۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۱۲
شنبه ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۴
کد خبر: ۶۳۴۶۶
شورش واگنرها، دست‌پخت آشپز پوتین یا شب دشنه‌های بلند؟
پریگوژین، سال‌ها مدیر کسب‌وکار کترینگ در روسیه بود که به دلیل ارتباطاتش با پوتین، توانست قراردادهای بزرگی را برای برگزاری مراسم‌های دولتی منعقد کند. توسعه کسب‌وکار و افزایش ثروت اما عرصه فعالیت او را گسترده‌تر کرد. فعالیت‌ها رسانه‌ای و تاسیس کارخانه‌های ترولینگ، از جمله اقداماتی بود که پریگوژین در خدمت به پوتین انجام داد.

شبه‌نظامی‌های واگنر به سرکردگی «یوگنی پریگوژین»، از ساعات آغازین بامداد شنبه، دولت روسیه، وزارت دفاع و شخص ولادیمیر پوتین را به چالش مستقیم کشیده‌اند. این گروه شبه‌نظامی مزدور، سال‌ها به عنوان بازوی نظامی غیر دولتی پوتین، از کریمه و دنباس تا لیبی و سودان، حافظ منافع کرملین در خارج از مرزهایش بودند و در آخرین اقدام ماه گذشته موفق به تصرف کامل «باخموت» اوکراین شدند.

 

پریگوژین، سال‌ها مدیر کسب‌وکار کترینگ در روسیه بود که به دلیل ارتباطاتش با پوتین، توانست قراردادهای بزرگی را برای برگزاری مراسم‌های دولتی منعقد کند. توسعه کسب‌وکار و افزایش ثروت اما عرصه فعالیت او را گسترده‌تر کرد. فعالیت‌ها رسانه‌ای و تاسیس کارخانه‌های ترولینگ، از جمله اقداماتی بود که پریگوژین در خدمت به پوتین انجام داد. او اما به این‌ها اکتفا نکرد و بعدها معلوم شد، رهبری، هدایت و حمایت مالی از یک گروه شبه‌نظامی موسوم به «واگنر‌» را نیز بر عهده دارد. واگنرها از سال ۲۰۱۴ تا امروز، با تحرکات نظامی و شبه‌نظامی، همواره محافظ منافع پوتین در خارج از مرزهای روسیه بودند.

 

پریگوژین، الیگارش بی‌تعارف روس اما امروز، تمام آن امکانات را علیه پوتین به کار گرفته و آن‌طور که از بامداد شنبه تااین لحظه پیداست، شمشیر را از رو بسته است. او مدعی است که وزارت دفاع روسیه، با عدم حمایت تسلیحاتی از واگنرها، نیروهای این گروه را در جنگ با اوکراینی‌ها به کشتن داده و علاوه بر این، افتخارات این گروه را نیز به نام ارتش روسیه تمام می‌کند. مقامات کرملین اما از سوی دیگر، این گروه را متهم به فروش اطلاعات نظامی به اوکراین و حالا به خیانت متهم کرده‌اند.

 

تا لحظه تنظیم این گزارش، شهرهایی در شرق روسیه نیز علاوه بر تعدادی از شهرهای جنوبی، به تصرف واگنرها درآمده است و مقامات روسیه از جمله ولادیمیر پوتین، به سخنرانی‌های مطبوعاتی اکتفا کرده‌اند.

حجم ویدیو: 38.07M | مدت زمان ویدیو: 00:04:10 دانلود ویدیو
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی