چهارشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۴ 30 July 2025
چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۶
کد خبر: ۶۰۸۶۴

حمله کیهان به معاون روحانی: واقعیت FATF را نمی‌فهمید یا نمی‌خواهید بفهمید؟

حمله کیهان به معاون روحانی: واقعیت FATF را نمی‌فهمید یا نمی‌خواهید بفهمید؟
روزنامه کیهان نوشت: معاون رئیس‌جمهور در دولت روحانی می‌گوید نمی‌فهمم چرا FATF همان روزهای اول که به مجمع تشخیص مصلحت آمد، تصویب نشد؟

به گزارش شرق، مجید انصاری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: اینکه مدام گفته شود ما سفره شما را به برجام و FATF و مانند آن گره نمی‌زنیم، اساسا قابل درک نیست؛ چراکه امر اقتصاد کشور با مسائل و موضوعات مبتلابه در سیاست خارجی ارتباط مستقیم داشته و ارتباط‌ اساسا یک امر عقلانی است. اینکه اظهارنظر یک مقام بلندپایه در عرصه بین‌الملل درباره ایران یا یک پالس مثبت یا منفی، نرخ ارز در کشور را تا چند هزار تومان دستخوش تغییر می‌کند، مگر می‌توان این ارتباط را از اساس انکار کرد؟

وی درباره این سؤال که عدم تصویب FATF چه آثاری در مناسبات کشور به دنبال داشته است؟ می‌گوید: من به‌عنوان کسی که درگیر این مسئله در مجمع بوده، واقعا نمی‌فهمم‌ چرا FATF همان روزهای اول که به مجمع آمد، تصویب نشد! آن‌قدر این موضوع و احتیاج کشور برای پیوستن به سیستم بانک جهانی آشکار است که اساسا نیازی به تحلیل ندارد. نپیوستن ما نیز واقعا زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده و فسادهای گسترده‌ای را بر اثر به‌اصطلاح دورزدن تحریم‌ها پدید آورده است. متأسفانه خیلی جاها از ترس مرگ، خودکشی می‌کنیم. من عرصه سیاست خارجی را در حال حاضر همانند حوزه سیاست داخلی مهم‌تر دانسته و بر این باورم‌ پیوندی که بین حل مشکلات در داخل از رهگذر سیاست‌ورزی در جهان وجود دارد، امر کلیدی است که نباید از آن غافل باشیم. بنابراین در بحث سیاست خارجی نیز لازمه بازشدن معابر در سپهر سیاست داخلی، پیوند جدی با ترمیم روابط ما در عرصه بین‌الملل و اصلاح آن دارد.

این اظهارات در حالی است که با وجود اجرای 37 تعهد از مجموع 41 تعهد مخفیانه دولت روحانی به FATF، این کارگروه سیاسی کار و وابسته به آمریکا و غرب حاضر به کاهش محدودیت‌ها علیه کشورمان نشد بلکه گردانندگان غربی آن، تحریم‌ها را دو برابر کردند. در عین حال ارائه برخی اطلاعات محرمانه به FATF، که مستقیما از خزانه‌داری (اتاق جنگ اقتصادی) آمریکا سر در می‌آورد، موجب لو رفتن برخی کانال‌های مهم دور زدن تحریم‌ها شد.

نکته جالب که آقای انصاری اصرار دارد آن را نبیند و FATF را مکانیسم حقوقی معتبر جهانی وانمود کند، گروکشی‌های ادامه‌دار آمریکا و غرب است که آخرین بار به تعلیق عضویت روسیه به بهانه جنگ‌افروزی در اوکراین انجامید و حال آن که اگر جنگ‌افروزی بهانه درستی برای تعلیق عضویت بود، باید قبلا عضویت اعضایی مانند آمریکا و اسرائیل و برخی دولت‌های اروپایی تعلیق می‌شد.

یادآور می‌شود در اوج بحث‌های داغ برخی دولتمردان سابق درباره FATF رهبر انقلاب از آنها سؤال کرده بودند چه تضمینی هست که تحریم‌ها و محدودیت‌ها را پس از قبول همه این تعهدات، بردارند؟! اما این سؤال حکیمانه و مصلحت‌سنجانه، هیچ پاسخی در پی نداشت!

 

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

امضای تفاهم‌نامه همکاری راهبردی میان پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان نقشه‌برداری کشور

برگزاری «آزمون استخدامی» آموزش و پرورش، فردا و پس‌فردا

بورس نباید قربانی سیاست‌گذاری شود | پیش‌نیاز رونق بورس، رفع تدریجی این نااطمینانی‌هاست

رویه پرداخت سود سهام عدالت تغییر کرد

نان در تهران رسما گران شد؛ قیمت جدید نان لواش، تافتون، سنگک و بربری

قیمت طلای جهانی؛ چهارشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۴

حمله حاجی‌دلیگانی به عراقچی: دشمن زیر میز زد، بعد شما ناز آنها را می‌کشید؟

وزیر خارجه فرانسه: اتحادیه اروپا تعلیق جزئی توافق‌نامه همکاری با اسرائیل را بررسی می‌کند

فریاد برآرید که با آمریکا و اروپا مذاکره نخواهیم کرد، مگر در این صورت ...

دولت با طرح تعطیلی یک‌هفته‌ای و چهارشنبه‌ها مخالفت کرد

ادعای دریا صفایی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک: تهران قصد ربایش مرا داشت | سفیر ایران پاسخ داد

افزایش ۹۰ درصدی صدور گذرنامه‌های زیارتی نسبت به سال گذشته

کرملین: آلمان در حال دامن زدن به روسیه‌هراسی هیستریک است

اظهارات افسر سلامت روان اسرائیل درباره مشکلات روحی سربازان

پیشنهاد سردبیر
زندگی