شنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۴ 06 September 2025
چهارشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۰
کد خبر: ۶۱۱۸۳

جزئیات تازه از توافق ایران و عربستان؛ حمایت مشروط ریاض از برجام و احیای آن

جزئیات تازه از توافق ایران و عربستان؛ حمایت مشروط ریاض از برجام و احیای آن
منابع دیپلماتیک در اوایل این هفته گفتند که ایران و عربستان سعودی که اخیراً در توافقی با میانجیگری چین تصمیم به احیای روابط دیپلماتیک گرفتند، همچنین در مورد چندین موضوع امنیتی از جمله حمایت مشروط ریاض از برنامه هسته‌ای تهران و پایان دادن به جنگ در یمن به توافق رسیده‌اند.

خبرگزاری کیودوی ژاپن نوشت: منابع دیپلماتیک در اوایل این هفته گفتند که ایران و عربستان سعودی که اخیراً در توافقی با میانجیگری چین تصمیم به احیای روابط دیپلماتیک گرفتند، همچنین در مورد چندین موضوع امنیتی از جمله حمایت مشروط ریاض از برنامه هسته‌ای تهران و پایان دادن به جنگ در یمن به توافق رسیده‌اند.

به گزارش«فراز»؛ در ادامه این مطلب آمده است: پنج مورد توافق شده شامل برخی از حل نشدنی ترین موضوعات بین این دو غول خاورمیانه است.

در بیانیه 10 مارس دو کشور تنها به برقراری مجدد روابط که هفت سال قطع شده بود اشاره شده بود.

این منابع روز دوشنبه به کیودو نیوز گفتند، توافقی که از طریق دیدارهای محرمانه بین شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین و رهبران ایران و عربستان ایجاد شد، شامل حمایت مشروط ریاض از برجام می شود.

آنها با اشاره به توافق سال 2015، گفتند که عربستان سعودی از احیای برجام حمایت سیاسی خواهد کرد.

به گفته این منابع، بر اساس تعهد دیگری که در صورت موفقیت آمیز بودن باعث کاهش تنش های منطقه می شود، ایران به منافع عربستان در منطقه احترام گذاشته و از طرح های صلح برای جنگ یمن حمایت خواهد کرد.

این منابع افزودند، علاوه بر این، ایران تضمین داده است که موشک های بالستیک این کشور تهدیدی برای عربستان سعودی نخواهد بود.

دو رقیب گفته اند که در سوریه و افغانستان همکاری خواهند کرد و عربستان سعودی موافقت کرده است که حمایت از رسانه های ضدایرانی را متوقف کند.

این منابع گفتند همچنین توافق کرده‌اند که به عنوان اعضای اوپک با یکدیگر همکاری کنند و منافع مشترک را دنبال کنند و همچنین متعهد به امنیت نفت‌کش‌های دریایی و انرژی در خلیج‌فارس باشند.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

راه‌انداری مجدد پروازهای باکو-تهران، پس از چندین سال وقفه

محمد فاضلی درباره فعال‌شدن مکانیسم ماشه: وظیفه سیاست‌مدار ایرانی یافتن راه‌حل است؛ نه مرثیه‌سرایی یا لاف زدن درباره بی‌اثر بودن!

قرارداد نجومی اسرائیل با گوگل با چه هدفی انجام شد؟

حزب‌الله در حال بررسی همه گزینه‌های مناسب درباره طرح خلع سلاح مقاومت

قطعنامه پیشنهادی ایران در کنفرانس عمومی آژانس ارائه می‌شود

جانشین بیرانوند در تراکتور بالاخره مشخص شد؟

اولین تابستان بدون گشت ارشاد چگونه گذشت؟

بایدن تحت عمل جراحی سرطان پوست قرار گرفت

استرداد ۱۳ اثر باستانی از ایتالیا به ایران +تصاویر

توصیه محمد مهاجری به وزیر ارشاد: برگزاری کنسرت شجریان که خار چشم سلطنت‌طلب‌ها بود، از معاون هنری وزیر ارشاد بر نمی‌آمد

عراقچی: هیستری غرب درباره گسترش تسلیحات هسته‌ای در منطقه ما، کاملا تصنعی است

بیانیه سازمان جهانی بهداشت درباره خروج یک بیماری از وضعیت اضطراری

مهراب قاسم‌خانی: بدون آنکه بدانیم چرا، «شب‌های برره» تمام شد

پیشنهاد سردبیر
زندگی