود: بر فرض اینکه هیچ اتفاقی از این دست رخ ندهد باز هم بودجه ای که برای دارو در نظر گرفته شده است به زور می تواند نیمی از بازار دارو را تامین کند. این مساله ای است که هم مدیر کل دارو و هم رییس سازمان غذا و دارو در این رابطه هشدار داده است اما متاسفانه گوشی برای شنیدن وجود ندارد. به نظر من با این شرایط هم نگران کمبود دارو هستیم و هم اینکه با اجرای طرح دارویار و به نحوی آزادسازی نسبی قیمت داروها و یا خارج کردن دارو از ارز های ارزان انجام گرفت، مشکل نقدینگی وارد کنندگان دارو و مواد اولیه دارو را یادآور می شود که علی رغم همه هشدار های داده شده عملا هیچ اقدام عملی برای تامین منابع مالی کم بهره برای تولید کنندگان دارو صورت نگرفته است. یعنی نظام های بانکی باید وام های ارزان برای تامین نقدینگی ریالی صنایع را در اختیار آن ها قرار بدهد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. می شود گفت که در مجموع چشم انداز ما نسبت به وضعیت دارو در سال آینده همراه با نگرانی است.

 

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می گوید سلامت حق آحاد مردم است و تامین این سلامت وظیفه دولت است

 

دکتر خویی در خصوص اینکه کدام گروه ها بیشتر با مشکلات کمبود دارو مواجه هستند؟ اظهار داشت: به هر حال هر بیماری به عنوان یک شهروند ایرانی اگر نیازی به دارو داشته باشد طبق قانون اساسی باید این دارو برایش تهیه شود. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می گوید که سلامت حق آحاد مردم است و تامین این سلامت وظیفه دولت است. این گروه بندی که داروی این ها کمتر است یا آنها خیلی درست نیست. هر دارویی که در بازار با کمبود روبرو شود بحثی جدی است. ولی برخی از دارو ها در دسته دارویی تعریف می شوند و ممکن است اگر یک قلم نباشد پزشک بتواند نوع دیگری را تجویز و جایگزین کند اما حیات بیماران خاص وابسته به داروهایی است که اگر نباشند به راحتی قابل جانشینی و تغییر نیست؛ مثل بیمارانی که ام اس دارند یا بیمارانی که پیوند عضو و پیوند کلیه دارند. کمبود های دارویی می تواند در این بیماران هزینه های سنگین تری را ایجاد کند.

 
 

 

منبع خبر : شفقنا
منبع: شفقنا
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی