۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۰۴
شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۰
کد خبر: ۶۲۹۵۹
فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه:

دیدار چندین‌باره رابرت مالی و سفیر ایران در سازمان ملل

دیدار چندین‌باره رابرت مالی و سفیر ایران در سازمان ملل
آمریکا و اروپا بحث‌ها را در مورد چگونگی تعامل با ایران بر سر فعالیت‌های هسته‌ای‌اش از سر گرفته‌اند. این اقدام نشان‌دهنده تغییر نظر غرب است و بر نگرانی‌ها در مورد تشدید بحران تاکید می‌کند.

روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز نوشت: آمریکا و اروپا بحث‌ها را در مورد چگونگی تعامل با ایران بر سر فعالیت‌های هسته‌ای‌اش از سر گرفته‌اند، چراکه نگرانی‌ها مبنی بر آنکه توسعه جدی برنامه اتمی این کشور باعث ایجاد یک جنگ منطقه‌ای شود، افزایش یافته است.

به گزارش فراز به نقل از انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: این اقدام نشان‌دهنده تغییر نظر غرب است و بر نگرانی‌ها در مورد تشدید بحران تاکید می‌کند، زیرا تهران اورانیوم را تا حدی غنی‌سازی کرده است که مقامات آمریکایی در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که می‌تواند در کمتر از دو هفته مواد کافی برای یک سلاح هسته‌ای تولید کند.

یک دیپلمات غربی گفت: «این دیگر رسمیت یافته که ما به یک برنامه دیپلماتیک فعال برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران نیاز داریم، نه اینکه اجازه دهیم به انحراف برود. چیزی که من را نگران می‌کند این است که تصمیم‌گیری ایران دچار هرج و مرج و آشفتگی است و ممکن است ناخواسته به سمت جنگ با اسرائیل برود.»

در ماه‌های اخیر تماس‌هایی با مقامات ایرانی برقرار شده است، از جمله دیداری در اسلو در ماه مارس بین مقامات به اصطلاح E۳ - فرانسه، آلمان و بریتانیا - و علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ایران.

دیپلمات‌ها و تحلیلگران می‌گویند که راب مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، چندین بار با امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل که پیش از اعزام به نیویورک در ماه سپتامبر، یکی از مقامات ارشد شورای عالی امنیت ملی بود، دیدار کرده است.

تصور می‌شود که این گفتگو‌ها اولین تماس مستقیم بین مقامات آمریکایی و ایرانی از زمانی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، بحران را در سال ۲۰۱۸ با خروج از برجام کلید زد.

یک منبع نزدیک به دولت امریکا گفت که این گفتگو‌ها در درجه اول بر امکان تبادل زندانی با ایران متمرکز بود.

تهران حداقل سه شهروند ایرانی-آمریکایی را زندانی کرده است.

تهران هفته گذشته با مبادله زندانیان با بلژیک موافقت کرد و دو اتریشی را که در ایران نگهداری می‌شدند آزاد کرد. تبادل موفقیت آمیز زندانیان ایالات متحده می‌تواند فضا را برای هر گونه مذاکرات هسته‌ای بهبود بخشد.

 

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در انتخابات متعهد شد که در صورت بازگشت پایبندی تهران به برجام، به توافق بازگردد و تحریم‌ها را کاهش دهد. اما اخیرا مقامات آمریکایی گفته اند که این توافق "در دستور کار نیست"، سخنانی نشان می‌دهد که هرگونه توافق محدودتر خواهد بود.

دیپلمات‌ها و تحلیلگران می‌گویند گزینه‌های بالقوه شامل نوعی توافق موقت یا اقدام تنش‌زدا از سوی هر دو طرف است که بر اساس آن ایران سطح غنی‌سازی خود را در ازای برخی لغو تحریم‌ها کاهش می‌دهد.

یک دیپلمات دیگر که در جریان این گفتگو‌ها قرار گرفته، گفت: «مبادله زندانیان راهگشای مذاکرات خواهد بود. بعید است که خبری از توافق هسته‌ای باشد، اما ممکن است نوعی توافق موقت یا توقف [در برابر توقف]پیش رو باشد.

یکی از مقامات آمریکایی گفت: واشنگتن "همیشه معتقد بود بهترین راه برای اطمینان از اینکه ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند، دیپلماسی است" و افزود: "اما ما چیزی برای اعلام نداریم و هیچ گزینه‌ای را از روی میز حذف نکرده ایم. "

ایران در حال غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد بوده است.

صنم وکیل، کارشناس مسائل ایران در اندیشکده چتم هاوس، می‌گوید: «تلاش‌هایی برای فکر جدید درباره بحران پیش آمده وجود دارد؛ این امری بسیار فوری است، زیرا ایران یک کشور آستانه هسته‌ای است. اکنون همه دنبال چیزی مثل چسب زخم هستند.»

با این حال، در مورد جدیت ایران و اینکه آیا بایدن مایل به مذاکره برای توافق در آستانه انتخابات است، تردید وجود دارد.

علی واعظ، کارشناس مسائل ایران در گروه بین الملل بحران، می‌گوید: «تروئیکای اروپایی بیشتر به واشنگتن نگاه می‌کنند تا ببیند آیا دولت بایدن تصمیمی می‌گیرد یا خیر، اما آن‌ها کلافه شده‌اند، زیرا ایالات متحده فقط می‌خواهد تا پس از انتخابات ۲۰۲۴ روی این موضوع سرپوش بگذارد. نگرانی اصلی در اینجا انتخاب مجدد بایدن است.»

 

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی